Hier is waarom 'Aladdin' problemen veroorzaakte tussen Robin Williams en Disney

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Aladdin' problemen veroorzaakte tussen Robin Williams en Disney
Hier is waarom 'Aladdin' problemen veroorzaakte tussen Robin Williams en Disney
Anonim

Disney is een absolute krachtpatser in de entertainmentindustrie die al sinds de jaren '30 enorme hits boekt. Vanwege hun prestige en het potentieel dat het met zich meebrengt om voor hen te werken, hebben veel sterren ooit deelgenomen aan een Disney-project. Sterren als Taylor Swift, Dwayne Johnson en Miley Cyrus hebben allemaal hun diensten verleend aan het House of Mouse.

Tijdens de jaren 90 was Robin Williams een van de grootste figuren in de entertainmentwereld, en uiteindelijk gaf hij een iconisch optreden als het personage Genie in Aladdin. Het bleek dat de zaken niet zo soepel verliepen tussen Williams en Disney, en dit leidde tot een bekend probleem tussen de twee partijen.

Laten we eens kijken naar wat er is gebeurd tussen Robin Williams en Disney.

Het kwam allemaal neer op marketing

Robin Williams en Disney leken in de jaren 90 een match made in heaven. Per slot van rekening was Williams een sympathieke artiest die elk project naar een hoger niveau kon tillen en Disney bevond zich midden in de Disney Renaissance, waarin ze enkele van de grootste animatiefilms uit de geschiedenis maakten.

Williams werd gecast als de geest in Aladd in, en hij deed dingen met het karakter dat andere mensen gewoon niet konden. Dit is echter waar de problemen tussen de twee partijen eigenlijk begonnen. Genie was een secundair personage in de film en Williams had er geen belang bij dat Disney zijn stem gebruikte als marketingtruc om een hype voor de film te genereren en producten te verkopen.

Sommige mensen zullen erop wijzen dat het slim was om de iconische prestaties van Williams te gebruiken om kaartjes en speelgoed te verkopen door Disney, maar tegelijkertijd werd er een overeenkomst bereikt om dit niet te doen, aangezien Williams onvermurwbaar was dat hij wilde niets verkopen.

Williams zou tegen NBC zeggen: "We hadden een deal. Het enige wat ik zei was dat ik de stem zou doen. Ik doe het eigenlijk omdat ik deel wil uitmaken van deze animatietraditie. Ik wil iets voor mijn kinderen. Eén deal is, ik wil gewoon niets verkopen - zoals in Burger King, zoals in speelgoed, als in spullen."

Hij ging verder en zei: Toen brachten ze plotseling een advertentie uit - een deel was de film, het tweede deel was waar ze de film gebruikten om dingen te verkopen. Ze gebruikten niet alleen mijn stem, ze namen een personage dat ik deed en overdubden het om dingen te verkopen. Dat was het enige dat ik zei: ‘Dat doe ik niet.’ Dat was het enige waar ze de grens overstaken.”

Robin bekritiseerde Disney openlijk

Ondanks de afspraak ging Disney tegen zijn wil in en gebruikte hij zijn stem op een manier waar hij zich niet prettig bij voelde. Daarom liet Williams maar al te graag zijn stem horen over zijn ongenoegen over het House of Mouse.

In The Today Show zou Williams zeggen: "Je realiseert je nu wanneer je voor Disney werkt waarom de muis maar vier vingers heeft - omdat hij geen cheque kan oppakken."

Disney zou echter terugschieten en zei: Elk stuk marketingmateriaal waarbij Robin Williams betrokken was, werd gerund door Marsha (de vrouw van de acteur) en Robin Williams. We hebben zijn stem niet gebruikt op een manier waar hij niet contractueel mee instemde. Hij stemde in met de deal, en toen de film een grote hit bleek te zijn, vond hij de deal die hij had gesloten niet leuk.”

Het was duidelijk dat het slecht ging tussen Williams en Disney, en hij zou niet komen opdagen voor het vervolg van de film. Maar zoals we eerder hebben gezien, heeft de tijd de neiging om alle wonden te helen, en Williams zou later terugkeren naar Disney voor meer werk.

Het duurt even voordat het glad is

Hoewel Williams het eerste Aladdin-vervolg misliep, nam hij volgens IMDb wel deel aan de derde film. Fans waren zo blij om hem de geest opnieuw te horen uiten, en het verhoogde de film echt.

Williams zou ook aan andere Disney-projecten werken. Hij speelde in de loop der jaren in de films Flubber en Old Dogs, hoewel het overgrote deel van zijn werk met andere studio's werd gedaan. Het is nooit gemakkelijk om verschillen opzij te zetten, vooral in de filmindustrie, maar Disney en Williams hebben het uiteindelijk goedgemaakt.

Williams is inmiddels overleden, maar zijn nalatenschap leeft voort. Hij heeft tal van geweldige films en uitvoeringen, maar weinigen komen in de buurt van wat hij kon bereiken in de rol van de geest.

Hoe iconisch het optreden van Genie ook was voor Williams, het is duidelijk dat de problemen die hij met Disney had, zijn ervaring met het maken van filmmagie hebben aangetast.

Aanbevolen: