Zac Efron redde zijn carrière door deze reboot-flop af te wijzen

Inhoudsopgave:

Zac Efron redde zijn carrière door deze reboot-flop af te wijzen
Zac Efron redde zijn carrière door deze reboot-flop af te wijzen
Anonim

Zelfgenoegzaam blijven in de wereld van Hollywood kan een acteur of actrice maar tot nu toe krijgen. Op een gegeven moment kan het nemen van een risico en het veranderen van dingen enorm voordelig zijn en wat extra jaren toevoegen aan elke carrière. Vraag het maar aan Bryan Cranston, die van een FOX-sitcom naar drugsbaron op AMC ging.

Nu Zac Efrons carrièretransformatie is niet zo drastisch, hoewel het nog steeds erg belangrijk is. Op een gegeven moment werd hij alleen gecast in Disney-achtige films, samen met meerdere 'High School Musical'-films. Plotseling was hij gehecht aan dit genre en begonnen ook de geruchten over Broadway vorm te krijgen.

Hij had een deal gesloten naast een film van een soortgelijk genre. Toen verraste Efron plotseling heel Hollywood door zich terug te trekken. Gezien het belang van de reboot, waren fans verrast over de verhuizing. Achter de schermen stond Zac echter te popelen om iets nieuws te proberen en zijn carrière een andere wending te geven.

We zullen kijken hoe zijn gok enorm uitpakte, en welke film hij besloot af te wijzen.

Iets anders

Er komt een moment in de meeste carrières dat iets nieuws proberen een must wordt. Heck, Adam Sandler haalde zelfs een pagina uit dit boek met 'Uncut Gems', een risico dat goed uitpakte voor de ster.

Wat Efron betreft, hij werd de muzikale route beu, hij scheurde zelfs zijn 'High School Musical'-personage.

"Ik doe een stap achteruit en kijk naar mezelf en ik wil die vent soms nog steeds een schop onder zijn kont geven. Zoals, f die vent. Hij heeft een aantal coole dingen gedaan met sommige mensen - hij deed dat ene ding [Bad Neighbours], dat was grappig, maar ik bedoel, hij is nog steeds gewoon dat f kind van High School Musical.”

2012, het jaar nadat Efron een bepaald aanbod afwees, werd zijn jaar van iets nieuws. Hij probeerde verschillende genres uit en verscheen in een groot aantal films, van 'The Paperboy', tot 'The Lucky One' tot 'New Year's Eve' het jaar ervoor. Hoewel het een vermoeiend jaar was voor de ster die uit de koffer leefde, kreeg hij verschillende rollen te zien.

2014 was zijn jaar, want hij verscheen naast Seth Rogen in 'Neighbours'. Het optreden veranderde zijn carrière en verstevigde de nieuwe richting. Echter, zoals we zullen beseffen, hadden de dingen op een veel andere en "veiligere" manier kunnen verlopen.

Zac weigert 'Footloose' reboot

Het plan was zo goed als klaar. Efron zou naast Kenny Ortega verschijnen in weer een andere film, 'Footloose'. Hoewel Zac aan het project wilde werken, voelde hij dat dit niet de juiste stap was voor zijn carrière.

"Ik deed er alles aan om het te doen", zegt hij. “Het klonk gewoon zo leuk. Maar ik wist dat als ik dat deed, het uiteindelijk beperkend zou zijn. En op dat moment was ik echt op zoek naar iets anders. Het ging nooit om geld voor mij, [maar] het moeilijkste was om nee te zeggen tegen Kenny omdat ik zo dol op hem ben.”

Het was tijd om nieuwe personages aan te pakken.

“Wat hij had gedaan was buitengewoon slim. Hij had acteurs uitgekozen die hij bewonderde en ging naar hen toe en zei: 'Als jij mij was, wat zou je dan doen?' Hij sprak met Tom Cruise, veel mensen. En hij zei: 'Ik ga voor een lange tijd geen musical meer doen.' Het was slim, maar het was ook triest."

“Ik weet zeker dat Footloose een enorme uitdaging zou zijn geweest, maar de acteurs waar ik van hou en de acteurs die heel hard werken in deze industrie, schudden altijd de boel op, proberen nieuwe genres uit, verwerven nieuwe vaardigheden,” Zac verklaarde met People.

Qua recensies werd de film uit 2011 niet geroosterd, maar ook niet geprezen. De recensies waren gemiddeld, maar het was een goed succes aan de kassa, en bracht wereldwijd $ 63 miljoen op met een budget van $ 24 miljoen.

De sterrenkracht was er nog zonder dat Efron, Kenny Wormald en Miles Teller grote rollen speelden, naast Julianne Hough. Dennis Quaid was een andere grote naam die aan de film vastzat.

In werkelijkheid zou het nemen van het project Zac's carrière niet hebben doen zinken, maar het zou verder weggeduwd hebben wat hij moest doen en dat is iets anders proberen om zijn imago te veranderen.

Hij deed dat met succes en we kunnen gerust zeggen dat hij op dit moment tot de elite in Hollywood behoort.

Aanbevolen: