Waarom werd 'The Good Place' geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom werd 'The Good Place' geannuleerd?
Waarom werd 'The Good Place' geannuleerd?
Anonim

Het maken van een succesvolle televisieshow is zelfs voor de grootste makers en netwerken moeilijk, omdat er simpelweg geen garantie is dat een serie op het kleine scherm kan gedijen. Sommige shows, zoals The Office, worden klassiekers, terwijl andere kort na het uitzenden van hun pilot-aflevering door het netwerk kunnen worden ingeblikt. Het is zwaar, maar de shows die een groot publiek vinden, worden rijkelijk beloond.

The Good Place was een fantastische serie tijdens de uitzending op televisie, die legioenen fans vond en binnen de kortste keren werd geprezen. Hoewel de show zeker had kunnen doorgaan, kwam het eerder tot een einde dan de meesten hadden verwacht, waardoor veel fans zich afvroegen waarom de makers en het netwerk ervoor kozen om zo vroeg de stekker eruit te trekken.

Laten we The Good Place eens nader bekijken en ontdekken waarom de serie na slechts vier seizoenen op NBC werd beëindigd.

‘The Good Place’ was een onmiddellijk succes

The Good Place-serie
The Good Place-serie

The Good Place debuteerde in september 2016 en bleek een welkome aanvulling te zijn op de line-up die door NBC werd aangeboden, en de serie trok in een mum van tijd een groot publiek. Dit was niet alleen te danken aan het hebben van uitstekende previews, maar ook aan het hebben van enorm talent.

Michael Schur, de maker van de serie, heeft een opmerkelijke staat van dienst op het kleine scherm, met weinig makers in de geschiedenis die in de buurt komen van wat hij heeft gedaan tijdens zijn tijd in Hollywood. Schur was een schrijver en producer van The Office, hij was mede-oprichter van Parks and Recreation en hij heeft zelfs Brooklyn Nine-Nine mede gemaakt. Ja, de man is een schrijfgenie en hij bracht zijn 'A'-spel in 2016 naar The Good Place.

Met Schur als creatieve geest achter de show, had hij de juiste cast nodig om het tot leven te brengen, en de casting van artiesten als Kristen Bell en Ted Danson bleek een geniale zet voor de show. Jameela Jamil en William Jackson Harper waren ook uitstekende toevoegingen.

Het onmiddellijke succes van The Good Place trok zeker de aandacht van het reguliere publiek, dat hielp bij het verspreiden van uitstekende mond-tot-mondreclame voor de show. Dit hielp de show op zijn beurt gedijen in wat meestal een meedogenloos medium kan zijn. Als zodanig was er hoop dat de serie er voor de lange termijn zou zijn.

Het had door kunnen gaan

The Good Place-serie
The Good Place-serie

Normaal gesproken zal een succesvolle show ervoor zorgen dat de bal aan het rollen blijft, aangezien er een aanzienlijke hoeveelheid geld kan worden verdiend als iets echt van de grond komt bij fans. Het leek er zeker op dat The Good Place een show zou worden die fris en relevant zou kunnen blijven tijdens het bewegen, maar het was niet de bedoeling dat het lang zou duren.

Vier seizoenen lang bleef de show groots presteren op het kleine scherm, en het slaagde erin om onderweg een aantal werkelijk indrukwekkende prijzen mee naar huis te nemen. Het werd zelfs genomineerd voor een aantal Primetime Emmy Awards, hoewel het geen overwinning kon behalen op het felbegeerde evenement.

Fans hoopten op een vijfde seizoen van de show, maar Michael Schur was onvermurwbaar dat een vierde seizoen het laatste zou zijn.

Volgens Schur: Soms kwamen we de afgelopen jaren in de verleiding om verder te gaan dan vier seizoenen, maar vooral omdat het maken van de show een zeldzame, creatief vervullende vreugde is, en aan het eind van de dag, we willen niet watertrappelen alleen omdat het water zo warm en aangenaam is.”

Het einde was al vroeg gepland

The Good Place-serie
The Good Place-serie

Dus, waarom slechts vier seizoenen? Het bleek dat dit al geruime tijd in de kaarten zat.

Creator Michael Schur sprak hierover en zei: Nadat The Good Place was opgehaald voor seizoen twee, begonnen de schrijvers en ik, zo goed als we konden, het traject van de show in kaart te brengen. Gezien de ideeën die we wilden onderzoeken en het tempo waarin we die ideeën wilden presenteren, kreeg ik het gevoel dat vier seizoenen - iets meer dan 50 afleveringen - de juiste levensduur was.”

Fans werden overrompeld door de aankondiging, aangezien de meeste shows langer welkom blijven in de naam van het bereiken van de felbegeerde 100-afleveringsgrens voor massasyndicatie. Desalniettemin stemde het hele fandom af op elke aflevering van het laatste seizoen, waardoor de serie een goed afscheid kreeg. In tegenstelling tot veel van de shows die eraan voorafgingen, slaagde The Good Place erin zijn landing vast te houden, wat de fans op prijs stelden.

The Good Place had een ongelooflijke run op het kleine scherm, en hoewel het kort was, maakte het team achter de show het beste van hun moment in de zon.

Aanbevolen: