Billy Crystal's iconische 'Princess Bride'-uitvoering was allemaal verbeterd

Inhoudsopgave:

Billy Crystal's iconische 'Princess Bride'-uitvoering was allemaal verbeterd
Billy Crystal's iconische 'Princess Bride'-uitvoering was allemaal verbeterd
Anonim

Doorbreken in de komische kant van film is moeilijk voor elke artiest, omdat er een bepaald aantal karbonades nodig is om echt groot te worden bij het publiek. Komische timing is een vaardigheid die moet worden aangescherpt, en degenen die hierin uitblinken, kunnen ver gaan in een bedrijf dat altijd op zoek is naar het volgende grote ding.

Billy Crystal is een komische legende die in talloze hitfilms heeft gespeeld. Crystal kan het allemaal, en voor zijn optreden in The Princess Bride oefende de acteur het ongelooflijke vermogen om te improviseren terwijl de camera's aan het rollen waren. In feite eindigde de legendarische artiest met het improviseren van zijn hele uitvoering in de film.

Laten we Billy Crystal eens nader bekijken en het verhaal van hem die in de jaren 80 zijn Princess Bride-lijnen improviseerde.

Crystal Is A Comedy Legend

Billy Crystal
Billy Crystal

Met een carrière in het vak die teruggaat tot de jaren 70, is Billy Crystal begrijpelijkerwijs een legende in comedy. De man heeft een unieke stijl en uitstraling die door miljoenen mensen wordt herkend, en na succes in film en televisie kon Crystal in zijn beste jaren een aantal indrukwekkende prestaties leveren.

Op televisie was de ster al vroeg te zien in shows als Saturday Night Live en Soap, en hij maakte naam door te dienen als gastheer van vele prominente prijsuitreikingen, zoals de Grammy's en de Oscars. Op het grote scherm verdiende Crystal echter echt zijn geld.

Enkele van Crystal's grootste films zijn This Is Spinal Tap, When Harry May Sally…, City Slickers, Analyze This en Monsters, Inc. Zijn grootste triomfen hielpen hem een huidige nettowaarde van $ 60 miljoen te verzekeren en een erfenis die maar weinigen in de buurt zullen komen.

Hoe geweldig zijn filmwerken ook zijn geweest, zijn tijd in The Princess Bride zou wel eens zijn beste optreden kunnen zijn.

Hij gaf een iconisch optreden in 'The Princess Bride'

Billy Crystal
Billy Crystal

Iedereen die The Princess Bride heeft gezien, zal zich graag herinneren Miracle Max voor het eerst op het scherm te hebben gezien. Hij is tenslotte een van de grappigste en meest memorabele aspecten van de hele film. Dit was allemaal te danken aan het komische genie van Billy Crystal, die subliem was in de rol. Het blijkt dat Crystal een grote hand had in het vormgeven van het personage voordat het filmen begon.

Volgens Atlas Obscura: Nadat Reiner Crystal zover had gekregen om zich in te schrijven voor de film als Miracle Max, koppelde de regisseur hem aan visagist Peter Montagna, met wie Crystal eerder had samengewerkt op Saturday Night Live. Zelfs vanaf de vroegste stadia van de ontwikkeling van het personage begon Crystal het zijn eigen te maken en bracht hij een paar referentiefoto's naar Montagna om hem te helpen de look precies goed te krijgen.”

Het is zeldzaam dat een artiest zo'n enorme impact op een rol kan hebben voordat het filmen zelfs maar begint, maar het laat alleen maar zien hoeveel vertrouwen Rob Reiner in Crystal had. Crystal had duidelijk de karbonades en de juiste input, en toen de camera's eenmaal begonnen te draaien, leverde de acteur een klassiek optreden waar fans nog steeds van houden.

Hij improviseerde het hele ding

Billy Crystal
Billy Crystal

In plaats van zich alleen aan het script te houden en het voorbeeld van iemand anders te volgen, nam Billy Crystal het heft in eigen handen en begon hij zich de rol helemaal eigen te maken. Reiner wilde dat het personage schandalig zou zijn, en het kostte Crystal geen tijd om indruk achter te laten op de cast en crew.

Volgens Carey Elwes: Vanaf het eerste schot waarin de chagrijnige Max verschijnt, zijn hoofd door een houten kijkgaatje in de deur steken (heel erg zoals de portier die Dorothy begroet wanneer zij en haar vrienden Oz bereiken), hij begon ad-libbing.”

"Drie dagen achter elkaar en tien uur per dag improviseerde Billy dertiende-eeuwse grappen uit de periode, zonder twee keer hetzelfde of dezelfde regel te zeggen", schreef Elwes.

Atlas Obscura merkt op dat Crystal zo grappig was dat Elwes in bepaalde shots moest worden vervangen door een dummy omdat hij niet kon nalaten te lachen. Bovendien moest Reiner zelf afstand nemen van de set omdat hij zijn lach nauwelijks kon inhouden. Mandy Patinkin hield het bij elkaar, maar hij worstelde zo hard om te stoppen met lachen dat hij een rib kneusde.

Crystal was dynamisch tijdens zijn paar dagen op de set, en dit vertaalde zich perfect naar het grote scherm. Hoewel hij maar een paar minuten in de film was, liet hij overal een blijvende indruk achter op filmfans. En dan te bedenken dat hij alles geïmproviseerd heeft. Over een serieus talent gesproken.

Aanbevolen: