Hier is de echte reden dat 'Ocean's 14' niet is gebeurd

Inhoudsopgave:

Hier is de echte reden dat 'Ocean's 14' niet is gebeurd
Hier is de echte reden dat 'Ocean's 14' niet is gebeurd
Anonim

The Ocean's films vertegenwoordigen een van de meest succesvolle filmfranchises in Hollywood van vandaag. Met een cast met verschillende A-acteurs zoals George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts en meer recentelijk Sandra Bullock, had de franchise wereldwijd naar schatting $ 1,4 miljard verdiend.

En hoewel de volledig vrouwelijke Ocean's 8 een doorslaand succes was, vragen fans zich nog steeds af wanneer ze Danny (Clooney), Rusty (Pitt) en de rest van de bende ooit weer bij elkaar zullen zien komen. Het blijkt dat er een tragische reden is waarom Ocean's 14 nog niet is gebeurd.

Steven Soderbergh assembleerde de 'Ocean's'-cast 'voorzichtig', te beginnen met George Clooney

Ocean's Eleven markeert het begin van de Ocean's franchise en het was in wezen een remake van de film uit de jaren 60 met dezelfde naam. De eerdere film bevatte onder meer Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. en was een enorme hit. Regisseur Soderbergh wist al vroeg dat het moeilijk zou worden om te volgen. Tijdens een interview met de BBC legde hij uit: "Naar mijn mening is er een bepaalde technische standaard bij het maken van een film als deze, en ik was bang dat ik niet zou voldoen…"

Toen hij het project echter op zich nam, begon Soderbergh met het samenstellen van de cast van de film. En vanaf het begin leek het alsof hij specifieke mensen in gedachten had. "We hebben het heel zorgvuldig in elke rol gegoten, mensen gekozen die zouden bijdragen aan dat goede gevoel en mensen vermeden waarvan we dachten dat ze dat niet zouden doen", onthulde hij. Een van de eersten die zich aanmeldde voor de film was Clooney. Kort daarna sloten ook anderen zich aan. "We gingen en kregen de cast op dezelfde manier als de manier waarop de film zich ontvouwt", herinnert Clooney zich in een apart BBC-interview."Steven en ik gingen de grootste namen in de showbusiness rekruteren."

En dus benaderden Clooney en Soderbergh Pitt samen. Daarna benaderden de mannen Julia Roberts (Clooney stopte zelfs een biljet van $ 20 in het script dat ze stuurden omdat ze $ 20 miljoen per foto krijgt). Al snel voltooiden ze ook de rest van de cast, waaronder Don Cheadle, Casey Affleck, Matt Damon, Elliott Gould en Scott Caan.

Slechts een paar jaar later volgde Soderbergh de remake op met Ocean's Twelve en iedereen in de cast keerde terug om hun rol opnieuw op te nemen. Tegelijkertijd werden ze ook vergezeld door Catherine Zeta-Jones. En zelfs terwijl ze de film promootten, was de cast snel genoeg vocaal om een andere Ocean's-film te maken. "Als Steven en [producent] Jerry [Weintraub] het wilden doen, zou iedereen in de cast ervoor openstaan", vertelde Damon aan IGN. "Het zijn echt leuke dingen om aan te werken."

Al snel kwam de cast weer bij elkaar voor Ocean's 13. Voor Clooney was het nodig om zichzelf te verlossen, aangezien Ocean's Twelve niet bepaald een enorme hit was."We hadden het gevoel dat 'Twelve' niet zo goed werd ontvangen (zoals 'Ocean's Eleven')", vertelde de Oscarwinnaar aan AP Television News. "Dus we wilden er ook nog een knaller van maken." Toen Ocean's 13 uitkwam, verwachtten fans dat er binnenkort een ander deel in de maak zou zijn. Het vervolg kwam er echter nooit (hoewel Ocean's 8 wel werd uitgebracht).

Hier is waarom Ocean's 14 nog niet is gebeurd

Zoals fans misschien hebben aangenomen, waren er plannen om de bende weer bij elkaar te krijgen. Rond deze tijd stierf echter het geliefde castlid Bernie Mac in 2008 aan complicaties van een longontsteking. Toen het nieuws over zijn dood bekend werd, gaf Clooney onmiddellijk een verklaring af waarin hij zei: "De wereld is een beetje minder grappig geworden. Hij zal heel erg gemist worden." Tegelijkertijd zei Pitt ook: "Ik betreur het verlies van een meedogenloos grappige en hardcore familieman. Mijn gedachten zijn bij Rhonda en hun familie. Bernie Mac, je wordt nu al gemist.”

Nu Mac weg was, verloren ze in wezen hun interesse om nog een Ocean's film te maken. Cheadle bevestigde dat tijdens een recent interview met Entertainment Weekly. "We waren erover aan het praten, en toen ging Bernie voorbij, en heel snel hadden we zoiets van: 'Nee, we willen het niet doen'", onthulde de acteur. En dus werd het idee om Ocean's 14 te doen tot voor kort schijnbaar geschrapt.

Ocean's 14 May eindelijk gebeurt

Enkele jaren later lijkt het erop dat Soderbergh en de cast kijken naar de mogelijkheid om eindelijk Ocean's 14 te maken. Cheadle zelf is net klaar met het werken met de regisseur (hij speelde in Soderbergh's No Sudden Move met Benicio Del Toro) en hij is optimistisch over het terugbrengen van iedereen. Ik heb net een film gemaakt met Steven en hij zei: 'Ik denk dat er een manier is om het nog een keer te doen. Ik denk erover na'', onthulde de acteur. “En het ging niet veel verder dan dat.”

Sinds het zo lang geleden is, is het echter onduidelijk wie van de originele castleden nog steeds bereid zou zijn terug te keren voor een nieuwe aflevering. Dat gezegd hebbende, heeft Cheadle enkele ideeën. "Ik stel me voor dat de belangrijkste groep van ons zou zijn", zei de acteur. "Het zou interessant zijn om te zien."

Slechts een paar maanden geleden sprak Damon ook over de mogelijkheid om Ocean's 14 te doen. "Het zou altijd aan Steven Soderbergh liggen als er een verhaal was", legde de acteur uit tijdens Good Morning America. Dat gezegd hebbende, liet Damon doorschemeren dat hij bereid is terug te keren, hoewel de bende nooit meer compleet zal zijn. "We hebben een paar van onze leden verloren, dus we zouden het moeten uitzoeken, we zijn nu een uitgeputte bende." In 2020 overleed Ocean's ster Carl Reiner. De komische legende was 98.

Aanbevolen: