Hoe Jean-Claude Van Damme zijn kans verloor om in een klassieke franchise te zitten

Inhoudsopgave:

Hoe Jean-Claude Van Damme zijn kans verloor om in een klassieke franchise te zitten
Hoe Jean-Claude Van Damme zijn kans verloor om in een klassieke franchise te zitten
Anonim

Als een van de grootste actiefilmsterren aller tijden heeft Jean-Claude Van Damme een ongelooflijke carrière achter de rug in Hollywood. The Muscles From Brussels werd, net als Steven Seagal, een grote actiester in de jaren 80 en 90, waarmee ze een erfenis in het genre vormden.

Voordat hij zijn grote doorbraak beleefde, kreeg Van Damme de kans om deel te nemen aan een klassieke franchise die net van de grond kwam, maar hij werd ontslagen uit het project. De redenen voor zijn ontslag zijn echter nog steeds een behoorlijk mysterie.

Dus, wat gebeurde er met Van Damme op de set? Dat hangt ervan af aan wie je het vraagt.

Van Damme is een klassieke actiester

JCVD Universele Soldaat
JCVD Universele Soldaat

De geschiedenis van actiefilms is gevuld met een paar verschillende sterren die in het genre konden uitblinken, waaronder Jean-Claude Van Damme. De behendige en atletische Van Damme gebruikte zijn eigenschappen in zijn voordeel op weg naar een belangrijke filmster tijdens zijn topjaren in Hollywood.

In tegenstelling tot veel actiehelden die gewoon getrainde acteurs zijn, had Van Damme een echte achtergrond in vechtsporten en zelfs een respectabel 18-1 record in kickboksen. De jonge Van Damme zou de overstap maken naar stuntwerk en acteren en uiteindelijk een begrip worden.

Tijdens zijn carrière speelde hij in grote films zoals Bloodsport, Kickboxer, Universal Soldier, Street Fighter en meer. Voordat Van Damme als ster uitbrak, kreeg hij een rol in een klassieke franchise, hoewel de zaken uit elkaar vielen voordat ze echt van de grond kwamen.

Hij landde een plek in 'Predator'

Roofdier
Roofdier

De Predator-franchise is een van de meest geliefde franchises in de filmgeschiedenis, en voordat hij het grote scherm veroverde, werd Van Damme gecast als de Predator in de film. Maar toen het eenmaal op gang kwam, had Van Damme direct problemen met de productie, namelijk het pak dat hij moest dragen.

Volgens Van Damme: "Ik hou van ademen - en ze gaan mijn hoofd doen en zo. Ze stopten in mijn mond als een buis [om door te ademen]. Ik zat minstens 20 minuten onder het gips. Het was kokend heet. Mijn vriend vertelde me: 'Als je niet kunt ademen, [beweeg dan] met je vinger en ik trek dat spul van je af.' En ik deed het. Ik begon in paniek te raken. En ze zeggen: 'Nee! Nog vijf minuten!'”

Hij ging verder in op het pak en zei: "Mijn hoofd zat in de nek. Mijn handen waren in de onderarmen en er waren kabels [aan mijn vingers bevestigd om het hoofd en de kaken van het wezen te bewegen]. Mijn voeten zaten in zijn kuiten, dus ik stond op [stelt]. Het was een walgelijke outfit.”

Na een merkwaardige start zou het uiteindelijk niet lukken voor Van Damme op Predator, hoewel de werkelijke reden voor zijn vertrek is veranderd, afhankelijk van wie ernaar wordt gevraagd.

Het verhaal hangt af van wie er wordt gevraagd

Roofdier
Roofdier

Voor het verhaal van Van Damme kwam er een breekpunt toen hem werd gevraagd een bijzonder gevaarlijke stunt te doen met het pak waar hij zich niet prettig bij voelde, wat een confrontatie met de regisseur veroorzaakte. Van Damme beweert zelfs dat een andere stuntpersoon de handeling uitvoerde en een blessure opliep, waardoor het pak zelf opnieuw werd ontworpen.

Volgens The Hollywood Reporter zei de eerste assistent-regisseur, Beau Marks, dat het pak opnieuw was ontworpen omdat ze "wat [opnames met het originele pak] maakten, het terugstuurden naar de studio, en de beslissing kwam terug dat we alles zouden schieten wat we konden zonder het wezen in het pak, en we moesten teruggaan en [het wezen] opnieuw ontwerpen. En toen we het opnieuw gingen ontwerpen, gingen we naar Stan Winston. En Stan besloot dat de manier om het pak te doen is om te beginnen met de langste, grootste man die hij kon vinden, niet iemand die de behendige beweger was die Van Damme was.

Marks zei ook dat Van Damme verpletterd was over het verliezen van de rol, zo erg zelfs dat hij smeekte om aan boord te blijven, ondanks het verhaal van de acteur over het conflict met de regisseur en het pak dat hij zou moeten dragen.

De directeur/stuntcoördinator van de tweede eenheid, Craig Baxley, gaf een andere uitleg over het schieten en zei: "En dus brachten ze Jean-Claude naar buiten en legden het hoofd op Jean-Claude, en Jean-Claude stond op en flipte, en nam dit hoofd van $ 20.000 af en gooide het op de grond en het verbrijzelde. En Joel zei: "Wat ben je verdomme aan het doen!" En hij zei tegen Jean-Claude: "Je zult nooit meer in Hollywood werken! Ga van mijn set af!” Dus dat was het.”

Er is nog steeds een mysterie rond het afvuren van Van Damme, maar alle verhalen lijken erop te wijzen dat het pak een primaire rol speelde in het evenement.

Aanbevolen: