Hoeveel werd Ryan Gosling betaald voor 'Blade Runner 2049'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Ryan Gosling betaald voor 'Blade Runner 2049'?
Hoeveel werd Ryan Gosling betaald voor 'Blade Runner 2049'?
Anonim

De getalenteerde Ryan Gosling heeft bewezen een betrouwbare artiest te zijn die kan uitblinken in elk genre op het grote scherm. Gosling heeft alles gedaan, van sportfilms tot musicals, en hij weet op te vallen wanneer hij op het scherm staat. Dit heeft natuurlijk studio's die geïnteresseerd zijn om met hem samen te werken aan hun grootste projecten.

In 2017 maakte Blade Runner 2049 zich op om naar de bioscoop te gaan, en het was klaar om wat lawaai te maken. Het was een vervolg op een klassieker uit de jaren 80 en Gosling zou samen met Harrison Ford gaan werken. Vanwege de aard van het project vroegen velen zich af hoeveel Gosling werd betaald voor de rol.

Laten we Blade Runner 2049 eens nader bekijken en zien hoeveel Gosling werd betaald om in de film te schitteren.

‘Blade Runner 2049’ was een vervolg op een klassieker

Blade Runner-film
Blade Runner-film

Het vervolgspel in Hollywood is net zo lastig als alles in het bedrijf, omdat de fans uitzonderlijk wispelturig kunnen zijn met deze projecten. Een geweldig vervolg kan een franchise versterken en tot andere films leiden, terwijl een slecht vervolg een erfenis in een haast kan aantasten. In het geval van Blade Runner 2049 werd het vervolg een paar decennia na het origineel uitgebracht, waardoor het voor alle betrokkenen nog moeilijker werd.

Oorspronkelijk uitgebracht in 1982, kwam Blade Runner uit in een tijd dat Harrison Ford niets minder dan goud was aan de kassa. De actiester zat midden in zijn Star Wars- en Indiana Jones-run, wat betekent dat hij al twee franchises leidde voordat hij de rol van Rick Deckard in Blade Runner op zich nam. Ondanks dat Ford aan boord was, was de film een cultklassieker, geen bestseller.

Aan de kassa zette Blade Runner niet het bedrijf neer dat de meesten dachten dat het zou kunnen, wat zeker niet was waar de studio op hoopte. Door de jaren heen heeft de film echter een ongelooflijke erfenis verdiend en wordt hij beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt. Op Rotten Tomatoes zit het momenteel met 90% en 91% bij critici en fans, wat bewijst hoeveel mensen van de film houden.

Toen werd aangekondigd dat Blade Runner 2049 zou plaatsvinden en dat Ford terug zou komen, waren fans enthousiast om te zien wie de studio naast hem zou casten, en Ryan Gosling eindigde de baan.

Gosling was al een succesvolle acteur

Ryan Gosling Drive
Ryan Gosling Drive

Voordat hij in Blade Runner 2049 werd gecast, had Ryan Gosling al bewezen dat hij een capabele hoofdrolspeler was die lovende kritieken kon krijgen voor zijn uitvoeringen en een film naar de top van de kassa kon helpen leiden. Hij bracht jaren door met het verfijnen van zijn vak, en naarmate hij ouder werd, maakte Gosling het meeste van zijn kansen.

Niet alleen speelde Gosling in films als Remember the Titans, Fracture en Drive, maar Blade Runner 2049 kwam het jaar na La La Land uit, wat een groot succes was voor Gosling. Die film hielp zijn naamswaarde in Hollywood naar een geheel nieuw niveau te tillen, en het leverde hem zelfs zijn tweede nominatie op voor Beste Acteur bij de Academy Awards.

Om iemand als Gosling aan boord te krijgen met de film, zou het natuurlijk de studio een aardige cent kosten. Gelukkig was er veel geld om rond te komen, aangezien het budget voor Blade Runner 2049 geschat wordt op 150 miljoen dollar per box office-mojo.

Hij kreeg $ 10 miljoen betaald

Ryan Gosling Blade Runner 2049
Ryan Gosling Blade Runner 2049

Volgens StaticBrain kreeg Ryan Gosling 10 miljoen dollar betaald om naast Harrison Ford te schitteren in Blade Runner 2049. Dit was een enorme verandering voor Gosling, en vanaf de First Man van 2018 is dit het grootste salaris dat hij mee naar huis heeft genomen om in een film te spelen.

Blade Runner 2049, uitgebracht in 2017, bevond zich in een vergelijkbare situatie als zijn voorganger. De film kreeg stevige recensies van zowel fans als critici, maar als het ging om de prestaties aan de kassa, bleef er veel te wensen over. Volgens Box Office Mojo kon de film $ 259 miljoen verdienen, maar nogmaals, de film vereiste een enorm budget om gemaakt te worden.

Kritiek gezien heeft het een 88% bij critici en een 81% bij fans. Natuurlijk komt dit niet overeen met wat de eerste film kritisch kon bereiken, maar we kunnen ons niet voorstellen dat de studio boos was om te zien dat mensen oprecht van de film genoten. De opbrengst van de kassa was echter niet waar ze op hoopten.

Ryan Gosling verdiende $10 miljoen voor Blade Runner 2049, en zijn optreden was elke cent waard in de film.

Aanbevolen: