Indiana Jones 5: geruchten, controverse en al het andere dat we weten

Inhoudsopgave:

Indiana Jones 5: geruchten, controverse en al het andere dat we weten
Indiana Jones 5: geruchten, controverse en al het andere dat we weten
Anonim

Sinds de eerste geruchten over een mogelijke Indiana Jones 5-film in 2015 de ronde deden, waren er veel vragen over de langverwachte toevoeging aan de franchise. Op 78-jarige leeftijd zet Harrison Ford de iconische hoed weer op en gaat hij op een vijfde avontuur.

De film is geregisseerd door James Mangold, bekend van de alom geprezen Ford v Ferrari (2019) met Matt Damon en Christian Bale, en Logan uit 2017. Met weinig details, maar veel geruchten en foto's van de set om door te gaan, beginnen enkele details van de film naar voren te komen.

Harrison Ford in Indiana Jones
Harrison Ford in Indiana Jones

Mangold probeert fans gerust te stellen op Twitter

Met weinig details die naar voren kwamen van iemand die officieel bij de film betrokken was, moesten fans vertrouwen op een vrij gestage stroom paparazzi-foto's. Recente beelden suggereren dat verouderingstechnologie wordt gebruikt om de 78-jarige acteur er tientallen jaren jonger uit te laten zien. Dat heeft ertoe geleid dat veel fans hun bezorgdheid hebben geuit.

Er was zoveel geklets dat Mangold naar Twitter bracht om hen gerust te stellen dat ze ervoor zouden zorgen dat de geest van de originele films behouden bleef.

Mangold zou later zeggen: Misschien, heel misschien, zal ik je niet teleurstellen. Ik koester oude Hollywood-foto's. Geef me een beetje lucht om de film te maken. Maak dan je oordeel, oké?”

Mangold heeft ook zijn stempel op het script gezet, samen met Jez en John-Henry Butterworth. Een van de grootste ergernissen onder fans van de Indiana Jones-franchise is het feit dat Steven Spielberg wegliep van de regisseursstoel, hoewel hij de film nog steeds zal produceren.

De shoot in Indiana Jones 5 lijkt geplaagd door controverse. Onlangs klaagden bewoners van de wijk Oost-Londen waar de film werd opgenomen, bij verslaggevers dat de shoot een hele straat in beslag nam.

De cast en het verhaal

Samen met Ford bestaat de cast uit Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook en Shaunette Renée Wilson.

Veel van de setafbeeldingen zijn afkomstig van een sindsdien verwijderde Tweet die is gedocumenteerd in Cinemablend. Sommige bevatten auto's die vanaf de jaren veertig op zijn minst een deel van het verhaal ergens lijken te plaatsen. Onder de paparazzi-foto's is er een van een trein die duidelijk is uitgedost met nazi-regalia. Het gezicht van Ford was gemarkeerd met zwarte stippen - gebruikt om de CGI-de-aging in postproductie toe te voegen.

Mogelijk is een deel van de film een flashback, wat ook de noodzaak van veroudering zou verklaren.

Andere foto's lieten zien dat Toby Jones (Arnim Zola van de MCU) voor de vijfde keer de sidekick van Indy is.

Tijdens een podcast na de EMPIRE-magazine-awards van 2018 bevestigde Spielberg dat de hoofdactie in de jaren zestig zou plaatsvinden. Het gerucht gaat dat Mikkelsen de nazi-wetenschapper speelt die momenteel voor NASA werkt aan het Moon Landing-initiatief. Dat zou de actie rond 1969 plaatsen. Het gerucht gaat dat Shaunette Renée Wilson de CIA-agent speelt die over de wetenschapper van Mikkelsen waakt.

Indiana Jones and the Last Crusade-scène
Indiana Jones and the Last Crusade-scène

Zoals decennia later werd onthuld, omvatte het Amerikaanse ruimteraketprogramma in werkelijkheid de aanzienlijke betrokkenheid van bekende nazi-wetenschappers die na de Tweede Wereldoorlog in het geheim naar Noord-Amerika werden overgebracht. Een flashback naar de jaren veertig om het achtergrondverhaal van de wetenschapper op te zetten lijkt logisch.

Het verhaal zou Indy zelfs naar de ruimte kunnen brengen, een rijk waar al op gezinspeeld werd in Kingdom of the Crystal Skull.

Indiana Jones 5 staat momenteel gepland voor release in bioscopen op 29 juli 2022, volgens het Twitter-account van Mangold.

Aanbevolen: