Star Wars sloeg terug toen 'fans' racistische opmerkingen maakten over zijn acteurs

Inhoudsopgave:

Star Wars sloeg terug toen 'fans' racistische opmerkingen maakten over zijn acteurs
Star Wars sloeg terug toen 'fans' racistische opmerkingen maakten over zijn acteurs
Anonim

Star Wars is een van de meest populaire franchises ter wereld. Vanaf 1977 werd het al snel een groot succes. Talloze films volgden, 10 om precies te zijn. Dit omvat spin-offs en solofilms. Naarmate de media evolueerden, gingen veel Star Wars-televisieshows in première. De nieuwste is Obi-Wan Kenobi op Disney Plus.

Toen fans controversiële en racistische opmerkingen begonnen te maken over een van de acteurs in de nieuwe show, liet het Star Wars Instagram-account zien dat ze dat niet zouden hebben.

POC-vertegenwoordiging in de Star Wars-franchise

Er is niet veel representatie geweest voor POC in de films. Maar de laatste tijd gaat het veel beter. In de film The Last Jedi uit 2017 speelde Michaela Coel de verzetsmonitor. Samuel L Jackson speelt de enige zwarte Jedi in het universum. Hij verscheen in de prequel-films van 1999.

In de meest recente Star Wars-films speelde John Boyega een favoriet personage van fans, Finn. Hij kreeg helaas ook racistische opmerkingen van fans. Hij is de eerste POC-acteur die een hoofdrol heeft in de Star Wars-films.

Kelly Marie Tran speelde Rose Tico naast het geliefde Finn-personage in The Last Jedi en The Rise of Skywalker (de laatste Star Wars-film in de nieuwe sequels). Ze kreeg ook racistische opmerkingen van fans dat ze de eerste Aziatische actrice in de franchise was.

De Star Wars-fandom heeft een bekende racistische en haatdragende geschiedenis, en het is niet oké. Star Wars-makers zijn nooit publiekelijk naar buiten gekomen over het misbruik dat deze acteurs kregen tot voor kort toen Obi-Wan Kenobi in première ging.

Dit is wat Star Wars te zeggen had

Toen de Obi-Wan Kenobi-show in première ging op Disney Plus, speelt actrice Moses Ingram een hoofdrol. Ingram speelt Reva Sevander, een van de inquisiteurs van het Galactische Rijk, en het is de bedoeling dat ze de melkweg van alle Jedi verlost.

Op de Star Wars Twitter vatte een tweet de gevoelens van de franchise over de diverse cast samen; "Er zijn meer dan 20 miljoen levende soorten in de Star Wars-melkweg, kies er niet voor om een racist te zijn."

Dat was nog maar het eerste van wat ze te zeggen hadden over de haat die Ingram ontving. Ze voegden op hun Instagram toe dat ze er trots op zijn Ingram te verwelkomen in de Star Wars-familie, eraan toevoegend dat ze zich verzetten tegen elke haat die "fans" willen koesteren.

Zelfs acteur Ewan McGregor, die de beruchte Obi-Wan speelt, had iets te zeggen tegen racistische fans. Hij zei: "Als je haar pestberichten stuurt, ben je geen 'Star Wars'-fan in mijn gedachten." Dit is een enorme verklaring als je bedenkt hoe geliefd de acteur is in de films. Zijn stem was zeker nodig tijdens deze verschrikkelijke haat van fans.

De Star Wars-fandom moet veranderen

Ingram gaf hier zelf ook commentaar op. Ze onthulde dat ze is bestookt met veel racistische en bedreigende berichten. Ze zei dat veel berichten het N-woord bevatten. Het wordt tijd dat het racisme van Star Wars-fans stopt. Of acteurs of de sociale media-accounts van Star Wars uitspraken doen, het leek niet genoeg te zijn. Deze haat is er altijd geweest met betrekking tot de franchise.

Star Wars-fans zijn nooit een rustig stel geweest. Ze hebben altijd kritiek geuit op films en tv-shows als ze er iets niet van hielden. Toen de nieuwe show The Book Of Boba Fett ook in première ging op Disney Plus, vonden fans dat ze te veel afhankelijk waren van bepaalde personages.

Fans gaven ook hun mening over het feit dat ze Rey niet leuk vonden in de Star Wars-sequels. Over het algemeen lijkt het erop dat het niet zozeer om Rey's karakter ging, maar meer dat de fans de vervolgfilms gewoon niet leuk vonden. Het is heel duidelijk dat Star Wars nooit stil is. Maar racistische en haatdragende/dreigende opmerkingen maken aan acteurs is absoluut niet oké en moet veranderen.

Sommige fans vinden dat Disney zelf meer moet doen om hun acteurs te beschermen. Ingram onthulde dat de studio haar persoonlijk racistische fans waarschuwde dat ze achter haar aan zouden komen toen de tv-serie debuteerde. Fans denken dat ze iets hadden moeten doen om te voorkomen dat de berichten ooit zouden gebeuren in plaats van de actrice te waarschuwen.

Het lijkt erop dat er meer moet worden gedaan om deze fans uit het fandom te halen. Ongeacht de hatelijke fans, naarmate de tijd verstrijkt en er meer Star Wars-films en -shows worden uitgebracht, zal de representatie er altijd toe doen in de franchise, zoals het hoort.

Aanbevolen: