Dit is wat Patrick Wilson heeft gedaan sinds 'Watchmen

Inhoudsopgave:

Dit is wat Patrick Wilson heeft gedaan sinds 'Watchmen
Dit is wat Patrick Wilson heeft gedaan sinds 'Watchmen
Anonim

Watchmen is misschien wel de grootste en beroemdste strip aller tijden, en toen werd aangekondigd dat er een verfilming uit zou komen, werden de fans gek. De film leidde tot verdeeldheid, net als de serie die vele jaren later HBO trof. Desalniettemin waren veel mensen dol op wat de film deed.

Patrick Wilson leverde een solide prestatie in Watchmen, en hij trok zeker de aandacht van veel filmfans. Sinds de release van die film heeft Wilson geweldige dingen kunnen bereiken in Hollywood.

Laten we eens nader bekijken wat Patrick Wilson heeft gedaan sinds Watchmen.

Hij speelde in de 'Conjuring'-franchise

Patrick Wilson Toveren
Patrick Wilson Toveren

Als de meeste mensen denken aan superheldenfilms, denken ze meestal aan grote franchises die miljarden dollars verdienen. Dit was niet bepaald de cast voor Patrick Wilson's tijd in Watchmen, maar de acteur zou al snel de hoofdrol spelen in een grote franchise die enorm veel uithoudingsvermogen heeft getoond in Hollywood.

In 2013 begon Patrick Wilson zijn tijd in de Conjuring-franchise als Ed Warren, en hij wist toen nog niet dat de film een groot succes zou worden waar horrorfans geen genoeg van konden krijgen. Het genre zelf is lastig om te navigeren, maar een grote hit kan er vaak toe leiden dat een franchise van de grond komt. Dit was het geval voor The Conjuring, dat $ 319 miljoen opleverde aan de kassa.

Drie jaar later, in 2016, zou Wilson terugkeren als Ed Warren in The Conjuring 2, waar een hoop hype achter schuilging. De studio hoopte nog een homerun te slaan en dankzij het succes van de eerste film vonden ze opnieuw een enorm publiek. Die film zou meer verdienen dan zijn voorganger, met een brutobedrag van $ 320 miljoen. Het was een kleine verbetering, maar toch een verbetering.

De derde Conjuring-film is onlangs uitgebracht en heeft vanwege de pandemie aanzienlijk minder opgebracht dan zijn voorgangers. Desalniettemin is de franchise een grote overwinning voor Wilson geweest.

Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg was, zou hij zelfs de kans krijgen om wat verlossing te krijgen in de wereld van stripfilms.

Hij speelde als Orm in 'Aquaman'

Patrick Wilson Aquaman
Patrick Wilson Aquaman

Watchmen is een film die verdeeldheid zaait, waarbij sommige mensen houden van hoe trouw het blijft aan de strip, terwijl anderen er om dezelfde reden een hekel aan hebben. Wilsons tijd om Nite Owl te spelen verliep niet helemaal zoals gepland, maar dit weerhield DC er niet van om hem een paar jaar geleden naar voren te schuiven om de gemene Orm in Aquaman te spelen.

Het is altijd verfrissend om te zien hoe een acteur wat verlossing krijgt op het grote scherm, met Chris Evans en Michael B. Jordan is hier een goed voorbeeld van. Wilson heeft zeker het meeste uit zijn tijd in Aquaman gehaald, door een solide prestatie neer te zetten terwijl hij een waardige tegenstander bleek te zijn van Jason Momoa's Aquaman.

Aan de kassa was de film een enorm succes en bracht wereldwijd meer dan $ 1 miljard op. Plots kreeg de DCEU een nieuwe adem van leven, omdat het een ongelijke reeks van succes was geweest in de aanloop naar de vrijlating van Aquaman. Black Manta kreeg lang niet genoeg tijd in die film, maar Orm maakte het meeste van zijn tijd op het scherm toen hij de kans kreeg.

Filmwerk is duidelijk Wilsons brood en boter geweest gedurende zijn hele carrière, maar de afgelopen jaren heeft hij ook een aantal solide dingen gedaan op het kleine scherm.

Hij was te zien in seizoen 2 van 'Fargo'

Patrick Wilson Fargo
Patrick Wilson Fargo

In 2015 kreeg Patrick Wilson een hoofdrol in seizoen twee van Fargo, dat elk seizoen grote verschuivingen in de cast maakte. Wilson's tijd met het spelen van Lou Solverson was er een die hem lovende recensies opleverde, en hem zelfs een Golden Globe-nominatie opleverde voor zijn optreden tijdens seizoen twee.

Voorafgaand aan zijn uitzonderlijke werk als Lou Solverson, was Wilson verschenen in televisieprojecten zoals A Gifted Man en Girls, hoewel geen van beide in de buurt kwam van zijn werk op Fargo. De serie is nu voorbij, maar het is er een waar mensen nog steeds enthousiast over zijn. Elk seizoen was uniek, en met slechts 41 afleveringen in totaal, is het er een waar elke fan van kan genieten.

Volgens IMDb is Wilson verbonden aan twee verschillende projecten die in 2022 uitkomen: Moonfall en Aquaman and the Lost Kingdom. Moonfall zal de artiest naast namen als Halle Berry en Michael Pena zien, terwijl Aquaman en het Lost Kingdom bekende gezichten terug zullen zien komen naar Atlantis.

Patrick Wilson is een drukbezet man geweest sinds hij in Watchmen speelde, en zijn carrière is enorm gegroeid. In dit tempo is de lucht de limiet voor wat de getalenteerde acteur zal kunnen bereiken tijdens zijn Hollywood-reis.

Aanbevolen: