Emma Stone redde haar carrière door deze gehate film af te wijzen

Inhoudsopgave:

Emma Stone redde haar carrière door deze gehate film af te wijzen
Emma Stone redde haar carrière door deze gehate film af te wijzen
Anonim

Kun je je een wereld voorstellen waarin Emma Stone geen ster op de A-lijst was? Waarschijnlijk niet. Haar grote blauwe ogen zijn sinds haar grote doorbraak in Superbad in 2007 in talloze films te zien geweest. Maar er was bijna een moment waarop haar carrière voorbestemd had kunnen zijn voor een truckstop portapotty. Of in ieder geval ergens anders dan het prestigieuze Kodak Theatre-podium op Oscar Sunday.

Hoewel Emma zeker een paar betreurenswaardige films heeft gehad tussen haar meest geweldige filmografie, was de keuze om een belangrijke rol in een van de meest gehate en controversiële films van de jaren 2010 af te wijzen waarschijnlijk de beste beslissing van haar leven.

De film die Emma vermeed in een tijd dat haar sterrenkracht in opkomst was

Denk terug aan 2016. Het was het begin van een tijd van grote politieke onrust en ook een moment waarop we een aantal van 's werelds meest geliefde sterren verloren. Maar tegelijkertijd was de carrière van Emma Stone een van de populairste in de branche.

Na een paar jaar van opbouw, dankzij veelgeprezen projecten zoals Birdman en grote blockbusters zoals The Amazing Spider-Man-films, zou Emma de film uitbrengen die haar een Academy Award zou opleveren. Dit was natuurlijk de muzikale hit van Damien Chazelle, La La Land.

Hoewel Emma niet mocht schitteren in La La Land, opende het feit dat Emma Watson afhaakte de deur voor haar om te pronken met een waanzinnige hoeveelheid acteerkarbonades.

Rond dezelfde tijd dat La La Land haar werd aangeboden, was er een ander project waar veel geld achter werd gegooid… De volledig door vrouwen geleide Ghostbusters worden vernieuwd. Als ze ervoor had gekozen om een niet nader genoemde hoofdrol te spelen in Ghostbusters uit 2016, zou Emma niet in staat zijn geweest om te schitteren in La La Land, een Academy Award te winnen of gecast te worden in de prestigieuze vervolgprojecten; Battle of the Sexes, The Favorite, Maniac en nu Disney's Cruella.

In plaats daarvan zou ze een filmcarrière hebben gehad die lijkt op de vrouwen die uiteindelijk de hoofdrol speelden in de absoluut verafschuwde sci-fi-komedie… En laten we eerlijk zijn… al die onmiskenbaar getalenteerde vrouwen hebben het moeilijk gehad om op te bouwen hun carrière terug.

Waarom Emma werd gekozen voor Ghostbusters en waarom ze het afwees

We moeten meteen zeggen dat Ghostbusters 2016 niet de slechtste film ooit was. Veel van de internethaat die tegen de film was gericht, leek te gaan over een minachting voor Hollywood dat teruggaat en klassiekers opnieuw doet, vrouwen die een opwindend project wassen in plaats van iets nieuws te creëren om de kracht van diversiteit te laten zien, en ook een duidelijke hoop goede oude -ouderwets seksisme. Hoewel velen beweerden dat de haat tegen Paul Feigs vernieuwing van de Bill Murray-klassieker puur te maken had met seksisme, is de waarheid dat meerdere dingen tegelijk waar kunnen zijn.

Bovendien was de uitvoering van de film zelf gemiddeld… op zijn best! De meeste critici vonden de film een enorme 'misfire', aldus The Guardian. Daarom was Emma behoorlijk slim om er geen deel van uit te maken.

Volgens The Toronto Star werd Bill Murray gevraagd om een lijst samen te stellen van getalenteerde en grappige vrouwen waarvan hij dacht dat het geweldig zou zijn om te schitteren in de volledig vrouwelijke Ghostbusters-renovatie. Dit was natuurlijk gedurende een tijd voordat hij ermee instemde om terug te keren naar de franchise in de aankomende canon-voortgezette Ghostbusters: Afterlife. Misschien erkende Bill dat het idee om Ghostbusters alleen met alle vrouwen opnieuw uit te voeren gebrekkig was of geldklopperij leek. En, om eerlijk te zijn, Ghostbusters 2016 heeft VEEL geld verdiend… Misschien niet om de juiste redenen.

Hoe dan ook, op deze lijst die Bill Murray heeft samengesteld, stond de naam van Emma Stone. Dus Paul ging regelrecht naar Emma en vroeg haar om het script te lezen. Dat deed ze en ze vertelde The Wall Street Journal dat het "heel grappig" was.

…Gewoon niet grappig genoeg om er echt in te schitteren.

Volgens The Wall Street Journal-interview beweerde Emma dat het nemen van een rol in de film "gewoon niet de juiste [beslissing voor] tijd voelde."

Vanwege het kassucces van Ghostbusters uit 2016, was de financieel geweldige carrière van Emma Stone aanvankelijk misschien niet beschadigd. Maar vanwege alle haat, de algemene ontvangst van de kwaliteit van de film en de timing van de productie en release van de film, zou het haar ongelooflijke opkomst tot het sterrendom absoluut hebben doen dalen.

Hoewel Emma ongelooflijk vriendelijk en beleefd is geweest in het afwijzen van de geheime hoofdrol in Ghostbusters, blijkt uit haar beslissing dat zij en haar vertegenwoordiging wisten dat het de juiste keuze was.

Aanbevolen: