Fans denken dat dit de slechtste beslissing in de hele MCU kan zijn

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de slechtste beslissing in de hele MCU kan zijn
Fans denken dat dit de slechtste beslissing in de hele MCU kan zijn
Anonim

Er zijn talloze klassieke superhelden-tropen.

De meeste superhelden krijgen hun krachten meestal onverwachts, tegen hun wil, nadat ze in erbarmelijke omstandigheden hebben gewoond, meestal in een stad die precies op New York City lijkt. Ze besluiten allemaal vrij snel superhelden te worden en hebben op de een of andere manier een connectie gehad met de superschurk, die al dan niet een rijke wetenschapper is. De superheld wint altijd met de hulp van een team, maar de superschurken lijken nooit lang in de gevangenis te blijven. De superheld krijgt meestal de laatste regel, en het is altijd een goedkope. Niemand blijft ook dood, en ze moeten allemaal een petje op om zich krachtig te voelen. We zouden door kunnen gaan.

In de MCU hebben ze echter een aantal van die stijlfiguren veranderd voor het grotere goed van de franchise, tot ongenoegen van sommige fans. Ze hebben sommige karakters volledig veranderd, hun uiterlijk, het niveau van hun krachten, en soms werkt het niet. Eén trope waar ze vanaf kwamen, was eigenlijk een slimme beslissing, ook al zeggen sommigen dat dat niet zo was.

Superhelden hoeven zichzelf niet meer te verbergen

Zolang stripboeken bestaan, zijn er geheime identiteiten. Het is weer zo'n grote superheld tropen. Superman zou die vervelende Daily Planet-journalisten de hele tijd achter zich aan hebben als hij zijn identiteit niet in het volle zicht verborgen hield en zichzelf als een van hen vermomde. Soms heb je alleen een bril en een heel andere persoonlijkheid nodig.

Maar er is al lang gediscussieerd of MCU-superhelden geheime identiteiten moeten hebben, zoals Peter Parker en Matt Murdock (Daredevil). In de MCU lopen superhelden vrij rond op aarde zonder dat ze hun identiteit hoeven te verbergen.

Gewone mensen kunnen worden geïnjecteerd met hetzelfde serum dat Captain America in een superheld heeft veranderd. Hele steden kunnen worden onderworpen aan de toorn van machtige superhelden, en de TVA kan zeker mensen vangen als ze ooit nexusgebeurtenissen veroorzaken en van de heilige tijdlijn afdwalen.

Dus het is veilig om te zeggen dat mensen heel veel contact hebben met wat er om hen heen gebeurt, niet alleen op aarde, maar ook in het universum. Superhelden hoeven zich niet te verstoppen.

Sommige fans houden er echter van. Ze beweren dat dat is wat superhelden herkenbaar maakt. Als superhelden ons leven niet redden, zijn het normale mensen net als wij, en dat is heel intrigerend en mysterieus.

Ongeveer een jaar geleden was er een wekelijkse discussie op Reddit waarin gebruikers werd gevraagd of ze het erover eens waren dat meer superhelden in de MCU een geheime identiteit zouden moeten hebben. Verrassend genoeg waren veel fans het erover eens dat er meer zouden moeten zijn.

"Iron Man werd behoorlijk uniek in het superheldengenre door de geheime identiteitshoek die Tony Stark aanvankelijk in de strips had, te dumpen", schreef de discussieleider. "Maar tenzij je naar de Netflix-shows kijkt, zoals Daredevil, is Spider-Man de enige andere held met een geheime identiteit. Nou, dat was hij tot het einde van Spider-Man: Far From Home.

Maar met aankomende shows zoals Moon Knight en Ms. Marvel, zien fans misschien weer meer helden met geheime identiteiten. Dus, zou je meer helden willen zien die moeten verbergen wie ze werkelijk zijn om zichzelf te beschermen en hun naasten? Of is het een oude stijlfiguur die aan de kant moet worden geschoven?' Veel mensen wilden dat het bleef.

Een fan schreef: "Ik hou van de geheime identiteit omdat het de helden in staat stelt een normaal leven te leiden buiten het masker - Peter kan naar school gaan, Matt Murdock kan advocaat uitoefenen, enz. - dat is de reden waarom we kan beter met deze mensen omgaan."

Een ander merkte op: "Ik denk dat sommige helden geheime identiteiten nodig hebben, en sommige helden niet, de Avengers hebben niet echt een geheime identiteit nodig, maar helden zoals mevrouw Marvel, Daredevil, Moon Knight en Spider- Mensen hebben ze om hun eigen redenen nodig."

Een persoon schreef dat ze het "afschuwelijk" vonden dat de identiteit van Peter Parker werd onthuld."Persoonlijk denk ik dat de omgang met de identiteit van Spider-Man afschuwelijk is geweest in de MCU. Hij is een van die personages die zich echt voedt met het feit dat ze een Peter Parker-kant en een Spider-Man-kant zijn. Je neemt dat weg, en je verliest of veel van de charme van Spider-Man."

Hoewel ze geweldige punten maken, is het misschien te laat om dingen te veranderen.

De MCU heeft afstand genomen van de trope

Je zou kunnen stellen dat de MCU vanaf het begin nooit echt de geheime identiteitstrope wilde gebruiken, te beginnen met Iron Man. Tony Stark kondigt aan dat hij Iron Man is in een zaal vol verslaggevers. Dit was jaren voordat de MCU zich zelfs in Phases had gevestigd, en over de naam Thanos was nog niet eens nagedacht.

"De enige [gewone stripfiguur] die we in de MCU niet hebben gedaan, is de geheime identiteit", vertelde Kevin Feige in 2013 aan Bleeding Cool. waarom we Tony Stark zelf uitlieten aan het einde van zijn eerste film. We kondigden het publiek aan dat we dat spel niet gaan spelen."

The Verge wijst erop dat het voor Tobey Maguire en de Spider-Man van Andrew Garfield gemakkelijk was om zijn geheime identiteit te behouden, omdat zij "de enige held waren die ertoe deed in die verhalen."

"Sam Raimi hoefde de verhalende draden van meerdere Infinity Stones niet samen te trekken, net zomin als regisseur Marc Webb zich zorgen hoefde te maken over de interacties van Spider-Man met de grotere superheldenwereld, en of ze consistent waren met een 10-jarig verhaal. Het verhaal van de MCU stond simpelweg de op zichzelf staande structuur van volledig geïsoleerde heldenverhalen niet toe."

Ze wezen er ook op dat de MCU 23 films sterk is en dat het gebruik van geheime identiteiten "niet zou hebben gewerkt als de helden onbekend waren voor elkaar of voor de grotere wereld. De maskers moesten vroeg en vaak worden verwijderd al was het maar om het volledige vertrouwen tussen de helden op te bouwen."

Uiteindelijk, of je nu van geheime identiteiten houdt of niet, Marvel's beslissing om ze uit het leven van hun superheld te verwijderen, was slim en hield de franchise fris, niet saai, onorigineel en ouderwets. Er is waarschijnlijk een tak in de heilige tijdlijn waar de MCU doorging met geheime identiteiten, maar die tak is waarschijnlijk saai.

Aanbevolen: