Voordat hij Blade speelde, had Wesley Snipes zijn oog op deze Marvel-superheld

Inhoudsopgave:

Voordat hij Blade speelde, had Wesley Snipes zijn oog op deze Marvel-superheld
Voordat hij Blade speelde, had Wesley Snipes zijn oog op deze Marvel-superheld
Anonim

Wesley Snipes is een acteur die al sinds de jaren 80 succes proeft, en hoewel hij in de loop van de tijd een slechte pers heeft gehad, v alt niet te ontkennen dat hij voor zichzelf heeft gezorgd. Snipes maakte onlangs een grote terugkeer in Coming 2 America en fans hopen dat de ster zal blijven hangen.

In de jaren 90 speelde de acteur Blade voor Marvel tot in de perfectie in een superheldenfranchise die zijn tijd ver vooruit was. Voordat hij Blade speelde, had Snipes echter interesse in een andere Marvel-held.

Laten we eens nader kijken en zien welke held Snipes vóór Blade wilde spelen.

Wesley Snipes was een grote actiester

Wesley Snipes-film
Wesley Snipes-film

Als we terugkijken op een aantal grote actiesterren die in de jaren 80 en 90 uitbraken, springt de naam van Wesley Snipes er meteen uit. Snipes was een capabele acteur die meer kon doen dan alleen de dag redden in een actiefilm, maar er zou iets heel speciaals gebeuren als Snipes fysiek op het grote scherm mocht verschijnen. Na verloop van tijd hielp het hem om zijn eigen nalatenschap in Hollywood te vestigen.

Snipes begon in de jaren 80 in Hollywood en nam de tijd om een indrukwekkende lijst met credits op te bouwen. Hij kon niet alleen acteren in actiefilms, maar Snipes was ook ongelooflijk grappig, wat betekent dat hij verschillende personages kon aannemen en het beste uit het materiaal waarmee hij werkte kon halen. Uiteindelijk zou hij succes beginnen te vinden en een grote ster worden.

Nadat de Major League in 1989 een hit werd, ging Snipes naar de races dankzij zijn opvallende verschijning in een film met veel sterren. New Jack City uit 1991 was opnieuw een enorme hit voor Snipes, die in de film mocht pronken met zijn bereik. Jungle Fever en White Men Can't Jump waren triomfen buiten actiefilms, maar ook actieprojecten zoals Passenger 57 en Demolition Man waren successen.

Naarmate de jaren 90 vorderden, zou Snipes succes blijven boeken als een grote filmster, en uiteindelijk kreeg hij een iconische rol als superheld en maakte hij grote zaken als de kassa.

‘Blade’ bracht zijn carrière naar een ander niveau

Afbeelding
Afbeelding

In 1998 begon Wesley Snipes zijn tijd met het spelen van Blade op het grote scherm, en hij deed al vroeg fantastisch werk met het personage. Mensen lijken te vergeten dat dit een enorme hit was voor Marvel, zelfs voordat de superheldengekte van de jaren 2000 van start ging. Niet alleen dat, maar dit was een R-rated film jaren voordat Deadpool hetzelfde deed. Om te zeggen dat deze film zijn tijd ver vooruit was, zou een understatement zijn.

Blade werd een hit aan de kassa, en plotseling kwam de hele franchise van de grond. Het is ongelooflijk om te bedenken dat een Blade-film uit de jaren 90 zo'n grote hit was, maar het laat alleen maar zien hoeveel mensen van het personage houden.

Uiteindelijk maakte de eerste film plaats voor twee meer op het grote scherm. Beide vervolgprojecten zouden ook succes hebben, hoewel ze niet hetzelfde soort warm welkom zouden krijgen als de eerste bij de release.

Interessant genoeg was er nog een iconische superheld die Wesley Snipes wilde spelen voordat hij de kans kreeg om Blade voor Marvel te spelen.

Hij wilde Black Panther zijn

Zwarte Panter
Zwarte Panter

In de jaren 90 was Snipes geïnteresseerd in het spelen van Black Panther op het grote scherm. Ondanks een gebrek aan vertegenwoordiging in de wereld van superheldenfilms, had Snipes er vertrouwen in dat het project zou kunnen werken.

Volgens de acteur: Black Panther is een iconisch personage waar een groot deel van de wereld niet bekend mee was en de gemeenschappen waarin ik opgroeide, zouden het geweldig vinden. Kijk, uit de tijd dat William Marshall Blacula speelde in de zwarte films van de jaren 70 en de ijver die je aantrof in de zwarte en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen, kwam het nooit bij me op dat het publiek er niet mee akkoord zou gaan.'

Naarmate de tijd verstreek, zou het voorgestelde project een aantal veranderingen ondergaan en een gebrek aan overeenstemming over de richting die het zou moeten inslaan, waardoor het uiteindelijk tot zinken werd gebracht.

“Uiteindelijk konden we de juiste combinatie van script en regisseur niet vinden en ook in die tijd waren we zo ver vooruit in het denken, de technologie was er niet om te doen wat ze hadden al gemaakt in het stripboek, ' zei Snipes.

Uiteindelijk is het goed gekomen. Snipes gaf een ongelooflijke prestatie als Blade, terwijl Chadwick Boseman van Black Panther een icoon maakte voor een nieuwe generatie superheldenfans.

Aanbevolen: