The Extreme Way Jake Gyllenhaal bereidde zich voor op zijn rol in 'Nightcrawler

Inhoudsopgave:

The Extreme Way Jake Gyllenhaal bereidde zich voor op zijn rol in 'Nightcrawler
The Extreme Way Jake Gyllenhaal bereidde zich voor op zijn rol in 'Nightcrawler
Anonim

Jake Gyllenhaal werd voor het eerst bekend in 1991 toen hij zijn filmdebuut maakte in City Slickers. Hoewel hij niet de grootste rol had, zou dat snel veranderen voor Jake na zijn succes in October Sky, dat de ster naar grote hoogten katapulteerde.

Gyllenhaal verscheen later in populaire films, waaronder Day After Tomorrow, Brokeback Mountain en Southpaw om er maar een paar te noemen. Toda, de acteur blijft onderdeel van de MCU als Mysterio in Spider-Man, naast Peter Parker zelf, Tom Holland.

Hoewel Jake een immense training als acteur heeft ondergaan, komt niets in de buurt van zijn transformatie voor zijn rol als Lou Bloom in Nightcrawler. De acteur moest een aantal extreme maatregelen ondergaan om in de rol te passen, en dit is precies wat hij deed!

Jake Gyllenhaal's 'Nightcrawler'-transformatie

Als het gaat om het aannemen van een nieuwe rol, is het geen geheim dat veel acteurs in een bepaalde gemoedstoestand komen om het personage dat ze uitbeelden op de juiste manier te kanaliseren.

We hebben het gezien met Jared Leto in Dallas Buyers Club, Charlize Theron in Monster, en we hebben het gezien met Jake Gyllenhaal in zijn film uit 2014, Nightcrawler.

De film werd een behoorlijk succes en scoorde zelf een nominatie voor het beste scenario bij de 2015 Academy Awards en een handvol Indie Spirit-nominaties en overwinningen. Gyllenhaal, die de rol op zich nam van Lou Bloom, een freelancer die hoopte veel geld te verdienen door verontrustende videobeelden aan het lokale nieuws te verkopen, bracht de film volledig tot leven.

De acteur heeft in het verleden een scala aan spraakmakende rollen op zich genomen, waaronder zijn optredens in Southpaw en Brokeback Mountain, twee veelgeprezen films van Jake, maar zijn tijd als Lou Bloom was er een die een uiterste vereiste hoeveelheid voorbereiding.

Gyllenhaal nam het op zich om in de schoenen van Lou Bloom te stappen, want toen het filmen begon, en toen begon de transformatie.

De Nightcrawler-ster wilde dat zijn personage zou verschijnen als een nachtdier, omdat hij voornamelijk 's nachts werkte. "Ik wilde dat hij eruitzag als een coyote… Daarvoor moest ik er hongerig uitzien en honger hebben", zei Jake tijdens de perstour van de film.

Lou Bloom rijdt in Nightcrawler
Lou Bloom rijdt in Nightcrawler

Dus, als het ging om kijken en honger hebben, heeft Jake zichzelf getraind om precies dat te doen en te zijn! De acteur verloor maar liefst 30 pond door zichzelf op de strengste diëten te zetten, waaronder het eten van boerenkoolsalades en het regelmatig rennen van 10-mijlslussen, meldt The Take.

Jake stopte daar niet! Bloom, die soms onheilspellend overkomt, beheerst de kunst van het haken van nieuwswaardige beelden, dus Gyllenhaal en de regisseur van de film, Dan Gilroy, brachten de tijd door met nachtelijk kruipen met de echte nieuwslezer, Howard Raishbrook.

Raishbrook leeft al bijna 20 jaar praktisch het leven van Gyllenhaal's personage op het scherm in Los Angeles, wat hem de perfecte persoon maakt om te spiegelen. Howard werkte zelfs als technisch adviseur aan de film!

De acteur spaarde ook alleen zijn kleren, terwijl hij zich 's nachts op een "inspiratiejacht" waagde. Naast het werken met Howard Raishbrook, liftte Jake ook mee met dienstdoende paparazzi, om echt de "jacht" te verkennen als het gaat om het krijgen van het geld.

Jake heeft zojuist zijn nieuwste project, The Guilty, afgerond, terwijl hij nog weken verwijderd is van het afronden van zijn meest recente rol in de film, Ambulance, die in 2022 zal uitkomen.

Aanbevolen: