Dit is waarom fans zich zorgen maken over het interview van Anne Hathaway met Extra

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans zich zorgen maken over het interview van Anne Hathaway met Extra
Dit is waarom fans zich zorgen maken over het interview van Anne Hathaway met Extra
Anonim

Anne Hathaway is onderworpen aan enkele… nou ja, laten we zeggen twijfelachtige interviews. Meest recent hebben fans een interview herontdekt dat ze met Matt Lauer heeft gedaan en hebben er terecht wat problemen mee gehad. Maar er is nog een ander interview waar fans nog steeds last van hebben… en dat deed ze toen ze DC's The Dark Knight Rises promootte.

Waarom fans boos zijn over dit Catwoman-interview

We bevinden ons in een constante staat van herevaluatie, misschien meer dan ooit tevoren. Dit betekent dat we terugkijken op wat wij en anderen eerder hebben gedaan om onszelf te verbeteren. We proberen op zijn minst empathischer te zijn of meer context toe te voegen aan soms ingewikkelde en emotionele discussies. Hoewel velen problemen hebben met de elementen van de 'annuleringscultuur' die hierbij betrokken zijn (en met een goede reden), kan alleen goed komen door te proberen onszelf beter, slimmer en bewuster te maken van de ervaringen van anderen… De wereld zou zeker meer van kunnen gebruiken dat.

Tot dat punt vragen we ons af hoe Jerry Penacoli zich nu voelt over zijn interview in 2021 met Anne Hathaway op Extra. Zijn interview met de veelgeprezen filmster is tenslotte niet bepaald goed ouder geworden… niet zoals veel controversiële interviews met beroemdheden. Vooral in het tijdperk van de MeToo-beweging.

In het tien jaar oude interview besteedde Jerry een groot deel van de tijd aan het vragen van Anne Hathaway naar haar lichaamsbouw. Dit komt omdat ze het iconische Catwoman / Selina Kyle-personage speelde dat notoir fit is. Ze draagt tenslotte wel een strak kattenpak. Maar de lijn van ondervraging werd zo ongemakkelijk en ronduit opdringerig dat Anne hem uiteindelijk ervoor moest oproepen.

Jerry ging te ver toen hij beweerde dat Anne in "perfecte vorm" moest zijn om in het pak te passen en de DC Batman-schurk te portretteren.

"Het ging er niet om in perfecte vorm te zijn. Het ging erom dat je de stunts en de gevechten perfect kon doen," zei Anne Hathaway, terwijl ze de vragen over haar lichaam respectvol probeerde te navigeren, maar ook vanuit een plaats van kracht.

Helaas voor Anne begreep Jerry de hint niet helemaal en ging door met zijn vragen.

"Hoe zag dat pak eruit?" hij vroeg. "Het moest comfortabel zijn om te dragen, maar het zag eruit alsof het zo nauwsluitend was, nietwaar?"

"Ik paste precies, " antwoordde Anne, duidelijk wat ongemakkelijk, of op zijn minst geïrriteerd door zijn manier van vragen stellen. "Eh, ik bedoel, het is geen joggingbroek. Dus ik zou het niet zo comfortabel omschrijven. Maar, eh, weet je, het was prima. Ik denk dat Christian [Bale] het erger had in het Batsuit dan ik. Ik had mijn oren niet bedekt."

De lijn van vragen ging door en Anne voelde dat ze het moest afsluiten

Inmiddels zouden de meeste interviewers verder zijn gegaan toen de vraag werd gesteld. En even leek het alsof Jerry Penacoli verder ging… maar hij was niet…

"Toen je erachter kwam dat je Catwoman speelde…"

"Mhm?" zei Anne, nu met een grote glimlach.

"Is er een bepaald regime dat je jezelf doormaakt in termen van het dieet, de training. Wat is het kattenfitness-regime?"

Anne begon ongemakkelijk te lachen, maar antwoordde hem door te beweren dat wat ze deed om zich voor te bereiden op de rol "saai" was en dat niemand er iets om zou geven.

"Het is gewoon kijken wat je eet en naar de sportschool gaan," zei Anne, in een poging het gesprek te stoppen.

Nogmaals… Jerry duwde…

"Een bepaalde training?"

"Probeer je af te vallen? Wat is er aan de hand, man? Je ziet er geweldig uit," antwoordde Anne, waardoor hij zich nu een beetje ongemakkelijk voelde en zich overrompeld voelde. "Nee, nee serieus. We moeten hierover praten. Wat wil je? Probeer je in een catsuit te passen?"

Gelukkig dwong Anne's geestige en openhartige reactie Jerry om het onderwerp volledig te veranderen. Hoewel niet naar het controversiële einde van The Dark Knight Rises.

Helaas voor Anne was dit lang niet de enige keer dat haar werd gevraagd naar haar conditie en haar lichaam tijdens het promoten van The Dark Knight Rises. Een andere entertainmentreporter ging zelfs op Twitter om uit te leggen dat hij meende dat hij Anne had beledigd met zijn manier van vragen stellen.

Hoewel Annes reactie in 2014 misschien een verrassing was, is dat nu zeker niet het geval. Dit komt omdat er zoveel moeite is gedaan om te delen hoe ongemakkelijk deze vraagstelling is … vooral voor vrouwelijke sterren die over meer willen praten dan alleen hoe ze eruit zien. Anne heeft veel moeite en creativiteit gestoken in haar vertolking van Catwoman. En dat is iets waar in plaats daarvan op gefocust had moeten worden. Journalisten hadden op zijn minst respectvol moeten zijn toen duidelijk werd dat Anne niet wilde praten over hoe 'goed' ze eruitzag in de catsuit.

Aanbevolen: