Hier is hoe Armie Hammer erin slaagde om deze rol te midden van zijn schandaal te behouden

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Armie Hammer erin slaagde om deze rol te midden van zijn schandaal te behouden
Hier is hoe Armie Hammer erin slaagde om deze rol te midden van zijn schandaal te behouden
Anonim

Iets meer dan een jaar sinds het Armie Hammer-aanvalsschandaal uitbrak, is de acteur gespot met het verkopen van timeshares voor een resort op de Kaaimaneilanden. Het lijkt erop dat de acteerdagen van de Call Me By Your Name-ster achter hem liggen, aangezien hij naar verluidt genoegen nam met een normale baan. Nou, als je overweegt om als timeshare-verkoper te werken in een dromerig resort op een even dromerige locatie, "normaal".

In maart 2021 beschuldigden verschillende vrouwen, waaronder een ex-vriendin van Hammer, hem van seksueel misbruik. De beschuldigingen kwamen nadat Hammer's vermeende seksuele teksten aan een niet nader genoemde vrouw - waarin zijn kannibalistische fantasieën en zijn voorliefde voor een BDSM-praktijk genaamd bloodplay - in januari openbaar werden gemaakt. Hij ontkende resoluut alle claims.

Na de beschuldigingen kreeg Hammers carrière een duidelijke tegenslag. Zijn bureau stopte met het vertegenwoordigen van hem en zijn persoonlijke publicist stapte uit de rol. Omdat de acteur werd gedropt of wegliep van verschillende projecten, slaagde hij erin zijn rol in Kenneth Branagh's moordmysterie Death on the Nile te behouden, in tegenstelling tot andere sterren die beschuldigd werden van seksueel wangedrag.

Waar gaat het Armie Hammer-schandaal over?

In maart 2021 werd Armie Hammer genoemd als de hoofdverdachte van een verkrachting die in februari van datzelfde jaar werd gemeld.

Volgens de aanklager, bekend als Effie, vond het seksuele geweld plaats in Los Angeles in 2017 toen ze 20 was en de acteur nog steeds getrouwd was met zijn nu ex-vrouw, tv-persoonlijkheid Elizabeth Chambers.

Effie beweerde dat Hammer haar vier uur lang had aangevallen, waarin hij haar herhaaldelijk fysiek pijn deed in de context van een intieme relatie.

"Hij heeft ook andere gewelddaden tegen mij gepleegd waar ik niet mee instemde", beweerde ze tijdens een persconferentie samen met haar advocaat Gloria Allred, en zei dat ze voor haar leven vreesde.

In een verklaring van zijn advocaat werd gezegd dat de interactie tussen Hammer en Effie, evenals die tussen de acteur en andere vrouwen, "met wederzijdse instemming, besproken en overeengekomen, en wederzijds participatief" was.

Effie diende een politierapport in, wat leidde tot een LAPD-onderzoek dat in december 2021 werd afgerond. De zaak werd vervolgens doorgestuurd naar het Los Angeles County District Attorney's Office, maar de acteur wordt mogelijk niet vervolgd.

Waarom is Armie Hammer nog steeds in de dood op de Nijl?

Als gevolg van de aantijgingen stopte de acteur met verschillende projecten, waaronder de rom-com Shotgun Wedding met Jennifer Lopez (of moeten we nu Affleck zeggen?), waarbij Josh Duhamel de rol overnam.

Hammer liep ook weg van het Broadway-toneelstuk The Minutes en de Paramount+-serie The Offer, en werd vervangen in de Starz-serie Gaslit.

Hij verscheen echter nog steeds in Branagh's Death on the Nile, een bewerking van de gelijknamige roman van Agatha Christie, die twee jaar voordat de beschuldigingen van Hammer aan de oppervlakte kwamen, was ingepakt.

Branagh's vervolg op Murder on the Orient Express uit 2017 was moeilijk in de bioscoop te krijgen, vooral vanwege verschillende vertragingen bij de distributie in de vroege stadia van de Covid-19-pandemie. De whodunit was aanvankelijk gepland voor een release in december 2019, voordat het werd verschoven naar oktober 2020, vervolgens december van hetzelfde jaar en vervolgens naar september 2021. In maart vorig jaar, toen de beschuldigingen van Hammer werden onderzocht door de LAPD, werd de film verplaatst tot de definitieve releasedatum: 11 februari 2022.

Toen de film eindelijk in de bioscoop kwam, was Armie Hammer er nog steeds erg in als Simon Doyle, net getrouwd met Gal Gadot's Linnet "Linny" Ridgeway-Doyle. Bij deze gelegenheid was de uitkomst van Hammer's seksuele aanvalsschandaal anders dan die van andere strijdende mannen die werden geconfronteerd met beschuldigingen van wangedrag.

In 2017 werd Kevin Spacey door verschillende mannen beschuldigd van vreselijke dingen en werd vervolgens geknipt uit de film All The Money in the World van Ridley Scott. Zijn scènes werden opnieuw opgenomen door wijlen Christopher Plummer, waarmee hij $ 10 miljoen aan het budget van de film toevoegde en nog steeds de release van december gepland voor dat jaar maakte.

Op dezelfde manier werd komiek Chris D'Elia, die in 2020 werd beschuldigd van beschuldigingen, vervangen door Tig Notaro in Zack Snyder's Army of the Dead. Zijn scènes werden opnieuw verfilmd met groen scherm en CGI.

In beide gevallen werd de reactie van de filmmakers op een openbaar schandaal - geen partij kiezen voor individuen die van wangedrag werden beschuldigd, maar ervoor kozen om overlevenden te geloven - geprezen, wat aantoont dat het mogelijk is om op een manier met problematische sterren om te gaan zowel redelijk als nog relatief levensvatbaar voor studio's.

De scènes van Armie Hammer in Death Of The Nile opnieuw opnemen zou te ingewikkeld zijn geweest

Nu Hammer uit andere projecten is geschrapt en zo'n belangrijk precedent is geschapen door Scott (een producer van Death on the Nile) en Snyder, werd verwacht dat de film van Branagh zou volgen in de nasleep van de beschuldigingen.

In december 2021 werd tenslotte onthuld dat de scènes van Hammer in Taika Waititi's aankomende film Next Goal Wins opnieuw waren opgenomen met Will Arnett. Dus waarom deed de film van W alt Disney Studios (eigenaar van 20th Century Studios) niet hetzelfde?

Tijdens de release beweerde IndieWire dat, gezien de aard van Death on the Nile - met een ensemblecast in de hoofdrol die vaak voorkomt in dezelfde flamboyant gechoreografeerde scènes en draaiend rond Branaghs detective Hercule Poirot - het opnieuw opnemen van Hammer's rol zou zijn geweest een te ingewikkelde en dure poging om het voor elkaar te krijgen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het twee jaar durende gat tussen het inpakken en de release het opnieuw opnemen van de scènes extreem moeilijk zou hebben gemaakt, vooral als er andere acteurs bij betrokken waren. Er is geen antwoord op de vraag waarom CGI niet werd gebruikt om Hammer te vervangen in een film die nogal afhankelijk is van de technologie. Met wisselende resultaten, volgens sommige kijkers.

Hoewel aanwezig in het marketingmateriaal, is Hammer enigszins verduisterd en komt zijn personageposter niet voor in de promotieafbeeldingen op Instagram, in tegenstelling tot die van zijn co-sterren Gadot, Letitia Wright, Emma Mackey en Ali Fazal.

Tenminste, en dat is een spoiler als je Death on the Nile nog niet hebt gezien en van plan bent dat te doen, speelt Hammer een van de schurken, wat betekent dat zijn personage naar een fictieve afrekening wordt gebracht die sommige toeschouwers zou bevredigend kunnen zijn.

Aanbevolen: