Adam Sandler koos de verkeerde film en verdiende $ 284 miljoen meer dan degene die hij koos

Inhoudsopgave:

Adam Sandler koos de verkeerde film en verdiende $ 284 miljoen meer dan degene die hij koos
Adam Sandler koos de verkeerde film en verdiende $ 284 miljoen meer dan degene die hij koos
Anonim

Gezien zijn roem en fortuin, heeft Adam Sandler waarschijnlijk weinig spijt van zijn carrière. Een constante kritiek op Sandler is echter zijn onvermogen om uit zijn comfortzone te komen en keer op keer soortgelijke rollen op zich te nemen.

'The Longest Yard' was daar jaren geleden een voorbeeld van. Hoewel we enkele van zijn recente projecten naast 'Netflix' hebben gezien, is het veilig om te zeggen dat Sandler de pagina heeft omgeslagen en heeft geprobeerd verschillende soorten rollen te portretteren.

Sandler had die weg misschien in het begin van de jaren 2000 willen nemen. Hij had de kans om in iets totaal anders te verschijnen. Er kwamen zoveel A-listers in aanmerking voor de rol, waaronder Brad Pitt, Johnny Depp en Will Smith.

Uiteindelijk koos Sandler voor de veilige route en de film genoot behoorlijk succes, wat $ 191 miljoen opleverde met een budget van $ 82 miljoen. Als Sandler een andere weg had ingeslagen, had de film van de tegenpartij meer dan het dubbele gemaakt.

Laten we eens kijken naar de film die Sandler koos, samen met de film die hij niet deed.

Niet iedereen was onder de indruk van zijn film

langste tuin
langste tuin

Het is niet de beste goedkeuring als de man die eerder de rol speelde, zei dat hij er niet naar keek. Hoewel Burt Reynolds in de film verscheen, had hij geen interesse om ernaar te kijken: "Ik heb het niet gezien. Ik wilde het niet zien. Er waren ongeveer zeven mensen in een kantoor. En ze hadden het allemaal over hoe ze waren gaat de beste foto maken van The Longest Yard", zegt Reynolds. "En ik zei: 'Nou, ik hoop dat je een goede maakt. Maar ik denk niet dat je een betere gaat maken.'"

Sandler gaf zelf toe dat het niet gemakkelijk was om Reynolds na te leven, maar hij maakte het goed: "Ik ben niet zo soepel als Burt, maar ik maak het goed met wat zoets. Ik heb geen seks in beroep gaan, maar ik kan je wel dooden."

Het tegengestelde project, dat ook in 2005 werd uitgebracht, leverde $ 475 miljoen op, met een budget van $ 150 miljoen. Wat Sandler's verlies was, bleek de winst van Johnny Depp te zijn.

Willy Wonka stijgt

Willy Wonka floreerde in de bioscoop en de film werd positief onthaald. Veel daarvan heeft te maken met Depp, hij vindt het gemakkelijk om fictieve personages uit te beelden, wat een enorme sleutel was tot het succes van de film: "Het is heel, heel belangrijk voor mij, ongeacht wie de persoon is, om die persoon te spelen met de de hoogste mate van waarheid die ik kan brengen", zei hij over het spelen van echte mensen. "Maar het spelen van een personage als Jack Sparrow of Willy Wonka, dat vereist niets anders dan een zekere mate van verantwoordelijkheid voor de bedoeling van het verhaal - verantwoordelijkheid voor de filmmaker om de goederen te leveren. Het komt vooral aan op de verbeelding: wat zijn de ingrediënten voor dit personage?”

willy wonka poster
willy wonka poster

Een andere grote factor was de relatie tussen Burton en Depp van de afgelopen jaren, dingen zijn een stuk soepeler als twee individuen elkaar kennen, was Depp het ermee eens: "Het komt allemaal voort uit de moed van Tim. Al vroeg voor "Edward Scissorhands " we hadden deze geweldige ontmoeting en op de een of andere manier verbonden. Ik had nooit verwacht dat hij me in die rol zou casten."

"Ik had nooit verwacht dat hij het risico op mij zou nemen, wat op dat moment een heel groot risico was. Hij deed het gewoon en op de een of andere manier is er een soort wederzijds begrip van dingen en een wederzijdse fascinatie voor mensen, mensen wezens, gekheid, karakterfouten, menselijke tics en al dat soort dingen."

Depp liet zich overal inspireren, hij gebruikte zelfs George W. Bush als motivatie voor het personage.

Natuurlijk heeft hij het origineel ook een paar keer bekeken, hoewel hij het deel van zijn leven heeft gemaakt: "Ik heb het origineel bekeken toen ik een kind was. Uiteindelijk heb ik het met mijn kinderen bekeken, totdat het tijd was voor mij om de rol van Willy Wonka te spelen. (Toen mijn kinderen de dvd erin stopten, rende ik naar de volgende kamer omdat ik helemaal niet beïnvloed wilde worden. Ik was me er echt van bewust om ervoor te zorgen dat ik ging naar een ander gebied dan Gene Wilder. Ik hield van zijn karakter. Ik hield van Willy Wonka als kind. Hij was zeker de beste in het gebied."

Depp bloeide en uiteindelijk was de castingkeuze de juiste beslissing. Adams carrière heeft er niet onder geleden en jaren later zou hij eindelijk gedurfde beslissingen nemen in filmkeuzes.

Het is allemaal gelukt.

Aanbevolen: