Emma Stone verontschuldigt zich voor de hoofdrol in deze kassa-flop

Inhoudsopgave:

Emma Stone verontschuldigt zich voor de hoofdrol in deze kassa-flop
Emma Stone verontschuldigt zich voor de hoofdrol in deze kassa-flop
Anonim

Een rol in een grote Hollywood-film bemachtigen is een zware onderneming, aangezien veel bekende artiesten allemaal strijden om dezelfde baan. Sommige mensen worden gepasseerd, sommigen geven de rol door en anderen moeten gewoon worden vervangen zodra het filmen begint. Toch kan de juiste rol op het juiste moment alles veranderen.

In 2015 werd Emma Stone gegoten in een met sterren bezaaid project dat werd beschuldigd van het witwassen van het karakter van Stone. Dit leidde er op zijn beurt toe dat Stone zich verontschuldigde voor haar rol in de film op een zeer openbaar moment bij de Golden Globes. Het moment hielp de discussie over witwassen van rollen in Hollywood verder.

Laten we eens nader kijken naar de beruchte rol waarvoor Emma Stone zich een paar jaar geleden verontschuldigde bij de Golden Globes.

Stone speelde in 'Aloha'

Emma Stone Aloha
Emma Stone Aloha

In 2015 zwaaide Aloha de theaters binnen met een met sterren bezaaide cast en de overtuiging dat het veel succes zou kunnen hebben aan de kassa. Zoals we echter snel zullen leren, kan een getalenteerde cast maar zo ver gaan, en de controverse rond de film speelde uiteindelijk een rol bij het tot zinken brengen van het aan de kassa.

Met namen als Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams en John Krasinski, had Aloha alle kansen in de wereld om een succes te worden bij de release. Het werd zelfs geregisseerd door Cameron Crowe, die vóór Aloha al indrukwekkende films als Almost Famous en Jerry Maguire had voltooid.

Desalniettemin kwam de film onder vuur te liggen vanwege het witwassen dat plaatsvond tijdens de casting. Emma Stone, die Captain Allison Ng speelde, speelde een personage dat een kwart Chinees en een kwart Hawaïaans was. In plaats van een Hawaïaanse of Chinese actrice te casten, kreeg Stone het optreden.

Toen hij het had over de controverse, zei Crowe: Ik heb je woorden en je teleurstelling gehoord en ik bied je oprechte excuses aan aan iedereen die dit een vreemde of misplaatste castingkeuze vond. Al in 2007 werd Kapitein Allison Ng geschreven als een supertrotse een kwart Hawaïaan die gefrustreerd was dat ze, zo te zien, er niet uitzag als een.”

“Een half-Chinese vader was bedoeld om de verrassende mix van culturen te laten zien die vaak voorkomen op Hawaï. Extreem trots op haar onwaarschijnlijke afkomst, voelt ze zich persoonlijk gedwongen om elke kans die ze krijgt te veel uit te leggen. Het personage was gebaseerd op een echte, roodharige local die precies dat deed, vervolgde hij.

De film was een flop

Emma Stone Aloha
Emma Stone Aloha

Aan de kassa kon Aloha het type publiek niet vinden dat het zocht. Ondanks de ongelooflijke cast en de regisseur erachter, kon de film volgens Box Office Mojo slechts $ 26 miljoen verdienen tegen een budget van $ 37 miljoen. Dit was een grote blindganger voor de studio en de crew die de film maakte, en de film werd alleen herinnerd vanwege zijn vergoelijking.

Om nog erger te maken, werd de film, die het personage dat Emma Stone speelde witgekalkt, uitgeroepen door niemand minder dan Sandra Oh bij de Golden Globes. Toen hij een grapje maakte over Crazy Rich Asians, zei Oh dat het "de eerste studiofilm was met een Aziatisch-Amerikaanse hoofdrol sinds Ghost in the Shell en Aloha."

Dit hielp de discussie over witwassen in Hollywood voort te zetten, en het leidde er ook toe dat Stone zich tijdens de ceremonie onmiddellijk verontschuldigde voor haar rol in de film.

Ze verontschuldigde zich voor het witwassen in de film

Emma Stone Aloha
Emma Stone Aloha

Onmiddellijk nadat ze werd geroepen door Oh, hoorde je Stone haar excuses aanbieden vanuit haar plaats in het publiek. Het was op zijn zachtst gezegd een gedenkwaardig moment van de show, en het was een moment voor Stone om iets te erkennen waarvoor ze onder vuur lag.

In een interview zei Stone: Ik ben het mikpunt van veel grappen geworden. Ik heb op macroniveau geleerd over de krankzinnige geschiedenis van witwassen in Hollywood en hoe wijdverbreid het probleem werkelijk is. Het heeft een gesprek op gang gebracht dat heel belangrijk is.”

Voortzetting van de discussie over witwassen, zelfs Scarlett Johansson sprak over haar rol in Oh's Golden Globe-moment.

Over haar optreden in Ghost in the Shell zei Scarlett Johansson: Ik zou zeker nooit een ander ras van een persoon spelen. Diversiteit is belangrijk in Hollywood, en ik zou nooit het gevoel willen hebben dat ik een personage speelde dat aanstootgevend was.”

Van begin tot eind was Aloha een film die op geen enkele manier uitpakte waar de sterren op hoopten. Uiteindelijk leidde het ertoe dat Emma Stone zich verontschuldigde voor het witwassen dat in de film plaatsvond.

Aanbevolen: