Dit is wat Winona Ryder heeft gedaan sinds 'Girl, Interrupted

Inhoudsopgave:

Dit is wat Winona Ryder heeft gedaan sinds 'Girl, Interrupted
Dit is wat Winona Ryder heeft gedaan sinds 'Girl, Interrupted
Anonim

Er zijn maar weinig actrices in de geschiedenis die een indrukwekkender oeuvre hebben dan Winona Ryder, en het interessante aan haar grootste projecten is dat velen van hen in de jaren sinds hun vrijlating een fanatieke aanhang hebben behouden. Heathers, Edward Scissorhands en Beetlejuice worden allemaal als klassiekers beschouwd.

Een van haar meest opvallende films tot nu toe is Girl, Interrupted, waarin ook Angelina Jolie te zien was. Sinds die film zijn debuut maakte, heeft Ryder ervoor gezorgd dat hij uitzonderlijk druk bleef en zelfs een rol kreeg in een enorm televisieprogramma.

Laten we eens kijken wat Winona Ryder heeft uitgespookt sinds Girl, Interrupted.

Ze verscheen in komedies zoals 'Mr. Deeds'

Winona Ryder Mr. Deeds
Winona Ryder Mr. Deeds

Girl, Interrupted was zeker donker van toon, maar Ryder had veel ervaring met alle soorten films voordat hij in de film werd gecast. Het zou dus niet zo verwonderlijk moeten zijn om te zien dat Ryder in staat was om te gedijen in luchtige rollen nadat Girl, Interrupted in 1999 zijn aanwezigheid in Hollywood had gevoeld. Sterker nog, ze vond in de jaren daarna enig solide succes in lichtere films.

Twee jaar nadat Ryder in Girl, Interrupted verscheen, maakte ze een cameo-optreden in Zoolander, een komedie waar fans nog steeds geobsedeerd door zijn. In 2002 speelde Ryder samen met Adam Sandler in Mr. Deeds, wat een grote hit was aan de kassa. Dit kwam op een moment dat Sandler een goudmijn aan de kassa was, en Ryder eindigde met een geweldige prestatie in de film.

De Darwin Awards was een kleiner komedieproject waarin Ryder te zien was met artiesten als Ralph Fiennes en David Arquette. Het met sterren bezaaide Private Lives of Pippa Lee markeerde opnieuw een komische verschijning voor Ryder. Op dit punt in haar carrière was het vanaf haar hoogtepunt aanzienlijk vertraagd, maar ze scoorde nog steeds consistent werk.

Hoe geweldig het ook was om de actrice in komedies te zien, ze zorgde er ook voor dat ze ook in donkere films verscheen.

Ze heeft serieuze films gemaakt zoals 'Black Swan'

Winona Ryder Zwarte Zwaan
Winona Ryder Zwarte Zwaan

Angelina Jolie heeft misschien de Oscar gewonnen voor haar werk in Girl, Interrupted, maar het v alt niet te ontkennen dat Winona Ryder ook geweldig was in de film. Ze zorgde ervoor dat ze haar solide uitvoeringen in de films die volgden voortzette. Sommige van haar serieuzere projecten hebben zelfs uitzonderlijke uitvoeringen opgeleverd.

Als je naar haar oeuvre kijkt, vallen een paar films op. A Scanner Darkly, Star Trek en Black Swan springen meteen van het scherm, en ze laten zien dat de actrice bereid is mee te werken aan projecten in alle tinten en maten. Ryder verscheen ook in de actiethriller Homefront en speelde Sasha Milgram in Experimenter. Natuurlijk waren sommige van deze films geen enorme hits, maar ze lieten zien dat de studio's nog steeds een gevestigde interesse hadden in wat de actrice op tafel kon brengen.

Het is een divers oeuvre voor Winona Ryder op het grote scherm en de fans zijn dol op het werk dat ze in de loop der jaren heeft gemaakt. Hoewel het grootste deel van haar focus op film lag, heeft Ryder een blijvende indruk achtergelaten op het kleine scherm dankzij wat ze heeft gedaan in een show die een cultureel fenomeen werd.

Ze speelde als op Joyce 'Stranger Things'

Winona Ryder Stranger Things
Winona Ryder Stranger Things

In 2016 debuteerde Stranger Things op Netflix en het kostte absoluut geen tijd voordat de serie een enorme hit werd voor de streaminggigant. Fans hielden van het verhaal en de hoofdpersonages, en alles dat zich afspeelde in de jaren 80 was gewoon de kers op de taart. De casting van Ryder was een mooie knipoog naar haar werk in klassieke jaren 80-films zoals Heathers, en ze paste perfect bij haar personage.

Toen ze sprak over haar tijd als Joyce, zei Ryder: "Het is zeker de eerste keer dat ik een moeder speelde die zoiets meemaakt. Ik heb eerder emotionele dingen gedaan, maar het was heel anders. Het was een uitdaging en veel werk. Ik ben me altijd super bewust van kleine details - en ze waren echt bezig met de details, we hadden een geweldige productie-ontwerper."

Tot nu toe heeft Stranger Things 3 ongelooflijke seizoenen achter de rug en is het een van de populairste shows van zijn tijd geworden. De mensen achter de schermen hebben verklaard dat de serie na seizoen 4 of 5 zou kunnen eindigen, wat betekent dat de show meer dan halverwege is. Zodra het zijn einde bereikt, zal het zeker een blijvende erfenis achterlaten terwijl het de lat hoger legt voor aankomende projecten. Laten we hopen dat het de landing blijft plakken.

Winona Ryder heeft het allemaal gezien en gedaan tijdens haar tijd in Hollywood, en sinds Girl, Interrupted, heeft ze het behoorlijk druk gehad.

Aanbevolen: