Hoe Matt Damon verloor op een rol van $ 300 miljoen

Inhoudsopgave:

Hoe Matt Damon verloor op een rol van $ 300 miljoen
Hoe Matt Damon verloor op een rol van $ 300 miljoen
Anonim

Matt Damon verscheen voor het eerst op het scherm in 1988 in Mystic Pizza, maar hij wist niet dat Matt Damon op een dag een begrip zou worden.

Na zijn succes in een reeks rollen van The Martian en Good Will Hunting, kreeg de acteur enorme bekendheid toen hij de rol van Jason Bourne op zich nam in de allereerste van de vijf films, The Bourne Identity.

Gedurende zijn tijd dat hij in Hollywood werkte, heeft Matt Damon een paar slechte carrièrebeslissingen genomen, maar hij is er nog steeds in geslaagd om door te gaan en een nettowaarde van $ 170 miljoen te verzamelen, maar hij had gemakkelijk het drievoudige waard kunnen zijn! De acteur wees een van de meest winstgevende films af, waardoor hij maar liefst $ 300 miljoen verloor. Hoera!

Matt Damon's $ 300 miljoen filmfout

Matt Damon heeft het buitengewoon goed gedaan voor zichzelf in de biz, hij verdiende 5 Oscar-nominaties, waarvan hij er één mee naar huis nam, samen met zijn twee Golden Globe-awards!

De acteur, die zowat elke rol onder de zon op zich heeft genomen, heeft zichzelf ontdekt als een van de grootste namen op de A-lijst. Gelukkig voor Damon heeft zijn tijd in de schijnwerpers hem in staat gesteld een behoorlijk indrukwekkend vermogen te vergaren, maar Matt onthulde in 2019 dat hij een rol had afgewezen die hem gemakkelijk driemaal het bedrag waard had kunnen maken!

Tijdens een interview met GQ magazine, samen met zijn voormalige Ford v. Ferrari co-ster, Christian Bale, vertelde Matt Damon dat hem de hoofdrol in Avatar werd aangeboden door James Cameron zelf, een eer die veel acteurs nooit ervaren.

James Cameron had Damon persoonlijk gevraagd om de rol van Jake Sully te spelen, die uiteindelijk naar Hollywood-nieuwkomer Sam Worthington ging toen Matt het had laten liggen.

Dit werd een van de grootste spijt voor Damon, gezien hoe goed de film het deed aan de kassa! Matt deelde hilarisch dat het geen spijt was vanwege de gemiste kans op exposure, maar vanwege de beloning.

"Jim Cameron bood me Avatar aan," vertelde Damon aan GQ, "en toen hij het me aanbood, zei hij: 'Luister. Ik heb niemand nodig. Ik heb hier geen naam voor nodig, een benoemde acteur. Als je dit niet aanneemt, ga ik een onbekende acteur zoeken en het aan hem geven, want de film heeft je niet echt nodig. Maar als je meedoet, geef ik je tien procent van…'”

Matt Damon werd al snel onderbroken door het interview, die geen tijd verspilde aan het vragen of James Cameron hem echt tien procent van de winst van de film had aangeboden! Hoewel dat een vrij genereus aanbod was, had niemand kunnen vermoeden hoe goed de film het zou doen.

Tot op heden heeft Avatar meer dan $ 2,8 miljard opgebracht, ja miljard! Dit betekende dat als Damon zijn korting van tien procent zou ontvangen, dat zijn salaris op bijna $ 280 miljoen zou brengen. Hoewel we niet weten of het aanbod wereldwijde verkoop omvatte, of binnenlands, maar als het laatste het geval was, zou dat Matt Damon nog steeds maar liefst $ 75 miljoen hebben opgeleverd.

Aanbevolen: