De echte reden dat 'Batman en Robin' de carrière van George Clooney niet vernietigden

Inhoudsopgave:

De echte reden dat 'Batman en Robin' de carrière van George Clooney niet vernietigden
De echte reden dat 'Batman en Robin' de carrière van George Clooney niet vernietigden
Anonim

George Clooney is een van de beste acteurs die tegenwoordig in Hollywood werkt en hij speelde in veel gedenkwaardige films.

The Descendants, Gravity en Three Kings zijn slechts enkele van Clooney's beste films, maar dit zijn slechts het topje van de ijsberg van een succesvolle carrière.

Het leven had echter heel anders kunnen zijn voor George Clooney, want er was één film die zijn carrière had kunnen doden in plaats van verheffen. Die film was natuurlijk Batman en Robin.

Clooney stemde ermee in om als Batman te spelen voor het geld. Hij verdiende niet zoveel als mede-ster Arnold Schwarzenegger, maar de deal met drie foto's waarvoor hij tekende was de grootste verdiener van zijn carrière tot nu toe. Natuurlijk waren er geen vervolgfilms en de reden is duidelijk. Batman en Robin kregen vreselijke recensies, dus de franchise werd (om Mr. Freeze verkeerd te citeren) in de ijskast gezet.

Clooney's carrière is misschien ook op het spel gezet, maar het tegenovergestelde gebeurde. Ondanks dat hij speelde in een van de slechtste films ooit gemaakt, kwam zijn carrière in Hollywood in een stroomversnelling na de release van de beruchte ramp in 1997. Waarom? Laten we de carrière van de acteur voor en na Batman en Robin eens nader bekijken.

George Clooney's acteercarrière begint

George Clooney had de ambitie om een uitzendingsjournalist te worden voordat de acteermicrobe hem beet. Maar nadat hij werd aangemoedigd om te acteren door zijn neef, Robocop-acteur Miguel Ferrer, besloot hij een carrièreswitch te maken. Bijrollen in de tv-shows Riptide en Street Hawk begin jaren 80 gaven hem de start die hij nodig had, maar een terugkerende rol in The Facts Of Life gaf hem zijn eerste grote acteerpauze. Andere tv-rollen volgden en hij begon ook films te maken. Helaas waren die films Return To Horror High en Return Of The Killer Tomatoes, twee eind jaren 80 films die nauwelijks als horrorklassiekers te omschrijven zijn.

Dingen veranderden voor de jonge acteur die een baan had toen hij een rol kreeg in het medische drama ER. Zijn acteervermogen, knappe uiterlijk en relaxte charme leverden hem veel fans en kritische erkenning op, en kort nadat hij in 1994 debuteerde als Dr. Doug Ross, belde Hollywood.

In 1996 speelde Clooney een hoofdrol in de vampierkomedie From Dusk Till Dawn en dit werd gevolgd door het romantische drama One Fine Day. De twee contrasterende films lieten hem zijn veelzijdigheid als acteur tonen en het leven als filmster lonkte. De volgende voor de hand liggende stap was om te schitteren in een zomerkaskraker, maar helaas was de film die hij besloot te maken Batman en Robin.

Hoe een van de slechtste films ooit de carrière van Clooney een boost heeft gegeven

In zekere zin is het gemakkelijk te begrijpen waarom Clooney speelde in Batman en Robin. Dankzij Tim Burtons Batman-films en Joel Schumachers Batman Forever was er veel hernieuwde belangstelling voor de caped crusader. Afgezien van het geld dat Clooney werd aangeboden voor de rol van Batman, verwachtte de acteur waarschijnlijk dat de film de kaskraker zou zijn die zijn carrière in Hollywood zou versterken.

Helaas werd Schumachers vervolg op zijn film uit 1995 ontsierd door een slecht geschreven, met woordspelingen beladen script en slechtste carrièrevertolkingen van de hoofdrolspelers. In een recent interview met Howard Stern sprak Clooney over de film en zijn rol daarin. Hij zei:

Je kunt het volledige interview hieronder bekijken.

Batman And Robin is geen goede film, maar in een interview dat Clooney met Michelle Pfeiffer gaf, legde hij uit waarom het zijn carrière niet verwoestte. Hij zei:

Clooney's vermogen om te leren van het falen van Batman en Robin heeft veel bijgedragen aan zijn carrière en het is dit, in plaats van de film zelf, die hem de carrière heeft gegeven die hij wilde. Er staat geen enkele slechte film op Clooney's cv sinds de ramp met de tepels van 1997 en dit komt door de aandacht die hij nu besteedt aan de scripts die op zijn pad komen. Hij kiest de projecten waaraan hij werkt zorgvuldig uit, inclusief de films die hij besluit zelf te regisseren, waaronder het recente Netflix-sci-fi-drama The Midnight Sky.

In een tijd waarin veel van zijn leeftijdsgenoten minder kieskeurig worden over de projecten die ze aannemen, waaronder Bruce Willis, de A-lijstacteur wiens carrière een zware dobber is geworden, is het goed om te zien dat Clooney's toewijding aan kwaliteitsscripts is nooit weggegaan. De volgende is Ticket To Paradise, een nieuwe komedie van Ol Parker waarin Clooney zich zal herenigen met zijn Ocean's 11 co-ster, Julia Roberts. Zal het goed zijn? We zullen erachter komen in 2022 wanneer de film wordt uitgebracht, maar aangezien Clooney sinds 1997 een geweldige staat van dienst heeft in Hollywood, wedden we dat zelfs Mr. Freeze deze film niet naar de koeler kan sturen!

Aanbevolen: