De enige film die Quentin Tarantino zei dat hij graag met zijn cast keek

Inhoudsopgave:

De enige film die Quentin Tarantino zei dat hij graag met zijn cast keek
De enige film die Quentin Tarantino zei dat hij graag met zijn cast keek
Anonim

Er zijn maar weinig regisseurs op de planeet die in de buurt komen van wat Quentin Tarantino in Hollywood heeft kunnen bereiken, en na het maken van enkele van de beste films van hun respectieve tijdperk, heeft de regisseur niets meer te bereiken. Hij heeft nog een aantal films die hij graag zou willen maken, maar zijn nalatenschap staat al vast.

The Hateful Eight werd in 2015 opnieuw uitgebracht en sommige fans zullen misschien verbaasd zijn te horen dat een iconische horrorfilm een enorme invloed op de film had. Deze horrorklassieker was niet alleen invloedrijk, maar het was ook een film die Tarantino bekeek met de cast van The Hateful Eight.

Laten we eens kijken naar de invloed van The Thing op The Hateful Eight en de connectie die de films met elkaar delen.

‘The Thing’ beïnvloedde ‘The Hateful Eight’

The Thing Kurt Russell
The Thing Kurt Russell

Quentin Tarantino is een meester in het aanboren van zijn invloeden bij het maken van een film, en omdat hij een cinefiel is, heeft de regisseur en scenarioschrijver een groot aanbod aan films om uit te kiezen. Bij het maken van The Hateful Eight noemde Tarantino The Thing, met Kurt Russell in de hoofdrol, als zijn belangrijkste inspiratiebron.

Tijdens een gesprek met The Telegraph zei Tarantino: "The Thing is de enige film die op zich de meest invloedrijke film in deze film is."

Voor de onbekende: The Thing is een klassieke horrorfilm die een enorme cult-aanhang vond na een pak slaag van critici. Door de jaren heen heeft de film het overleefd en heeft dankzij de grote schare fans een indrukwekkende erfenis opgebouwd, dus het zou niet zo verwonderlijk moeten zijn om te zien dat iemand als Tarantino erdoor geïnspireerd zou raken. Het interessante onderscheid hier is echter het feit dat The Hateful Eight helemaal geen horrorfilm was.

Hoewel de genres verschillend waren, had The Thing duidelijk een diepgaande invloed op het maken van The Hateful Eight, waarin ook Kurt Russell speelde. In plaats van dit voor zichzelf te houden, besloot Tarantino de film te kijken met de rest van de cast, inclusief de eerder genoemde Russell.

Tarantino keek naar ‘The Thing’ met zijn cast

De hatelijke acht Kurt Russell
De hatelijke acht Kurt Russell

In zijn opmerkingen aan The Telegraph zei Tarantino: Het is de enige film die ik de cast heb laten zien. Ik liet het zelfs aan Kurt Russell zien. Hij vond het geweldig om ernaar te kijken met de cast: ‘Dat is van mij schat, dat is wat ik deed.’”

Sommige acteurs worden misschien uitgeschakeld door een van hun oude films te moeten kijken met hun huidige cast op de set, dus het is echt gaaf om te horen dat Kurt Russell trots naar zijn vorige film keek met de rest van de mensen die The Hatelijke Acht. De acteur heeft door de decennia heen een legendarische carrière gehad en het v alt niet te ontkennen dat The Thing een van zijn meest populaire werken blijft.

Na verloop van tijd zouden de opnames voor The Hateful Eight plaatsvinden, en er was veel anticipatie op het project. Quentin Tarantino is niet het type regisseur dat zomaar een project op zich neemt, en hij heeft altijd gelijk over het geld over de films die hij tot leven brengt. Met zijn eerdere successen in de boeken en met een ongelooflijk getalenteerde cast voor The Hateful Eight, waren de fans klaar voor iets dat typisch Tarantino was.

‘The Hateful Eight’ wordt een succes

De Hatelijke Acht
De Hatelijke Acht

Uitgebracht in 2015, The Hateful Eight, dat pochte met Tarantino's richting en een geladen cast, trok snel de aandacht van filmfans. De film was niet bang om volwassen en moeilijke thema's aan te pakken, wat zeker voor enige controverse zorgde. Hoewel het script eerder was uitgelekt, kwamen fans nog steeds massaal opdagen om te zien wat Tarantino deze keer in petto had.

Aan de kassa deed de film het goed, hoewel het niet op één lijn lag met enkele van de andere grote hits van de regisseur. Over het algemeen kreeg het project een aantal solide recensies, ondanks een deel van de terugslag die het kreeg. Hoewel het misschien niet Tarantino's grootste hit of meest succesvolle project was, was het toch weer een solide toegang tot zijn filmografie. De man weet gewoon hoe hij een goede film moet maken.

Het is interessant om te horen dat deze film eigenlijk een vervolg zou zijn op Django Unchained en dat er zelfs werd overwogen om hem in een nieuwe vorm te brengen voordat hij in een film werd omgezet. De beslissing om er een film van te maken wierp zijn vruchten af, want de film werd uiteindelijk genomineerd voor twee Academy Awards, waaronder die voor beste cinematografie.

The Thing was een enorme inspiratiebron voor de succesvolle Hateful Eight, en het is leuk om te zien dat Tarantino de inspiratie deelde met de cast.

Aanbevolen: