Deze sitcom-ster ging van $ 11 naar $ 1 miljoen per aflevering

Inhoudsopgave:

Deze sitcom-ster ging van $ 11 naar $ 1 miljoen per aflevering
Deze sitcom-ster ging van $ 11 naar $ 1 miljoen per aflevering
Anonim

We horen altijd over celebs die het glamoureuze leven leiden, maar wat we echt moeten leren, is de strijd die het kostte om daar te komen. Vraag het maar aan een man als Dwayne Johnson die zeven dollar op zak had na een CFL-afwijzing. Hij zou later de grootste ster in Hollywood worden.

De sitcom-ster die we vandaag behandelen, heeft een soortgelijk verhaal, toen hij in de iconische show werd gecast, had hij zijn laatste $ 11 op. De acteur verhuisde als tiener naar New York en al vroeg was het slechtbetaalde modellenwerk samen met commercials. Het betalen van de rekeningen werd een moeilijke taak, maar dat zou allemaal veranderen in 1994, toen de ster samen met vijf anderen een revolutie teweeg zou brengen in de tv voor een decennium, een show creëren waar fans nog steeds over praten.

Laten we eens kijken hoe de beroemdheid het optreden binnenhaalde dat zijn carrière veranderde, en hoe zijn salaris uiteindelijk zou veranderen in $ 1 miljoen per aflevering. Dat is een behoorlijk lange weg van $ 11…

Een black-out voor de auditie

Laten we zeggen dat de 'Friends'-reis van Matt LeBlanc niet de meest veelbelovende start had. De avond voor de auditie, gezien de lichtheid van het script, dacht LeBlanc dat het een goed idee was om iets te gaan drinken.

"Ik herinner me dat ik een aantal keren was gegaan en ik denk dat het bij de laatste terugroepactie was, ik was met een vriend van mij gegaan om lijnen te runnen, " herinnerde LeBlanc zich. "En hij zei: 'Dus de show gaat over vrienden en vrienden zijn? Gewoon een groep vrienden?' En ik zei: 'Ja, een beetje!' En hij zei: 'Nou, we moeten gaan drinken.' Ik dacht: 'Ja, dat is een goed idee!"

De nacht verliep niet zo soepel als LeBlanc had gewild, hij werd 's nachts wakker en sloeg heel erg zijn neus in de badkamer. De hele situatie lijkt echt Joey-achtig te zijn.

"Om een lang verhaal kort te maken, ik werd midden in de nacht wakker in zijn appartement en moest naar de badkamer", zei LeBlanc. "Ik stond te snel op en ik kan niet geloven dat ik dit vertel, maar ik kreeg een soort black-out - zoals jij doet - en viel met mijn gezicht naar voren in het toilet, sloeg met mijn neus op de bodem van de wc-bril, en een een enorm stuk vlees kwam van mijn neus. En ik kijk in de spiegel, het bloedt, en ik denk: 'Oh mijn god. Ik moet naar binnen voor de grote terugroepactie en het is een grote lelijke korst op mijn neus."

Ondanks de blessure verklaarde LeBlanc dat het allemaal in zijn voordeel uitpakte. Hij vertelde de maker van de show Marta Kaufman de waarheid en uiteindelijk kreeg hij de carrièreveranderende rol in de show.

LeBlanc zou toegeven dat hoewel de landing van het optreden een enorme deal was, het een nog grotere deal was gezien zijn verloofde achter de schermen.

Laatste $ 11 op de bank

Dat was op een gegeven moment de realiteit voor LeBlanc, hij had zijn laatste $ 11 op. Projecten afwijzen was niet langer in zijn belang, hij was letterlijk Joey voordat hij de rol op zich nam, maar in plaats van een soap als 'Days Of Our Lives' te landen, kreeg hij een iconische sitcom in 'Friends'.

"Weet je wanneer je denkt: 'Oké, ik heb wat geld op de bank. Ik kan het volhouden tot het volgende optreden'", zei de acteur. "Ik denk dat ik nog maar $ 11 had…nu, dat houdt te lang stand."

LeBlanc geeft toe dat hij op dat moment in zijn carrière verhongerde, hoewel het allemaal zou werken als hij eenmaal in de show was gecast. De cast en crew zeggen ook dat hun salaris onderweg enorm is gestegen, het begon met vijf cijfers en langzaam maar zeker gingen de lonen de afgelopen twee seizoenen helemaal omhoog naar zeven cijfers.

De show veranderde echt de manier waarop sitcoms werkten en al snel vroegen shows als 'The Big Bang Theory' CBS om vergelijkbare lonen.

Matt hoefde na het succes van de show geen dag extra te werken. Natuurlijk zou hij terugkeren naar tv met programma's als 'Afleveringen' en 'Man met een plan'. Maar toen 'Vrienden' eindigde, wilde hij heel weinig weten over werk, Jaren en jaren kwam ik amper het huis uit. Ik was opgebrand. Ik wilde geen schema hebben, niet ergens zijn. Ik bevond me in een positie om dat te doen. Mijn agent was teleurgesteld. De meeste acteurs bellen hun agenten en zeggen: 'Wat is er aan de hand?'. Ik zou de mijne bellen en zeggen: 'Verlies mijn nummer alstublieft een paar jaar.'

Laten we zeggen dat zijn denkwijze een beetje veranderde in vergelijking met het decennium ervoor.

Aanbevolen: