Amazon's LOTR-serie: wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

Amazon's LOTR-serie: wat we tot nu toe weten
Amazon's LOTR-serie: wat we tot nu toe weten
Anonim

Nieuws over Amazon's al legendarische Lord of the Rings-serie is in kleine pakketten en stukjes binnengekomen. Omdat er nog geen vaste releasedatum in zicht is, is het goede nieuws dat de productie weer draait na de pandemische onderbreking.

Een recente aankondiging rondt de cast voor het eerste seizoen af - en een tweede seizoen heeft al groen licht gekregen. Na een lange reis van vier jaar van de eerste aankondiging tot de productie eindelijk in volle gang, hier is een blik op wat er tot nu toe bekend is.

Nieuwe cast-aankondigingen en bekende rollen

Het verhaal gaat over het tweede tijdperk van Midden-aarde, duizenden jaren vóór de gebeurtenissen in de LOTR- en The Hobbit-films. Het is een tijdperk van helden, Elfen en grote koninkrijken, waarin het toneel werd klaargezet voor de laatste confrontatie over The Ring. Het is tijdens het Tweede Tijdperk dat het kwaad opnieuw de kop opsteekt in Midden-aarde.

De laatste, en schijnbaar laatste, castingaankondiging voegde Charles Edwards (The Crown), Will Fletcher (The Girl Who Fell), Amelie Child-Villiers (The Machine) en nieuwkomer Beau Cassidy toe aan de grote selectie, allemaal ze in nog niet nader genoemde rollen.

De rol van Beldor, een van de jonge helden van de serie, heeft al een castwisseling ondergaan. Oorspronkelijk gepland met Will Poulter (Black Mirror: Bandersnatch), die de serie heeft verlaten, heeft Robert Aramayo (Eddard Stark in GoT) het overgenomen. Hij wordt vergezeld door een andere GoT-alumus, Joseph Mawle, die Oren, de hoofdschurk, zal spelen.

De belangrijkste vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door de Australische actrice Markella Kavenagh (Picnic at Hanging Rock). De naam van haar personage is Tyra. Morfydd Clark (Saint Maud) speelt een jongere versie van een iconisch LOTR-personage, Galadriel.

Cate-Blanchett-als-Galadriel-in-The-Lord-of-the-Rings
Cate-Blanchett-als-Galadriel-in-The-Lord-of-the-Rings

Ema Horvath (Don't Look Deeper) zal een vaste reeks zijn, en met name Peter Tait, die Shagrat, een van de Black Uruk, speelde in Lord of the Rings: The Return of the King, keert terug naar Middle-earth in een nog niet nader genoemde rol.

Ze voegen zich bij 30+ andere castleden voor het eerste seizoen.

Acteur Ben Walker zegt dat het wachten de moeite waard zal zijn

Benjamin Walker (Erik Gelden in Jessica Jones, Shimmer Lake) zit (tot nu toe) in de cast in een niet nader genoemde rol. Hij sprak met Collider over de nieuwsberichten, die zich meestal richtten op het enorme productiebudget.

“Er wordt veel over geld gepraat, maar ik heb het gevoel dat dat is wat je nodig hebt om het goed te doen. Het is alsof als je iemand hebt gevonden waar je verliefd op bent en je een ring voor ze wilt kopen, je je best moet doen om te laten zien dat je eraan toegewijd bent, en het is niet anders dan dat. Dit is geen legendarium waar je op wilt beknibbelen.”

Hij is enthousiast over het project, zoals hij aan Comic Book vertelde, ook al weet hij dat hij geen details kan onthullen.

“Mensen hebben nog nooit gezien wat we doen,” zei hij. “Het wordt spannend. Zelfs de kleinste kleine hint over waar het heen zou kunnen gaan of wat het zou kunnen zijn, het zal net dat kleine beetje vreugde wegnemen om het voor de eerste keer te zien."

Productie in Nieuw-Zeeland heeft zijn controverses gehad

Met de verwachting jaren aan toeristendollars te winnen en de spin-off van de massale productie, heeft Nieuw-Zeeland Amazon (AMZN. O) een extra 5 procent van zijn Screen Production Grant-programma toegekend, naast de gebruikelijke 20 procent subsidie waarvoor het al in aanmerking komt.

Als Amazon's geschatte productiebudget van $ 465 miljoen (of NZ $ 650 miljoen) in Nieuw-Zeeland wordt uitgegeven, zou de korting $ 116 miljoen (of NZ $ 162 miljoen) bedragen. Er werken momenteel ongeveer 1.200 mensen aan de productie, met nog eens 700 indirect.

De verhuizing leidde echter lokaal tot controverse, toen ministers van de regering beweerden dat een aankondiging over de Amazon-deal met maanden was uitgesteld.

Midden Aarde
Midden Aarde

Onlangs is de productie onder de loep genomen vanwege de veiligheidspraktijken. Een artikel in de New Zealand Herald beschrijft drie gevallen van ernstig letsel, samen met wat het zag als onregelmatigheden bij het melden van de verwondingen. In het NZ Herald-artikel wordt met name Dayna Grant genoemd, een bekende stuntartiest die meerdere prijzen heeft gewonnen voor haar werk aan films als Mad Max: Fury Road en Wonder Woman 1984.

Amazon Studios weerlegde de beweringen in een verklaring gepubliceerd in zowel Variety als de New Zealand Herald. De studio stond erop dat hun productiewerkplek voldeed aan de voorschriften van WorkSafe en de Nieuw-Zeelandse regering, en noemde de beweringen 'volstrekt onnauwkeurig'.

Volgens Variety bevat de serie een enorme hoeveelheid stuntwerk – wat voor veel opwinding op het scherm zal zorgen, maar uiteraard ook extra risico met zich meebrengt.

Meer Midden-aarde in de maak - in anime-vorm

Voor fans die geen genoeg kunnen krijgen van LOTR in meerdere vormen, is er ook een anime-serie in de maak. The War of the Rohirrim volgt de avonturen van Helm Hammerhand, King of Rohan, en de oorsprong van het fort bij Helm's Deep.

Het speelt zich af ongeveer 250 jaar voor de gebeurtenissen van de LOTR-trilogie en duizenden jaren na de Amazon-serie.

De releasedatum voor Amazon's Lord of the Rings moet nog worden aangekondigd.

Aanbevolen: