Ben Afflecks belachelijke vraag vernietigt bijna zijn beste film

Inhoudsopgave:

Ben Afflecks belachelijke vraag vernietigt bijna zijn beste film
Ben Afflecks belachelijke vraag vernietigt bijna zijn beste film
Anonim

Als een filmster veel succes wil hebben, moet de massa ze leuk vinden. Als gevolg hiervan is het logisch dat de meeste beroemde acteurs hun best doen om er goed uit te komen tijdens interviews. Helaas is het geen geheim dat veel zogenaamde sympathieke filmsterren achter de schermen ongelooflijk veeleisend kunnen zijn.

Hoewel Ben Affleck soms een controversiële ster is geweest, lijkt de consensus te zijn dat hij een vrij makkelijke kerel is om mee om te gaan. Het is bijvoorbeeld vrij opmerkelijk dat Ben Affleck en Matt Damon al tientallen jaren goede vrienden zijn. Ze hebben tenslotte allebei te maken gehad met alle druk die gepaard gaat met internationaal beroemd zijn.

Helaas voor iedereen die betrokken was bij de productie van de beste film van Ben Affleck, was de acteur op een bepaald moment tijdens het filmproces buitengewoon onredelijk. Nadat Affleck een duidelijk belachelijke eis had gedaan en er niet aan werd voldaan, weigerde hij aanvankelijk toe te geven, wat een permanent einde had kunnen maken aan de productie van de film.

Ben's Best

Uitgebracht in 2014, beschouwen veel mensen Gone Girl als veruit de beste film van Ben Affleck. Bijna universeel geprezen door critici, verdiende Gone Girl een indrukwekkende 87% op Rotten Tomatoes. Bovendien werd Gone Girl genomineerd voor een hele reeks verschillende prijzen, waaronder Oscars, Golden Globes, BAFTA's en SAG's.

Belangrijker dan de lof die Gone Girl van critici ontving, werd de film overal omarmd door bioscoopbezoekers. Volgens IMDb-gebruikers is Gone Girl zelfs de beste film van Affleck, afgezien van Good Will-jacht en dat telt niet echt omdat Ben zo'n kleine rol in die film heeft. Hoewel er veel redenen zijn waarom filmfans dol zijn op Gone Girl, zijn de betoverende plot, ongelooflijke score, meesterlijke regie en geweldige uitvoeringen van Affleck en Rosamund Pike de meest opvallende.

Nabij catastrofe

Gedurende de hele carrière van regisseur David Fincher heeft hij keer op keer bewezen dat hij een extreem sterke visie heeft voor al zijn films. Als gevolg hiervan hebben Finchers films allemaal een uniek gevoel dat veel andere regisseurs hebben geprobeerd te imiteren, ook al is het bijna onmogelijk om te dupliceren.

Toen Ben Affleck zich aanmeldde om te schitteren in Gone Girl van David Fincher, zou je denken dat hij zou begrijpen dat de regisseur een specifieke visie heeft voor elke scène in zijn films. Desondanks was Affleck niet bereid om een specifieke hoed te dragen voor één Gone Girl-scène, wat ertoe leidde dat de productie van de film vier dagen volledig werd stopgezet.

In de film Gone Girl moet het personage van Ben Affleck opgaan in New York. Gezien de locatie van de scène, nam David Fincher de volkomen redelijke beslissing om Affleck te instrueren een Yankees-hoed te dragen, aangezien deze veel voorkomen in de Big Apple. Helaas voor alle betrokkenen zorgde die typisch onopvallende instructie ervoor dat de hel losbrak.

Tijdens een gesprek met de New York Times in 2014, onthulde Ben Affleck waarom hij op film volledig weigerde een Yankees-hoed te dragen. Ik zei: 'David, ik hou van je, ik zou alles voor je doen. ‘Maar ik zal geen Yankees-hoed dragen. Ik kan het gewoon niet. Ik kan het niet dragen omdat het iets gaat worden, David. Ik zal het einde ervan nooit horen. Ik kan het niet.’ En ik kon het niet op mijn hoofd zetten.”

Op basis van Ben Afflecks eigen opmerkingen over zijn redenen om te weigeren een Yankees-hoed te dragen, lijkt het alsof hij niet met de grond gelijk wilde worden gemaakt door zijn vrienden. Op het eerste gezicht is dat een buitengewoon belachelijke reden om een film te sluiten, vooral omdat zoveel mensen aan een film werken en ze hun baan hadden kunnen verliezen. Bovendien is het Afflecks taak om te doen alsof hij andere mensen is, dus waarom zou hij zich druk maken om de hoed die een fictief personage dat hij uitbeeldt op heeft?

Uiteindelijk sloten de vertegenwoordigers van David Fincher en Ben Affleck een deal die ertoe leidde dat de acteur in plaats daarvan een Mets-hoed droeg. Maanden later, nog steeds frustrerend, sprak Fincher over de situatie toen hij een commentaartrack opnam voor Gone Girl. "Ik wilde echt dat het een Yankees-pet was, maar [hij ademt luid], omdat hij uit Boston komt en niet erg professioneel is als acteur, weigerde Ben een Yankees-pet te dragen. Ik bedoel, het liep niet uit de hand, maar we moesten de productie vier dagen stilleggen.” Terwijl hij over de hele situatie praat, ademt Fincher diep uit, wat nogal veelzeggend is, en hij noemt het gedrag van Affleck ook "volledig onprofessioneel".

Gelukkig voor Ben Affleck en David Fincher lijken ze hun meningsverschillen achter zich te hebben gelaten, aangezien ze het leuk leken te vinden om voor de camera te praten voor Variety's Directors on Directors-serie. In alle eerlijkheid tegenover Affleck, moet ook worden opgemerkt dat er twee nodig zijn voor de tango en dat Fincher een cruciale rol speelde in al het drama.

Aanbevolen: