Wie werd er meer betaald voor 'The Notebook': Rachel McAdams of Ryan Gosling?

Inhoudsopgave:

Wie werd er meer betaald voor 'The Notebook': Rachel McAdams of Ryan Gosling?
Wie werd er meer betaald voor 'The Notebook': Rachel McAdams of Ryan Gosling?
Anonim

Elke keer dat iemand een goede romantische tranentrekker nodig heeft, staat The Notebook meestal bovenaan hun lijst met films om te bekijken. Hoewel de liefde van Allie en Noah ons leert om onrealistische verwachtingen van liefde te hebben, is het in sommige opzichten nog steeds iconisch.

Het is de meest succesvolle Nicholas Sparks-aanpassing, die wereldwijd $ 116 miljoen verdient. Er zijn veel interessante feiten over de film, maar één cruciaal feit is nog grotendeels onbekend. Wat waren de salarissen voor het paar op het scherm/buiten het scherm, Ryan Gosling en Rachel McAdams?

Welke ster kreeg meer betaald? Was er een grote loonkloof? Er zijn genoeg films geweest waarin de mannelijke hoofdrol meer werd betaald dan de vrouwelijke hoofdrol. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is altijd al wijdverbreid geweest, niet alleen in de entertainmentindustrie, maar het hele personeelsbestand over de hele wereld.

Dus laten we eens kijken wie er meer werd betaald voor The Notebook, en of er iets gebeurde dat invloed had op hoeveel elk van hen kreeg.

Allie en Noach
Allie en Noach

Gosling had eerst een hekel aan McAdams en probeerde haar te laten ontslaan

Toen McAdams auditie deed voor The Notebook had ze een dag om zich voor te bereiden. Gosling was de eerste die werd uitgebracht. Het waren allebei opkomende sterren. McAdams had net Mean Girls gedaan en Gosling stond bekend om zijn tijd als kindacteur, maar geen van beiden had al naam gemaakt.

Maar hoewel ze allebei doorbraakacteurs waren met weinig tot geen ego's die aan het filmen waren, had Gosling nog steeds problemen met McAdams. De regisseur van de film, Nick Cassavetes, onthulde dat Gosling en McAdams elkaar aanvankelijk haatten.

"Ze konden het op een dag echt niet met elkaar vinden op de set", vertelde Cassavetes aan VH1. "Echt niet. En Ryan kwam naar me toe, en er staan 150 mensen in deze grote scène, en hij zegt: 'Nick, kom hier.' En hij doet een scène met Rachel en hij zegt: 'Zou je haar hier weg willen halen en een andere actrice mee willen nemen om samen met mij voor de camera te lezen?' Wat zei ik?' Hij zegt: 'Ik kan het niet. Ik kan het niet met haar. Ik snap hier gewoon niets van."

Allie en Noach
Allie en Noach

Cassavetes moest iets doen.

"We gingen een kamer binnen met een producer; ze begonnen tegen elkaar te schreeuwen en te schreeuwen. Ik liep naar buiten… [Uiteindelijk] kwam iedereen naar buiten als: 'Oké, laten we dit doen.' En daarna werd het beter, weet je? Ze hadden het uit… Ik denk dat Ryan respect voor haar had omdat ze opkwam voor haar karakter en Rachel was blij om dat naar buiten te brengen. De rest van de film verliep niet van een leien dakje, maar het was soepeler zeilen."

McAdams bevestigde ook hun aanvankelijke vete.

"We gooiden geen Ming-vazen naar elkaar, dus het was niet walgelijk, maar onze relatie was niet wat je op het scherm zag", vertelde ze aan The Independent. Ze moeten iets goed hebben gedaan, want ze ontvingen de prijs voor beste kus tijdens de MTV Movie Awards 2005.

Gosling en McAdams
Gosling en McAdams

Nadat ze elkaar een jaar later hadden gezien, begonnen ze te daten

Met hoe het ging op de set, verwachtte geen van beiden dat ze toch een romantische relatie zouden aangaan. Maar nadat ze elkaar zagen nadat de film was ingepakt, realiseerden ze zich dat ze als koppel beter samenwerkten.

"Ik weet niet wat er is gebeurd," vertelde Gosling aan E! Online. "Twee jaar later zag ik haar in New York en we begonnen het idee te krijgen dat we misschien ongelijk hadden over elkaar."

Ze dateerden van ongeveer 2007 tot 2009, en hoewel hun echte romance niet lang standhield, had Gosling jaren later een paar aardige dingen te zeggen over zijn romance met McAdams.

"Het stelde me voor aan een van de grote liefdes van mijn leven", vertelde hij aan GQ. "Maar mensen bewijzen Rachel en mij een slechte dienst door aan te nemen dat we net als de mensen in die film waren. Rachel en mijn liefdesverhaal is veel romantischer dan dat."

Gosling en McAdams
Gosling en McAdams

Het paar is tot op de dag van vandaag vrienden gebleven en steunt elkaar nog steeds.

Gosling die McAdams wil ontslaan heeft niets te maken met hun salaris

Het feit dat Gosling aanvankelijk een probleem had met McAdams en wilde dat ze ontslagen werd, betekent niet dat Gosling iets te maken had met hoeveel McAdams werd betaald. Gosling had niet de bevoegdheid om haar eruit te schoppen omdat hij niet een van de producenten was en geen invloed op hen had.

Maar er kan een loonkloof zijn geweest. We moeten niet vergeten dat ze allebei opkomende sterren waren, die vrijwel onbekend waren en lang niet in de buurt kwamen van wat ze nu maken als A-List-beroemdheden.

Volgens Statistic Brain verdiende Gosling $ 1 miljoen voor het spelen van Noah. Dit is natuurlijk een tiende vergeleken met wat hij later zou verdienen op Blade Runner 2049.

Gosling en McAdams
Gosling en McAdams

Het salaris van McAdams is echter niet bekend. Maar we weten wel dat haar salaris waarschijnlijk in de buurt van Goslings lag, zo niet hetzelfde. Als we kijken naar wat McAdams in die tijd voor andere films heeft betaald, kunnen we misschien een betere veronderstelling krijgen.

Lindsay Lohan verdiende $ 1 miljoen met haar rol in Mean Girls, en aangezien McAdams de tweede hoofdrolspeelster in de film was, kunnen we raden dat ze gelijkaardigheid kreeg. Een jaar nadat The Notebook McAdams $ 1 miljoen kreeg voor Red Eye. Dus als deze films iets te bieden hebben, kunnen we raden dat $ 1 miljoen destijds haar basissalaris was.

Dus we zouden graag aannemen dat ze allebei $ 1 miljoen hebben betaald, maar wie weet in Hollywood. We zijn gewoon blij dat Goslings eerste opvattingen over McAdams de leidinggevenden niet genoeg hebben beïnvloed om haar minder te betalen. Maar tegen de tijd dat ze hun vete hadden, had McAdams waarschijnlijk al een contract waarin stond hoeveel ze zou krijgen.

Uiteindelijk hebben we een van de meest romantische films aller tijden. McAdams en Gosling doen het nu prima.

Aanbevolen: