Sommigen zeggen dat de rapkwaliteit van Snoop Dogg na de jaren '90 is afgenomen, hij "nooit meer zo goed" zal zijn

Inhoudsopgave:

Sommigen zeggen dat de rapkwaliteit van Snoop Dogg na de jaren '90 is afgenomen, hij "nooit meer zo goed" zal zijn
Sommigen zeggen dat de rapkwaliteit van Snoop Dogg na de jaren '90 is afgenomen, hij "nooit meer zo goed" zal zijn
Anonim

Toen Snoop op het podium verscheen tijdens Superbowl 2022, waren zijn fans blij hem de plaats te zien innemen die hij volgens hen verdient tussen de andere hiphopgrootheden, zoals Dr Dre, Eminem en 50 Cent.

De laatste tijd is er echter een sterk contingent van tegenstanders die vragen of hij nog steeds relevant is, of dat hij een is geweest.

r/hiphop101 schreef: " Ik heb van veel mensen gehoord die ik ken dat Snoop Dogg een van de meest overschatte rappers aan de westkust is, wat vinden jullie van Snoop?"

Een klein beetje geschiedenis: Calvin "Snoop Dogg" Broadus veroverde de wereld in 1992 met zijn opname op Dr Dre's debuutsingle en het daaropvolgende album. Snoop's zang op Nuthin' but a G Thang en Dre Day zorgde ervoor dat het publiek rechtop ging zitten en kennis nam van de jonge rapper uit Long Beach.

Beide nummers komen regelmatig voor op lijsten met beste nummers van de jaren 90. Hij wordt niet voor niets The King of West Coast genoemd.

Snoop Dogg heeft een geweldig record

Een jaar na zijn samenwerking met Dr Dre bracht Snoop Doggystyle uit. Het was het eerste debuutalbum ooit dat op nummer één in de Billboard 200-hitlijst kwam. Dat is een geweldige plaat en slechts een van de vele prestaties van Snoop die volgens zijn fans de opmerkingen van critici ongegrond maken.

Het heeft de nee-zeggers niet tegengehouden. Een Redditor schreef: "Snoops-muziek is grotendeels middelmatig en niemand zal dat tegenspreken, maar hij is een geweldige rapper en in feite zou je kunnen zeggen dat hij de rapper van een rapper is, omdat hij generaties rappers heeft geïnspireerd."

Snoop-supporters zeggen dat die critici vergeten hoe geweldig zijn samenwerkingen waren. Hij heeft samengewerkt met een grote verscheidenheid aan andere artiesten, met name jongere muzikanten, die enorm hebben geprofiteerd van de samenwerking met hem.

En meer dan dat, ze willen echt samenwerken met de man die ze beschouwen als een van de iconen van het genre.

Snoop betrapt op populairste rapnummer van het decennium

Toen hij in 2011 samenwerkte met artiesten Wiz Khalifa en Bruno Mars, leverde Snoop nog een hit af, Young and Wild and Free. Billboard heeft het uitgeroepen tot het meest populaire rapnummer van het decennium.

Teruggaand naar de Snoop-bashers, zegt een andere Reddit-bron; "Snoop als rapper zal nooit zo goed zijn als hij was van 92-94. En zijn discografie is behoorlijk inconsistent."

De ondersteuningsbasis van Snoop zegt dat dit soort opmerkingen volledig ongegrond zijn. Met negen solo-aanbiedingen, 14 top tien singles en meer dan 30 miljoen verkochte albums wereldwijd, zeggen fans dat Snoop veel groter is dan alleen de nummers, hoe goed ze ook zijn, en dat zijn invloed invloed heeft gehad op de muziekcultuur.

En de hits gingen door tot ver na 1994. Zijn 2004 Drop It Like Its Hot, met Pharrell Williams, werd een van zijn grootste hits.

Heeft Snoop de tijd bijgehouden?

Veel Redditors zeiden dat zijn carrière grotendeels overleefde vanwege zijn persoonlijkheid, en dat merk meer dan wat dan ook.

Eigenlijk, zeggen de fans, is Snoop erin geslaagd om veel jongere artiesten voor te blijven. In 2007 werd hij de eerste artiest die een nummer als ringtone uitbracht voordat het als single werd uitgebracht. Het is de D. O. G. was weer een enorme hit.

In april 2021 maakte hij fans enthousiast toen Snoop hen de kans aanbood om crypto te kopen via digitale NFT-rechten.

In een carrière waarin slechts een klein percentage van de deelnemers een lange levensduur heeft, is Snoop dertig jaar later een hoogtepunt. Hij heeft dat gedaan door zich uit te breiden naar andere genres. Reincarnated, uitgebracht in 2018, was een volledig reggae-album. De Bible of Love uit 2017 was een gospelalbum.

Eén bericht zegt: "Snoop was de beste voor een korte tijd." Anderen merken op dat ze het gevoel krijgen dat Snoop al heel lang op Doggystyle leeft.

Maar in berichten die Snoop ondersteunen, wordt hem een legende genoemd. Ze zeggen dat hoewel zijn eerste albums hiphopgeschiedenis zijn, hij op hun fundament heeft gebouwd.

Snoop is verder gegaan dan hiphop

De legendarische Hip Hop-ster heeft naast zijn muziek veel meegemaakt. In de afgelopen decennia heeft Snoop een acteercarrière aan zijn cv toegevoegd.

In de loop der jaren is hij betrokken geweest bij tal van branding en co-branding, waarbij hij kansen aangreep om een breed scala aan producten te promoten, van poppen tot aanstekers. Onlangs heeft hij hotdogs toegevoegd, Snoop Doggs genaamd. Hij bracht ook een populair kookboek uit.

En hoewel dit feit negatieve opmerkingen van de critici oplevert, is hij niet de enige rapper die dit doet. Cardi B, Dr Dre en 50 Cent hebben allemaal lucratieve deals, net als de meeste anderen. Er is een lange lijst van rappers die verbluffende goedkeuringsdeals hebben gesloten.

Bovendien heeft zijn werkrelatie met Martha Stewart toegang geboden tot een voorheen onaangesproken publiek. Wie had gedacht dat Martha's fans Snoop-fans zouden worden?

Hij bereidt zich momenteel voor op zijn eigen show, So Dumb It's Criminal, die zal worden uitgezonden op Peacock, de streaming-app van NBCUniversal.

Snoop zal altijd een plaats hebben in de Rap Hall of Fame. Gekroond tot koning van de westkust, zijn 3 decennia in de entertainmentindustrie vertellen het verhaal van zijn lange levensduur.

Zijn fans spreken over hoe hij is geëvolueerd als muziekartiest, van Gangsta Rapper tot cultureel icoon.

Er zullen altijd mensen zijn die hem zullen kloppen. Maar er zullen er net zoveel zijn die hem herinneren voor wat hij komt vertegenwoordigen. Evenals degenen die zeggen dat hij verdomd goede muziek maakt.

En het is veelzeggend dat Snoop in een recente peiling op YouGovAmerica werd verkozen tot de meest populaire onder rap- en hiphopmuziekartiesten, vóór Eminem en Ice Cube.

Aanbevolen: