Jennifer Aniston zei nee tegen 'SNL' naast Adam Sandler om deel uit te maken van 'Friends

Jennifer Aniston zei nee tegen 'SNL' naast Adam Sandler om deel uit te maken van 'Friends
Jennifer Aniston zei nee tegen 'SNL' naast Adam Sandler om deel uit te maken van 'Friends
Anonim

Jennifer Aniston en de Saturday Night Live-alumnus Adam Sandler verenigden zich voor 2011 Rom-Com, Just Go With It. Zeg wat je wilt over de film, maar het duo zag er echt glanzend uit en de chemie tussen de twee was gewoon te goed. We hadden echter het geluk kunnen hebben om ze tientallen jaren samen te zien, aangezien Aniston bijna werd gecast om het scherm te delen met Sandler in een van de meest productieve shows op het kleine scherm - Saturday Night Live. Dingen gingen niet zoals bedoeld vanwege het besluit van Aniston om niet mee te doen aan de show.

SNL-fans wilden Aniston in de show, maar meer dan wie dan ook, toch was het Sandler's grote wens om met Jen samen te werken.

Het was vlak voordat Jen in 1994 bij Friends kwam, ze was in gesprek met de SNL-maker Lorne Michaels om fulltime deel uit te maken van de show. Maar zoals Aniston het zag, was er een groot aantal redenen die ertoe hebben bijgedragen dat ze de plek op SNL afwees, met als belangrijkste de Friends-show zelf.

Aniston bestempelt de werksfeer bij SNL ook als een van de belangrijkste oorzaken van haar destijds onverwachte keuze. Ze zei: "Ik dacht niet dat ik die omgeving leuk zou vinden, ik herinner me dat ik opdook en Sandler was daar, en [David] Spade was daar. Ik kende ze al en ze zeiden: 'Kijk, de Aniston is hier.' '"

Blijkbaar kon Jen de plek op SNL beschouwen als alles naar haar zin was geweest. Ze had enkele verwachtingen van de show voor ogen waar de makers niet mee konden instemmen. Tijdens haar optreden in The Howard Stern Show vertelde Jen over het moment dat ze Lorne Michaels, de maker van SNL, vertelde over haar hoop op de rol.

"Ik was zo'n jonge eikel. Ik dacht: 'Ik vind dat de vrouwen hier beter behandeld moeten worden' omdat het zo'n jongensclub was." Jennifer voegde toe: "Weet je, je bent gewoon niet de slimste als je begin twintig bent."

Op de vraag of ze Michaels veel lezingen gaf, zei ze: "Ik heb geen les gegeven, ik zei alleen wat ik zou hopen, als ik dit zou doen, wat ik zou hopen dat het zou zijn." Howard voegde er gekscherend aan toe: "En keek hij (Michaels) naar je alsof je gewoon 'hey wie ben jij om te praten' en hij zei 'je kunt maar beter kalmeren'", barstten ze allebei in lachen uit.

Zoals eerder vermeld, was Adam Sandler, net als de rest van de wereld, ook opgewonden om te weten dat Jennifer op SNL zou komen en met hem zou gaan werken. In The Oprah Winfrey Show trok Sandler het doek over zijn gevoelens over Jennifer's niet-gerealiseerde rol in SNL.

We wilden dat Aniston met ons in de show zou zijn. Ik dacht: 'Oh mijn god, daar is Aniston. Komt ze op het punt om in onze show te zijn?' Ze gaat naar binnen, praat en vertrekt. Ik was als, 'Wauw! Ik ga werken met Aniston?'”

Nadat Sandler hoorde dat Jennifer was afgewezen om deel te nemen aan de langlopende NBC-serie, voelde hij hetzelfde als vele anderen. Sandler voegde eraan toe: "[Ik herinner me dat ik dacht]: 'Ze zei nee?' Gaat ze dat 'Vrienden' doen? Wat is in godsnaam 'Vrienden'? Dat was de waarheid,”

Destijds was SNL een glorieus megapopulaire show op televisie, en Friends was gewoon weer een opkomende sitcom met niets zo speciaals dat je je hoop kon vestigen op gegarandeerd succes. Daarom moet het voor iedereen in de normale gemoedstoestand een heel gemakkelijke taak zijn geweest om tussen de twee te kiezen, maar Jen koos de kant van Friends die het SNL-aanbod afwees, wat echt schokkend was.

Jennifer's beslissing om met Friends in zee te gaan, trok ook flakkeringen van mensen binnen en buiten de industrie. Herinnerend aan de reactie van mensen, zei Jennifer: "Ze dachten dat ik een grote fout maakte. Ze zeiden: 'Je bent zo dom.'" 25 jaar later weten we hoe Jens schijnbaar verkeerde beslissing haar carrière omhoogschoot tot opmerkelijke hoogtes.

Overeenkomen met Jennifer's uitspraken met de kalender, het is bijna zeker dat ze in gesprek was voor het 19e seizoen van SNL. De afsluiting van dat seizoen werd gevolgd door de Friends-première in september 1994. De sitcom had niet veel tijd nodig om zijn stempel op het kleine scherm te drukken. Hoewel de concurrentie behoorlijk hoog was in de vorm van Seinfeld en Fraiser, viel Friends enorm op en werd in een flits glorieus.

Met haar run als Rachel Green in Friends, was Jennifer's keuze eigenlijk vooruitziend en goed doordacht.

Aanbevolen: