Ja zeggen tegen 'Batman' had Pierce Brosnan miljoenen kunnen verliezen

Inhoudsopgave:

Ja zeggen tegen 'Batman' had Pierce Brosnan miljoenen kunnen verliezen
Ja zeggen tegen 'Batman' had Pierce Brosnan miljoenen kunnen verliezen
Anonim

In deze tijd lijkt nee zeggen tegen DC's 'Batman' een carrière-zelfmoord. Hoewel het erg riskant kan zijn om te portretteren, hoewel Michael Keaton gedijde in de rol, had zijn voorganger Val Kilmer niet zoveel geluk en zijn carrière worstelde vanaf dat moment.

Brosnan werd al vroeg benaderd om de rol te spelen, slechts een paar jaar later veranderde hij zijn carrière door de James Bond-rol in 'GoldenEye' te accepteren. We kunnen het niet helpen, maar bedenken hoe anders de dingen hadden kunnen zijn als hij ja had gezegd. Gezien het feit dat Keaton destijds geen fortuin verdiende, had de beslissing Pierce miljoenen dollars kunnen verliezen, aangezien het zijn betrokkenheid bij de '007'-franchise zou hebben verboden.

Laten we eens kijken waarom Brosnan nee zeggen veranderde zijn carrière. Aan de andere kant kreeg Keaton de rol en er ontstond veel controverse.

Michael Keaton krijgt het optreden

Destijds, laten we zeggen dat Michael Keaton niet de populaire keuze was onder fans, gezien zijn achtergrond in comedy. Fans gingen zelfs zo ver dat ze een petitie schreven om hem te laten verwijderen.

Niet de beste start van zijn Batman-carrière. Achter de schermen gaf Keaton bij de LA Times toe dat de dingen net zo moeilijk waren, maar uiteindelijk hielp dit zijn karakter: "Het was een eenzame tijd voor mij, wat geweldig was voor het personage, denk ik," zei Keaton, nu 59, reflecterend over de film die de weg vrijmaakte voor de massa's superhelden in de hedendaagse bioscopen. "Ik zou 's nachts rennen in Londen om te proberen moe genoeg te worden zodat ik kon slapen."

"Ik sprak niet veel met mensen. Mijn kleine jongen was een peuter en de vrouw met wie ik destijds getrouwd was, we waren niet samen, maar we probeerden erachter te komen en weer bij elkaar te komen. "Ik was het in Londen, alleen, en mijn slaap tijdens die hele film was nooit goed", voegde hij eraan toe."Zo vaak als ik kon, stapte ik op de Concorde en probeerde terug te komen om wat tijd met mijn kind door te brengen."

michael keaton batman
michael keaton batman

De film was een enorm succes, maar zelfs toen herinnert Keaton zich dat hij niet zeker was van de film, aangezien Tim Burton zijn tijd vooruit was: "Het was een extreem moeilijke onderneming en Tim is een verlegen man, vooral terug Toen, en er was zoveel druk. We waren lange tijd in Engeland aan het fotograferen op Pinewood en het waren lange, moeilijke nachten op die vochtige, donkere, koude plek, en we wisten nooit of het echt werkte, "zei Keaton. "Er was geen garantie dat dit allemaal correct zou spelen als het allemaal gezegd en gedaan was. Er was nog nooit zo'n film geweest. Er was ook veel risico, aangezien Jack eruitzag zoals hij deed en ik op deze nieuwe manier naar buiten treden. De druk lag op iedereen. Je kon het voelen."

Het was een zware onderneming, hoewel de film voor altijd wordt erkend door de echte grootheden. Verrassend genoeg zou Brosnan veel geld hebben verloren als hij de rol had aangenomen in plaats van Keaton.

Brosnan zegt nee

Pierce wees het project af vanwege het simpele feit dat hij dacht dat de persoon in de rol niet serieus zou worden genomen: "Het was het begin van deze enorme films, en ik dacht gewoon, Batman?" Brosnan herinnerde zich in een nieuw interview met Details: "Batman had zo'n onuitwisbare plaats in mijn eigen jeugd, maar ik zei iets luchtigs tegen Tim Burton als: 'Iedereen die zijn onderbroek buiten zijn broek draagt, kan niet serieus worden genomen.' Dus, ja.”

De beslissing was de juiste beslissing, want kort daarna dook de rol van James Bond op. Keaton heeft een nettowaarde van $ 40 miljoen, terwijl Brosnan meer dan $ 200 miljoen heeft. Financieel was het een goede beslissing en we kunnen hetzelfde van hemzelf zeggen, aangezien Pierce het fantastisch vond in de rol: "Die rol is een geschenk dat in veel opzichten blijft geven."

Ik weersta alle negatieve gevoelens of spanningen omdat het zo'n iconische rol is. Ik denk dat er ruimte is voor mensen die genoten hebben van mijn werk als Bond om van deze film te genieten en de man die ik ooit was, de man te zien spelen die ik nu ben.”

Ik dacht dat het ingewikkeld was en dat het goed bij mij als personage paste om te spelen, omdat ik een tijdje weg was van het spionagespel. Alle ingrediënten waren goed uitgebalanceerd - het schrijven, de karakterisering en de verhaal.”

Als ik terugkijk, verliep het allemaal zoals het had moeten zijn, aangezien beide acteurs gedijen in hun rol.

Aanbevolen: