Nicolas Cage gaf deze Oscar-genomineerde rol door

Inhoudsopgave:

Nicolas Cage gaf deze Oscar-genomineerde rol door
Nicolas Cage gaf deze Oscar-genomineerde rol door
Anonim

Er zijn niet veel acteurs in Hollywood die kunnen evenaren wat Nicolas Cage door de jaren heen heeft bereikt, en zijn succes is het gevolg van hard werken en nooit bang zijn om alles uit de kast te halen voor een optreden. Dit heeft de acteur een reputatie in de industrie opgeleverd, en zelfs nu deinst hij er niet voor terug om een rol te spelen die hem in staat stelt om groter te zijn dan het leven.

Cage heeft tijdens zijn carrière veel hitfilms gehad, maar zelfs hij heeft een aantal grote kansen gemist, waaronder een die resulteerde in een Academy Award-nominatie.

Welke Oscar-genomineerde rol heeft Nicolas Cage laten liggen? Laten we eens nader bekijken wat er is gebeurd.

Nicolas Cage won in 1996 een Oscar voor 'Leaving Las Vegas'

Nic Cage verlaat Las Vegas
Nic Cage verlaat Las Vegas

Als een van de beroemdste mensen in Hollywood trekt Nicolas Cage al sinds de jaren 80 de aandacht in het vak met zijn goede en slechte optredens. Afkomstig uit een van de beroemdste families in de filmgeschiedenis was zeker een enorme hulp voor de acteur, maar gaandeweg slaagde hij erin om naam te maken.

Cage kreeg de bal aan het rollen in de jaren 80 met kleine rollen in films als Fast Times at Ridgemont High voordat ze de kans kreeg om te schitteren in grotere rollen. Valley Girl was een vroege overwinning voor de jonge Cage, en naarmate het decennium vorderde, kreeg hij hoofdrollen met wat hulp van zijn oom, Francis Ford Coppola. De kans krijgen om te schitteren leidde tot lovende kritieken voor de ster.

Cage zette zijn succes voort tot in de jaren 90 en daarna, en voor zijn optreden in Leaving Las Vegas in 1996 verdiende hij de Academy Award voor beste acteur. Het was de prestatie van zijn leven voor Cage, en het bevestigde het feit dat hij meer was dan alleen een product van vriendjespolitiek.

Met talloze hitfilms op zijn naam en een paar beruchte, heeft Cage zeker een voorliefde getoond voor het kiezen van de juiste rol op het juiste moment. Hoe geweldig hij ook is geweest in dit aspect van het spel, er zijn momenten geweest waarop de acteur in het verleden een aantal belangrijke rollen heeft gemist.

Hij heeft een aantal grote rollen gemist

Aragorn
Aragorn

Twee van de grootste rollen die Cage misliep, waren Aragorn in de Lord of the Rings-franchise en Neo in de Matrix-franchise.

Toen hij sprak over zijn beslissing om deze rollen door te geven, zei Cage: "Er waren op dat moment verschillende dingen in mijn leven die ervoor zorgden dat ik niet kon reizen en drie jaar van huis kon zijn."

Hij heeft er echter geen spijt van dat hij ze heeft gemist.

“Maar het gaat om die films, ik kan ze bekijken. Ik kan ervan genieten als toeschouwer. Ik kijk niet echt naar mijn eigen films. En dus heb ik echt de vreugde om deze te bekijken - vooral met Lord of the Rings, zei de acteur.

Een paar andere films waarin Cage bijna verscheen, zijn Dumb & Dumber, The Breakfast Club en Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Of hij ze nu afwees of werd gepasseerd, al deze films hadden grote hits kunnen toevoegen aan zijn indrukwekkende lijst met credits. In de afgelopen jaren slaagde Cage er zelfs in om een rol af te wijzen die vervolgens werd genomineerd voor een Oscar.

Hij gaf 'The Wrestler' door en miste een Oscar-nominatie

De worstelaar
De worstelaar

In 2008 stormde The Wrestler de bioscoop binnen en kreeg al snel lovende kritieken voor wat het op tafel bracht. Voor Mickey Rourke was de rol van Randy "The Ram" Robinson een verademing in zijn carrière, en hij verdiende een Oscar-nominatie voor zijn geweldige prestatie. Deze rol werd echter op een gegeven moment aangeboden aan Nicolas Cage.

Volgens Cage: "Ik werd niet geciteerd uit de film. Ik nam ontslag uit de film omdat ik dacht dat ik niet genoeg tijd had om het uiterlijk van de worstelaar te krijgen die op steroïden zat, wat ik nooit zou doen."

Interessant genoeg sprak Cage over de film die voor Rourke werd geschreven en enkele vroege problemen die de productie had.

“De film is geschreven voor Mickey. En om wat voor reden dan ook, ze konden toen geen financiering voor de film krijgen, zei Cage.

Uiteindelijk ging de rol naar de persoon waarvoor hij was geschreven, en Mickey Rourke leverde de uitvoering van zijn leven. Cage had een aantal geweldige dingen met het personage kunnen doen, maar na te hebben gezien wat Rourke kon bereiken, is het bijna onmogelijk om iemand anders in de rol voor te stellen.

Aanbevolen: