Hoe Marvel erin slaagde de identiteit van Taskmaster geheim te houden

Inhoudsopgave:

Hoe Marvel erin slaagde de identiteit van Taskmaster geheim te houden
Hoe Marvel erin slaagde de identiteit van Taskmaster geheim te houden
Anonim

The Marvel Cinematic Universe (MCU) keerde terug op het grote scherm in 2019 en vestigde opnieuw records met de op zichzelf staande film van Scarlett Johansson, Black Widow, en werd de snelste film om over te steken de $ 100 miljoen tijdens de pandemie tot nu toe.

Black Widow wordt gezien als de zwanenzang van Johansson (hoewel duidelijk is geworden dat de MCU een nieuwe Black Widow zal hebben in Yelena in Florence Pugh). En voordat Johansson haar vertrek maakte, zorgde Marvel ervoor dat een van de meest beruchte vijanden van haar personage, Taskmaster, in beeld kwam. Dat gezegd hebbende, realiseerde niemand zich dat de MCU grote veranderingen aanbracht in de identiteit en het achtergrondverhaal van deze schurk voor de film.

Hoe benaderde Black Widow Taskmaster?

Oorspronkelijk wordt Taskmaster gezien als de alias van een man genaamd Anthony "Tony" Masters. Hij is een ingehuurde gevechtsinstructeur die ook een beroepscrimineel is. In de MCU wordt echter later onthuld dat Taskmaster Antonia Dreykov (Olga Kurylenko) is, de dochter van Red Room-baas Dreykov (Ray Winstone). Natasha had aanvankelijk gedacht dat Antonia was omgekomen bij de ontploffing tijdens een operatie in Boedapest waar ze met Hawkeye (Jeremy Renner) samenwerkte voordat ze overliep om te beschermen.

Het blijkt echter dat Antonia dat incident heeft overleefd, hoewel ze ernstig gewond was. Dreykov probeerde vervolgens het leven van zijn dochter te redden, en dit is hoe de MCU besloot om Taskmaster tot leven te brengen. "En dan het idee van, oké, als dat de dochter van Dreykov is en hij is deze man die het vermogen heeft om de hersenen te manipuleren en te deconstrueren, wat als we zijn dochter proberen te redden, we het zouden kunnen herbouwen en dit nieuwe fotografische reflex-ding kunnen ontdekken waar ze is niet helemaal wie ze was, maar ze heeft dit extra talent?” De scenarioschrijver van de film, Eric Pearson, vertelde Collider."Zo ben ik er ongeveer opgekomen." Voor Black Widow-regisseur Cate Shortland was deze plotwending heel logisch. "Ik zie Taskmaster bijna als haar psyche", vertelde ze aan ComicBookMovie.com. 'Dit is wat ik heb gedaan en het komt terug om me te pakken.' De androgynie van het personage is echt interessant.”

En hoewel Antonia het achtergrondverhaal van Tony Masters niet deelt, delen de twee Marvel-personages wel een gemeenschappelijk talent: het vermogen om de vechtstijl van een superheld te observeren en zich deze eigen te maken. Dit maakte Taskmasters een behoorlijk geduchte vijand voor Natasha in de film en naar verwachting ook.

Hoe hield Marvel de identiteit van Taskmaster geheim?

De identiteit van de Taskmaster was ongetwijfeld een van de grootste plotwendingen die in Black Widow werden gebruikt. En hoewel de MCU over het algemeen wordt geprezen vanwege zijn vermogen om zijn verhaallijnen onder de duim te houden, vragen fans zich af hoe ze de waarheid over Taskmaster zo lang verborgen hebben kunnen houden, aangezien de release van Black Widow door de pandemie werd vertraagd.

Nou, om te beginnen werd de cast van de film gevraagd om dit deel van het verhaal vertrouwelijk te houden. "Iedereen moest de NDA ondertekenen en iedereen wist natuurlijk dat het een groot geheim zal zijn", zei Kurylenko tijdens een interview met Esquire. “Dat er niet over gesproken mocht worden.”

Tegelijkertijd deed Marvel ook veel moeite om Kurylenko zelf te verbergen tijdens de productie van de film. "Ik bedoel, ik moet me aankleden en van mijn tent lopen om in te stellen", legde de actrice uit. “Ze maakten deze paraplu waar stof aan hing. Ik zat eronder en moest door een klein gaatje kijken om te zien waar ik heen ging. Ze waren er dus echt mee bezig. Ze zeiden: ‘Niemand zal zien wie ze is.’”

En tot slot, om ervoor te zorgen dat het geheim over haar rol nooit naar buiten komt, koos Kurylenko er zelf voor om niets tegen haar familie te zeggen. 'Zelfs mijn moeder weet het niet. Ze weet het nog steeds niet', onthulde de actrice. 'Ik heb het haar nog steeds niet verteld. Ik denk dat ik het haar vandaag kan vertellen. Arme moeder. Ik bedoel, ze heeft geen idee.” Ondertussen voelde Kurylenko ook de behoefte om haar karakter geheim te houden voor haar eigen zoon. "Ik heb hem nooit verteld hoe de film heet, hoe mijn personage heet, zodat hij het niet laat vallen omdat ik dacht: wie weet wat hij op school zal zeggen?" ze legde uit. "Dus ik zei: 'Hé, kijk, mama is een robot!'"

Komt Taakmeester terug?

Rekening houdend met het feit dat Taskmaster niet sterft in de film (spoiler alert), is het mogelijk dat MCU-fans het laatste van haar nog niet hebben gezien. Dat gezegd hebbende, heeft de franchise niet duidelijk gemaakt of het van plan is om het personage weer terug te brengen terwijl het zich voorbereidt om zich te verdiepen in het gecompliceerde multiversum van Marvel. Als je het Kurylenko vraagt, v alt er nog veel meer te ontdekken wat Taskmaster betreft. "Er is zoveel achtergrondverhaal", zei de actrice. “Er was geen tijd om alles in deze film te laten zien omdat het verhaal de andere kant op ging. Maar er is zoveel dat het natuurlijk ontwikkeld zou kunnen worden.”

Ondertussen is het vermeldenswaard dat Yelena zal verschijnen in de aankomende Disney+ serie Hawkeye en dat ze misschien Taskmaster meeneemt. De serie wordt naar verwachting later dit jaar uitgebracht.

Aanbevolen: