Chloe Bailey heeft zojuist een Twitter-debat aangestoken met haar Juneteeth-optreden op ABC

Chloe Bailey heeft zojuist een Twitter-debat aangestoken met haar Juneteeth-optreden op ABC
Chloe Bailey heeft zojuist een Twitter-debat aangestoken met haar Juneteeth-optreden op ABC
Anonim

President Joe Biden heeft onlangs de wet op de nationale onafhankelijkheidsdag van Juneteenth ondertekend, waardoor Juneteenth een federale feestdag is in de Verenigde Staten. Om dit te vieren organiseerde ABC op 18 juni Juneteenth: Together We Triumph, met muzikale gasten zoals Leon Bridges en H. E. R.

Hoewel er veel opmerkelijke muzikale optredens waren, kreeg Chloe x Halle-lid Chloe Bailey speciale aandacht voor haar cover van Nina Simone's "Feeling Good", om zowel goede als slechte redenen.

De zangeres gaf een onvergetelijk optreden dat haar persoonlijkheid liet zien terwijl ze hulde bracht aan Simone en haar erfgoed. Bailey droeg een zwart, glinsterend stuk uit één stuk en voegde haar eigen persoonlijkheid toe aan de voorstelling, inclusief haar eigen choreografie.

Fans op Twitter prezen het optreden van de artiest en vergeleken haar met gelauwerde artiesten als Beyoncé en zelfs Simone zelf. Ze hielden van de choreografie en zeiden dat Bailey de overleden zanger trots zou hebben gemaakt.

Hoewel velen dol waren op haar vertolking van de klassieke hit, waren anderen er niet zo van onder de indruk. Critici zetten vraagtekens bij de choreografie van het nummer: in het bijzonder het sensuele karakter ervan.

Terwijl fans hun mening over het optreden bleven bespreken, plaatste Simone's kleindochter ReAnna Simone Kelly meerdere tweets ter ondersteuning van Bailey. Een van haar tweets sprak over haar grootmoeder en beschreef haar als een pittige vrouw die net zoveel van dat optreden zou hebben gehouden als zijzelf.

Juneteenth: Together We Triumph bevatte optredens van Bailey, Bridges, H. E. R. en countryster Jimmie Allen. Het evenement werd georganiseerd door acteur Leslie Odom Jr. en omvatte een interview met Barack Obama uitgevoerd door Michael Strahan, mede-presentator van Good Morning America. Het evenement belichtte ook discussies over de Afro-Amerikaanse cultuur en raciale onrechtvaardigheid in het verleden en heden.

Bailey maakt deel uit van het succesvolle duo Chloe x Halle, dat naam heeft gemaakt in het R&B-muziekgenre. Hun meest recente album, Ungodly Hour, kwam uit in 2020 en leverde het duo drie Grammy Awards op. Ze werden onlangs ook genomineerd voor vier BET Awards.

De zanger speelt ook in Freeform's Grown-ish en zal optreden in de aankomende horrorfilm The Georgetown Projec t. Het is nog niet bekend of ze in de toekomst nog meer solo-muziek zal uitbrengen.

Bailey's vertolking van "Feeling Good" werd niet lang na haar optreden op YouTube uitgebracht. Op het moment van deze publicatie heeft haar cover meer dan 25.000 streams op Spotify bereikt en is ze niet uitgebracht op Apple Music.

Music by Chloe x Halle is beschikbaar om te luisteren op Spotify en Apple Music, net als Music by Simone.

Het volledige evenement van dit jaar is niet beschikbaar voor mensen om te streamen, tenzij zonder Hulu's Live TV-abonnement of YouTube TV. Je kunt het evenement van vorig jaar, Juneteenth: A Celebration of Overcoming, nu echter voor een beperkte tijd bekijken op Hulu.

Aanbevolen: