Tim Burton wilde niets te maken hebben met deze $ 100.000 prop in de 'Batman' uit 1989

Inhoudsopgave:

Tim Burton wilde niets te maken hebben met deze $ 100.000 prop in de 'Batman' uit 1989
Tim Burton wilde niets te maken hebben met deze $ 100.000 prop in de 'Batman' uit 1989
Anonim

Tijdens de jaren tachtig maakte Tim Burton naam als filmmaker in Hollywood, en na het succes van Beetlejuice ging de regisseur aan de slag met het maken van Batman. Dit superheldenverhaal zou een opmerkelijke toonverschuiving vertonen ten opzichte van eerdere DC-films, en Burton leidde de aanval.

De productie van deze film was niet gemakkelijk voor de cast en crew, en er waren onderweg een aantal problemen. Op een gegeven moment ontstond er een probleem van $ 100.000, en dit dwong Burton en zijn team om te klauteren en dingen in een mum van tijd uit te zoeken.

Laten we terugkijken op Batman uit 1989 en kijken wat er gebeurde toen iemand achter Burtons rug om ging.

'Batman' was een enorm succes

Als we kijken naar de geschiedenis van superheldenfilms, wordt het vrij duidelijk dat Batman van Tim Burton een van de belangrijkste films in de geschiedenis van het genre is. In tegenstelling tot de Superman-films die eraan voorafgingen, ging deze film met een donkerdere en meer sinistere toon en profiteerde er enorm van.

Batman was een film die niet bang was om de donkere kanten van misdaadbestrijding in Gotham te laten zien, en het hielp het personage een krachtpatser op het grote scherm te worden. Burtons stijl paste perfect bij de Dark Knight en eindelijk werden Batman-fans getrakteerd op een filmklassieker.

Hoewel de castingkeuze destijds werd berispt, was Michael Keaton geweldig als Batman, en hij had geen betere match kunnen zijn voor Burtons stijl. Voeg daar artiesten als Kim Basinger en Jack Nicholson aan toe, en deze film had alles in zich om een monsterhit op het grote scherm te worden.

Ondanks dat Burton en zijn bemanning uitzonderlijk geschikt waren voor de flim, gingen er een aantal dingen mis tijdens de productie. Alle films zijn op hun eigen manier moeilijk, maar vanaf het begin waren er genoeg problemen met Batman.

De film had veel werk nodig

Het maken van een film vereist een hoop werk van de cast en crew, en de mensen die Batman in de jaren 80 tot leven brachten, hadden behoorlijk wat problemen tijdens het maken van de film.

Een vroeg probleem met filmen deed zich voor toen Sean Young een blessure opliep en vervangen moest worden. Dit werkte uiteindelijk in het voordeel van Burton, toen Kim Basinger de kans kreeg om als Vicki Vale in de film te schitteren. Ze leverde een uitzonderlijke prestatie waar fans van hielden.

Een ander groot probleem was het script zelf, dat een heleboel revisies nodig had. Er waren meningsverschillen over de toon van de film, die Burton in een donkere richting sloeg. Dit werkte ook gunstig, omdat Burtons toon echt hielp om te laten zien wat een superheldenfilm op het grote scherm zou kunnen doen zonder campy te zijn.

Er was al veel aan de hand met dit project dat het tegenwerkte, en naarmate de productie dieper werd, eindigde een blunder van $ 100.000, die zelfs meer problemen veroorzaakte dan Burton nodig had.

De $ 100.000 blunder

Een groot probleem was het einde van de film, dat anders was bedoeld dan wat de fans in de uiteindelijke versie kregen. In het oorspronkelijke einde zou de Joker Vicki vermoorden, wat Batman op wraak zou hebben gestuurd. Jon Peters ging echter door en veranderde dingen, allemaal zonder dat Burton het wist.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, ging Peters, zonder Burtons toestemming, door met een kathedraalprop van $ 100.000 die hij in de film wilde gebruiken, en dit veroorzaakte een aantal enorme problemen.

Burton heeft toegegeven dat in die tijd de finale in de film nergens op sloeg, en zelfs de acteurs hadden gemerkt dat dit het geval was.

"Hier liepen Jack Nicholson en Kim Basinger deze kathedraal op, en halverwege draait Jack zich om en zegt: 'Waarom loop ik al deze trappen op? Waar ga ik heen?' 'We praten erover als je de top bereikt!' Ik moest hem vertellen dat ik het niet wist", aldus Burton.

Plots zat de regisseur in de problemen, en hij was onder het wapen om dingen uit te zoeken en de film te helpen tot een mooie conclusie te komen die echt logisch was.

Uiteindelijk konden Burton en het team werken met wat ze moesten bedenken om een einde te bedenken dat werkte voor de film. Het is bizar om te denken dat een film die al boven zijn budget zat, uiteindelijk een extra bedrag van $ 100.000 kreeg voor iets waarvan de regisseur niet eens wist.

Aanbevolen: