M. Night Shyamalan liet James McAvoy de hoofdrol spelen in 'Split' na deze willekeurige ontmoeting

Inhoudsopgave:

M. Night Shyamalan liet James McAvoy de hoofdrol spelen in 'Split' na deze willekeurige ontmoeting
M. Night Shyamalan liet James McAvoy de hoofdrol spelen in 'Split' na deze willekeurige ontmoeting
Anonim

Het casten van een grote Hollywood-kaskraker is een lastig onderdeel van het vak, omdat deze beslissing een grote impact zal hebben op het verloop van een film. De juiste persoon kan een film geweldig maken, terwijl de verkeerde persoon een project kan laten zinken. Acteurs wijzen de hele tijd rollen af en sommige moeten zelfs worden vervangen, wat de zaken nog ingewikkelder maakt.

Degenen die Split hebben gezien, weten maar al te goed dat James McAvoy een geweldige keuze was voor het hoofdpersonage, en M. Night Shyamalan had zijn casting niet meer goed kunnen krijgen. Het bleek dat dit allemaal plaatsvond door een willekeurige ontmoeting tussen het paar.

Laten we eens nader bekijken hoe M. Night Shyamalan en James McAvoy samenkwamen om Split te maken.

McAvoy was een gevestigd talent

James McAvoy X Men
James McAvoy X Men

Fans van de film Split weten dat James McAvoy een uitzonderlijk talent is met een enorm bereik, maar Split was niet de eerste keer dat McAvoy een geweldige prestatie op het grote scherm neerzette. Voordat hij in de film werd gecast, had de acteur zich zelfs keer op keer bewezen.

Als jongere ster leverde McAvoy geweldig werk in voor de serie, Shameless, die later werd aangepast voor een Amerikaans publiek. Dit was in de jaren 2000 op het kleine scherm, en als hij eenmaal zijn zinnen had gezet op speelfilms, zou hij geweldig werk blijven doen terwijl hij zijn naam opbouwde in Hollywood.

Door de jaren heen verscheen McAvoy in projecten als The Chronicles of Narnia, The Last King of Scotland, Atonement en de X-Men-franchise. Deze rollen zetten hem op de radar van mensen, waaronder niemand minder dan M. Night Shyamalan.

Shyamalan was op zoek naar een kassawinst

M Night Shyamalan Cameo
M Night Shyamalan Cameo

Net als McAvoy was M. Night Shyamalan een gevestigd talent in Hollywood lang voordat Split uitkwam, en toen de twee eenmaal samen waren voor die film, lieten ze grote dingen gebeuren. Dit was geweldig voor Shyamalan, die een ongelijke gang van zaken had in de aanloop naar de film.

De veelgeprezen regisseur had in het verleden een aantal grote hits ingeleverd, zoals The Sixth Sense, Unbreakable en Signs, en dit maakte hem tot een grote ster. Hij zou echter ook teleurstellende projecten als The Happening en The Last Airbender inleveren. The Visit hielp zijn reputatie als regisseur weer op te bouwen en hij zou proberen de boel draaiende te houden met de release van Split.

Gezien de aard van het hoofdpersonage, zou het vinden van de juiste acteur voor Split een zware taak zijn voor de regisseur. Gelukkig veranderde een willekeurige ontmoeting alles voor de film op de best mogelijke manier.

Een toevallige ontmoeting op Comic-Con verandert alles

James McAvoy Split
James McAvoy Split

Toen hij met Vulture sprak, zei Shyamalan: "Ik ga dit op een zeer bevooroordeelde manier vertellen om te verduidelijken wat ik zei over hoe wanneer je je concentreert op wat je onder controle hebt, het universum al het andere zal regelen. Dus ik schrijf dit deel dat eigenlijk bijna niemand kan spelen. Begin met het feit dat het fysiek is, dus je moet naar de acteur kunnen kijken en zeggen: "Ja, hij kan een muur beklimmen." Dus dat klopt zo veel acteurs daar. Dan moet hij een kind kunnen spelen zonder dat het dom is en een vrouw zonder dat het parodie is. Er zijn maar een handvol jongens die je hiervoor kunt overwegen. Dus ging ik naar Comic-Con voor The Visit, en James McAvoy liep langs…”

Op dit punt werd Shyamalan gevraagd naar hun toevallige ontmoeting en of hij de acteur de rol ter plekke aanbood. Shyamalan ging verder in op het krijgen van McAvoy in de film.

“Ik pakte zijn arm vast. Hij had zoiets van: "Hé." Zijn haar groeide terug van X-Men, dus het was erg kort. Hij heeft grote ogen. Hij was aan het praten, en hij was grappig en een beetje lief. Ik had zoiets van, dit is de man”, zei Shyamalan.

Wat betreft het aanbieden van McAvoy de rol ter plekke, zei Shyamalan: "Nee. Maar ik heb hem het script gestuurd. Hij las het en zei: "Dit is gek!" Hij was zo ongelooflijk onbevreesd. Hij is geboren om deze rol te spelen.”

Uiteindelijk nam McAvoy de leiding in Split en leverde een ongelooflijke en gedenkwaardige prestatie. De film zelf was een enorm succes, verdiende miljoenen aan de kassa en maakte zelfs plaats voor een ander project met McAvoy in dezelfde rol. Het laat maar weer eens zien dat één willekeurig moment alles kan veranderen voor een film.

Aanbevolen: