Dave Bautista weigerde deel uit te maken van 'The Suicide Squad', hier is waarom

Inhoudsopgave:

Dave Bautista weigerde deel uit te maken van 'The Suicide Squad', hier is waarom
Dave Bautista weigerde deel uit te maken van 'The Suicide Squad', hier is waarom
Anonim

Dave Bautista maakte zijn eerste kennismaking met films met het Marvel Cinematic Universe (MCU). Hij mag dan zeggen dat zijn acteervaardigheden in het begin niet indrukwekkend waren, maar hij maakte zeker indruk op fans met zijn vertolking van Drax in James Gunns Guardians of the Galaxy.

Sindsdien speelde Bautista in verschillende andere MCU-films (waaronder de tweede aflevering van Guardians of the Galaxy). Hij is ook voor zichzelf begonnen en speelde onlangs in Zack Synder's Army of the Dead voor Netflix. Wat velen zich misschien niet realiseren, is dat Bautista ook werd getikt om zich bij de cast van DC's Suicide Squad te voegen, de aankomende film die ook door Gunn wordt geregisseerd. De acteur wees het aanbod echter af.

James Gunn's Marvel-vuur leidde tot zijn Suicide Squad-optreden

Disney besloot Gunn te ontslaan nadat een serie controversiële tweets van de regisseur weer boven water kwam. In de tweets had Gunn licht gemaakt over re en pedofilie. Ondanks verontschuldigingen was het bedrijf ervan overtuigd dat hij moest gaan en noemde de tweets van Gunn 'onverdedigbaar'. Van zijn kant vond Gunn dat Disney correct handelde. "Disney had het volste recht om me te ontslaan. Dit was geen kwestie van vrijheid van meningsuiting, "vertelde hij later aan Deadline. “Ik zei iets wat ze niet leuk vonden en ze hadden het volste recht om me te ontslaan. Daar was nooit enig argument voor.”

De acteurs die de Guardians zelf vertolken - Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Karen Gillan, Pom Klementieff en Bautista - kozen ervoor om achter Gunn te gaan staan na zijn ontslag. In een open brief legden de acteurs uit: We zijn hier niet om zijn grappen van vele jaren geleden te verdedigen, maar om onze ervaring te delen die we vele jaren samen hebben doorgebracht op de set van Guardians of the Galaxy 1 en 2. Ze deden ook een beroep op het herstel van de directeur.

En toen het erop leek dat Gunn voorgoed klaar was met Marvel, overwoog Bautista ook om zelf uit de MCU te stappen. "Ik was op dat moment niet zo bezorgd over mijn carrière", gaf Bautista toe tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter. "Ik dacht dat als mijn carrière voorbij was, ik altijd kon terugvallen op professioneel worstelen." Ondanks zijn vocale steun voor Gunn, werd Bautista echter nooit ontslagen.

Wat Gunn betreft, hij was begonnen te werken aan Suicide Squad voor DC toen Disney weer belde. “Ik stond op het punt om te gaan zitten en te praten over The Suicide Squad met DC en daar was ik enthousiast over. Alan vroeg me om met hem te komen praten', herinnert de regisseur zich. "En toen moest ik Kevin Feige vertellen dat ik net had besloten om The Suicide Squad te doen, dus dat maakte me erg nerveus." Uiteindelijk heeft Disney Gunn opnieuw ingehuurd. Tegelijkertijd bleef de regisseur echter ook aan Suicide Squad werken en dacht dat Bautista misschien met hem mee wilde doen.

Hoe kwam het dat Dave Bautista in plaats daarvan een Netflix-film maakte?

Bautista had zeker het idee gehad om zich bij Gunn bij DC aan te sluiten. De directeur stond immers voor hem klaar. "James Gunn schreef een rol voor mij in The Suicide Squad, waar ik helemaal opgewonden van was, niet alleen omdat hij een enorme comeback maakte", legde Bautista uit terwijl hij sprak met Digital Spy. "Hij is teruggekomen met The Suicide Squad en werd opnieuw ingehuurd door Marvel, en is echt gerechtvaardigd voor zover dat hele ding ging."

Rond dezelfde tijd had Snyder echter ook een mogelijk project voor Bautista waarbij de acteur de hoofdrol zou krijgen. Ook bleek dat Bautista en Snyder al jaren probeerden samen te werken. Daarnaast sprak het idee om een werkrelatie met Netflix aan te gaan ook Bautista aan. Hij wilde graag "ze laten weten dat ik hun tijd waard zou zijn."

Uiteindelijk wist Bautista dat hij de juiste zet voor zichzelf moest doen."Ik had The Suicide Squad waar ik weer met mijn jongen aan de slag mocht, ook al is het een kleinere rol, en toen had ik Army of the Dead waaraan ik met Zack mag werken, ik mag een relatie opbouwen met Netflix, ik een hoofdrol krijgen in een geweldige film – en ik krijg veel meer geld betaald”, legde de acteur uit. "Ik moest James bellen en ik zei hem: 'Het breekt mijn hart, want als vriend wil ik bij je zijn, maar professioneel is dit de slimme beslissing voor mij."

Vandaag gaat alles goed in de MCU, vooral als het gaat om zijn geliefde Guardians. Zowel Bautista als Gunn zijn terug voor de aankomende Guardians of the Galaxy Vol. 3. Bautista zelf heeft ook duidelijk gemaakt dat er geen kwaad bloed zit tussen hem en Disney (“Ik was nooit echt respectloos; ik s nooit over Disney. Het was een slechte beslissing, en ik heb ze er gewoon op aangesproken..”) Het lijkt er ook op dat Bautista klaar is voor alles wat Gunn voor Drax in petto heeft. “Het maakt niet uit wat voor absurde opmerking James Gunn voor mij schrijft, ik denk gewoon niet dat ik me er ongemakkelijk bij zou voelen; Ik ben er te veel aan gewend”, merkte de acteur ooit op."Het is alsof je een oude spijkerbroek aantrekt."

Aanbevolen: