Elle Woods is de ware 'Brains Over Blonde

Inhoudsopgave:

Elle Woods is de ware 'Brains Over Blonde
Elle Woods is de ware 'Brains Over Blonde
Anonim

We hebben Reese Witherspoon talloze gedenkwaardige rollen zien spelen, zoals de onschuldige Annette Hargrove in Cruel Intentions, de manipulatieve, gemene Tracy Enid Flick in Election en natuurlijk haar Academy Award-winnende rol als June Carter Cash in Walk the Line; maar er is één rol die Reese tot de favorieten van comedyfans plaatst: Elle Woods.

Deze meid is de filmgeschiedenis ingegaan als een van de beste afbeeldingen van "Don't Judge a Book By Its Cover", vooral als het een blondine is die op zoek is naar de beste versie van zichzelf.

Smarty Pants

Elle Woods begint haar reis als het ultieme Cosmo-meisje: modieus, mooi en stijlvol; een kracht om rekening mee te houden. In de stijl van een soort rom-com, explodeert Elle's idyllische zeepbel wanneer Warner haar verlaat om lid te worden van de academische elites van Harvard Law School. Ze v alt in een kortstondige depressie voordat ze besluit dat ze ook slim genoeg is om hier deel van uit te maken. wereld waarin de wet centraal staat en haar ex-vriend terugkrijgen.

Echter, in tegenstelling tot Warner die aan een paar touwtjes trok, verdient Elle haar acceptatie in Harvard door lange uren studeren, een slimme acceptatievideo en gewoon haar fantastische zelf te zijn; dit is onze eerste glimp van de geweldige dingen die uit deze ruwe diamant komen.

Voor iemand die gewend is haar dagen door te brengen met winkelen, dineren in chique Beverly Hills-cafés en het geven van studentenfeestjes, komt de cultuurshock nogal hard toe voor Elle Woods wanneer ze voet op Harvard zet.

Haar klasgenoten sluiten haar niet alleen uit van hun sociale kliekjes - ze maken haar bij elke gelegenheid belachelijk. Hoewel Elle haar moed erin houdt in de hoop Warner terug te krijgen, v alt deze illusie al snel voor haar ogen in duigen als ze zich realiseert dat hij haar waarde nooit echt zal erkennen.

Het keerpunt voor de joviale hoofdpersoon is wanneer ze de boeken raakt en begint te stijgen naar de top van haar klas, en een plek verdient in de rechtszaak van professor Callahan.

Ze stijgt naar de top

De wegversperringen blijven zich opstapelen voor Elle Woods; ze heeft niet alleen te maken met de zoemende roddels van klasgenoten die haar "te blond" beschouwen als een competente advocaat - maar ook met het oordeel van een hele rechtszaal die verwacht dat ze elke ondervragingsvraag op haar zal stuiten. Desalniettemin houdt Elle stand door een snelle verbinding te maken met de verdachte in kwestie, Brooke Windham, leert haar alibi en wanneer ze zich realiseert dat het gebruik ervan voor de rechtbank een volledige schending van hun Cosmo-meisjeszusterschap zou zijn, maakt Elle gebruik van haar volledige capaciteit als een advocaat om Brooke's onschuld te bewijzen.

Ze kraakte de Windham-zaak omdat ze een Total Cosmo Girl was

Het meest vermakelijke aspect van de film is het zien van Elle's karakterontwikkeling tijdens de proefperiode. Elle past niet alleen alle kennis toe die ze heeft geleerd tijdens haar colleges op Harvard; ze voegt elk beetje fashionista-levensvaardigheden toe die ze kent om de zaak in kwestie op te lossen.

Elle wint Brooke's vertrouwen, verijdelt de liegende zwembadjongen, en op een beslissend moment tussen student en leraar, weert Callahan's avances om de rechtszaal binnen te gaan als een assertieve studentenadvocaat die vastbesloten is haar eerste zaak te winnen. Terwijl ze aanvankelijk struikelt over bepaalde vragen gericht op Chutney Windham, stelt Elle elke tip van Cosmo-meisje op de proef om te onthullen dat Chutney's onberispelijke krullen en haar getuigenis gewoon niet overeenkomen - Chutney ontmaskerd als de echte crimineel!

Ze omhelsde zichzelf

De grootste les die Elle Woods kijkers biedt, is om altijd jezelf te zijn, en daardoor je waarde te omarmen. Elle begint haar reis als een jonge vrouw met alles voor haar uiterlijk, maar niet één keer erkent ze het enorme potentieel dat ze de wereld te bieden heeft.

Zodra Elle's idealisering van Warner ten einde loopt, realiseert ze zich dat er meer voor haar is dan genoegen nemen met een ogenschijnlijk charmante prins. In een louterende wending, is Elle's mentale verandering van "de man krijgen" naar een vastberadenheid om academisch uit te blinken wat echte liefde in haar leven brengt dankzij Emmett, haar morele steun vanaf de eerste dag op Harvard.

In een nog ironischere draai krijgt Elle een hechte band met Warners verloofde, Vivian; Elle wijst uiteindelijk niet alleen de man af waar ze naar op zoek was, maar ze maakt ook een levenslange beste vriend van Vivian, in tegenstelling tot al haar andere studentenclubzussen.

Elle werd een Harvard-klasse afscheidsstudent, een rechtszaak winnende rechtenstudent, en bovenal, een zelfvoorzienend lid van de samenleving, Elle Woods is een levend voorbeeld dat blondjes "het het beste doen" terwijl ze er nog steeds op hun best uitzien.

Aanbevolen: