Sting wilde niets te maken hebben met deze scifi-flop

Inhoudsopgave:

Sting wilde niets te maken hebben met deze scifi-flop
Sting wilde niets te maken hebben met deze scifi-flop
Anonim

Dune is een van de meest gevierde boeken aller tijden, en door de jaren heen was het een zware taak om dingen van de pagina's naar het grote scherm te brengen. Het is geen gemakkelijk verhaal om te vertellen, en met een nieuwe film in het verschiet, hopen oude fans dat de nieuwe cast en crew de goederen hebben om het verhaal op een geweldige manier tot leven te brengen.

In de jaren 80 was Sting een enorm populaire muzikant die zich bezighield met acteren, en de stermuzikant speelde een rol in David Lynch's Dune. Het bleek dat de muzikant weinig met de film te maken wilde hebben.

Laten we de tijd van Sting in Dune eens nader bekijken.

Sting verscheen in 'Dune'

Sting Dune
Sting Dune

In 1984 ging regisseur David Lynch voor blut toen hij besloot Dune tot leven te brengen. Gezien het bronmateriaal was dit destijds een behoorlijk ambitieus project, maar de regisseur was er klaar voor. Hij was in staat om een solide cast samen te stellen, waaronder Sting, die beroemd was geworden als muzikant.

Ondanks dat hij een populaire muzikant is, had co-ster, Patrick Stewart, geen idee wie hij was.

Volgens Stewart: Muziek, althans populaire muziek, heeft nooit een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik had nog nooit van Sting gehoord. Zo geïsoleerd was ik van de muziekwereld.”

“Ik hoorde dat hij een muzikant was … en dus hangen we de tweede of derde dag gewoon rond op de set, alleen hij en ik, en ik zeg: 'Dus jij bent een muzikant?' En hij zei: 'Ja.' En ik zei: 'Wat speel je?' En hij zei: 'Bas.' En ik zei: 'Weet je, ik heb me vaak afgevraagd hoe het is om dat enorme ding overal mee naartoe te nemen. Gaan.'En God zegene hem, hij zei: 'Nee, basgitaar.' En ik zei: 'Ben je een soloartiest?' En hij zei: 'Nee, ik zit in een band.' En ik zei: Oh, wat soort band?” En hij zei: “The Police”, herinnert Stewart zich. "Mensen, ik zei: 'Jullie spelen in een politieband'", onthulde hij.

Hoewel Patrick niet wist wie Sting was, slaagde het duo erin een gemeenschappelijke basis te vinden en door te filmen. Toen het eenmaal in de bioscoop verscheen, zette Dune de wereld niet bepaald in vuur en vlam met zijn box office-trek.

De film was overweldigend

Duin
Duin

Ondanks het populaire karakter van het bronmateriaal, was Dune niet in staat een groot wereldwijd publiek te vinden, en het eindigde ondermaats. De drukte van december in 1984 had misschien enige belangstelling, maar de belangstelling was niet groot genoeg om een kaartje te betalen.

Volgens Box Office Mojo kon de film, die een budget van $ 40 miljoen had, in eigen land slechts $ 30 miljoen opbrengen. Dit was een grote ommezwaai en een misser voor alle betrokkenen, en het heeft zeker de pauzes gepompt voor alles wat met de franchise te maken heeft. Hoewel de film geen fortuin kon verdienen aan de kassa, kreeg de film in de loop der jaren een cultstatus.

Sting had een interessante rol in de film zelf, maar zoals fans uiteindelijk zouden leren, was de muzikant niet bepaald aan boord vanaf de sprong.

Hij wilde er niet in zijn

Sting Dune
Sting Dune

Volgens de muzikant: "Ik doe Dune vanwege [regisseur David Lynch] en om geen enkele andere reden. Ik wilde de film niet echt doen, omdat ik het niet verstandig vond om in een enorme film te spelen. Ik zou liever een vloedgolf opbouwen in mijn filmcarrière. Dus ik ging min of meer op mijn hielen zitten.”

Dat klopt, Sting wilde geen deel uitmaken van deze film en stemde er alleen mee in om het te doen vanwege David Lynch. Het feit dat de film een enorme flop was, moet weinig meer dan een belediging zijn geweest. Gelukkig weerhield het gebrek aan succes van deze film de muzikant er niet van om in de toekomst andere acteerrollen op zich te nemen.

Later in 2021 keert Dune terug naar het grote scherm, maar deze keer heeft het het voordeel van achteraf, een enorm budget en heel veel talent in de cast. Er is hoop dat deze versie een hit kan worden en een nieuwe franchise van films kan doen ontbranden. Als het een hit wordt, verwacht dan dat Dune een kracht wordt op het grote scherm. De studio wil graag een vervolgfilm maken, en ze zijn zelfs van plan om een prequel-serie te maken, dus er komt heel wat kijken bij deze film.

1984's Dune is misschien een cultklassieker, maar Sting zou waarschijnlijk willen dat hij hier gewoon van weg was gegaan.

Aanbevolen: