Waarom Matt Damon weigerde een iconische rol te spelen ter waarde van $ 250 miljoen

Inhoudsopgave:

Waarom Matt Damon weigerde een iconische rol te spelen ter waarde van $ 250 miljoen
Waarom Matt Damon weigerde een iconische rol te spelen ter waarde van $ 250 miljoen
Anonim

Matt Damon was misschien naar Harvard gegaan, maar hij kon geen manier bedenken om een rol te spelen die hem een salaris van $ 250 miljoen zou hebben opgeleverd.

Talloze beroemdheden wijzen projecten om verschillende redenen af en lopen uiteindelijk geweldige kansen mis. Soms werkt het in hun voordeel. John Krasinski was eigenlijk blij dat hij Captain America afwees, net zoals zijn vrouw Emily Blunt even blij was dat ze Black Widow afwees. Andere keren wijzen beroemdheden rollen af waarvan ze denken dat ze zullen crashen en verbranden, maar die uiteindelijk successen worden. Keanu Reeves wijst rollen af, alleen maar omdat. Maar meestal is de grootste reden van een acteur om een rol af te wijzen, wat het ook is, vanwege planningsconflicten.

Damon heeft om allerlei redenen een groot deel van zijn rollen afgewezen. De meesten van hen zijn gegaan naar zijn Ford v. Ferrari co-ster, Christian Bale. Hij had zelfs eerder met Bale kunnen werken als hij de rol van Two-Face in The Dark Knight had aangenomen. We betwijfelen of hij ooit die ene rol zal vergeten die hem een kwart miljard dollar had kunnen opleveren. Hij heeft er niet per se spijt van vanwege het salaris, maar de kans om met een bepaalde directeur te werken.

De $ 250 miljoen zou niets hebben veranderd voor Damon

Damon heeft de afgelopen decennia een zeer succesvolle carrière gehad en is een van de best betaalde acteurs in Hollywood. Dus het afwijzen van een rol ter waarde van $ 250 miljoen was waarschijnlijk niet zo'n probleem voor hem. Het is niet alsof hij het geld nodig had. Maar het blijkt dat de rol hem ook niet nodig had.

Tijdens een Q&A met GQ UK, samen met Bale, onthulde Damon dat hem de rol van Jake Sully in Avatar (je kent de meest succesvolle film in de geschiedenis?) was aangeboden door de regisseur/schrijver James Cameron zelf. Maar Cameron had een vreemde manier om het hem aan te bieden.

"Jim Cameron bood me Avatar aan", zei Damon. "En toen hij het mij aanbood, zei hij: 'Nu, luister. Ik heb niemand nodig. Ik heb hier geen naam voor nodig, een genoemde acteur. Als je dit niet aanneemt, ga ik om een onbekende acteur te vinden en die aan hem te geven, omdat de film je niet echt nodig heeft. Maar als je de rol speelt, geef ik je tien procent van…' Dus over geld…"

Hij dwaalde af, maar bevestigde aan GQ dat hem 10% van het brutobedrag van de film werd aangeboden, wat neerkomt op ongeveer $ 250 miljoen als je de wiskunde doet. Dit is een film die $ 2,8 miljard opbracht, dus het klopt.

Damon zei dat hij zijn vriend John Krasinski het verhaal had verteld, en zijn reactie was terecht.

"Ik vertelde John Krasinski dit verhaal toen we Beloofde Land aan het schrijven waren," ging Damon verder. "We schrijven deze film over fracking. We schrijven in de keuken en we hebben pauze en ik vertel hem het verhaal en hij zegt: 'Wat?' En hij staat op en begint te ijsberen in de keuken. Hij gaat, 'Oké. OKÉ. OKÉ. OKÉ. OKÉ.' Hij zegt: 'Als je die film had gemaakt, zou niets in je leven anders zijn. Niets in je leven zou anders zijn. Alleen zouden we nu dit gesprek in de ruimte hebben.'"

Damon en Bale hebben ook onthuld dat het een lopende grap tussen hen is dat Bale zoveel rollen op zich heeft genomen die Damon heeft afgewezen. De Martian-acteur legde uit dat de enige reden dat hij Avatar afwees, was vanwege planningsconflicten met The Bourne Ultimatum. Dus hij heeft er niet echt spijt van, net zoals hij geen spijt heeft van alles wat hij in zijn carrière heeft gedaan, maar hij heeft er wel spijt van dat hij de kans heeft gemist om met Cameron te werken.

"Ik bedoel, het belangrijkste is tot op de dag van vandaag, mijn grotere spijt is - het zou een probleem hebben veroorzaakt voor Paul Greengrass en voor al mijn vrienden op The Bourne Ultimatum, dus ik kon het niet doen - maar Cameron zei tijdens dat gesprek tegen me: 'Nou, weet je, ik heb maar zes films gemaakt.' Ik realiseerde me dat niet. Hij werkt zo zelden, maar zijn films, je kent ze allemaal. Dus het voelt alsof hij meer heeft gemaakt dan hij heeft. Toen ik nee moest zeggen, realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk de kans om ooit met hem samen te werken aan het voorbijgaan was. Dus dat was stom, en dat is nog steeds brutaal. Maar mijn kinderen eten allemaal. Het gaat goed met me."

Uiteindelijk deed Cameron wat hij tegen Damon had gezegd. Hij castte een onbekende, of in ieder geval niet zo bekende acteur als Damon, Sam Worthington. Wat geweldig is voor Worthington, maar hij verdiende nog steeds niet zoveel als Damon werd aangeboden. Maar aan het eind van de dag was iedereen gelukkig (soort van). Bedank de moedergodin Eywa.

Aanbevolen: