Idris Elba test positief op coronavirus ondanks dat hij geen symptomen heeft

Idris Elba test positief op coronavirus ondanks dat hij geen symptomen heeft
Idris Elba test positief op coronavirus ondanks dat hij geen symptomen heeft
Anonim

Idris Elba zegt positief getest te zijn op het coronavirus. De acteur ging maandag naar Twitter om te onthullen dat hij tot nu toe geen symptomen heeft, maar is sinds vrijdag geïsoleerd toen hij hoorde van zijn mogelijke blootstelling.

De Luther-acteur plaatste een video waarin ook zijn vrouw Sabrina Dhowre te zien is, en zei dat ze niet is getest en dat het goed met haar gaat.

“Dit is serieus,” zei Elba. “Dit is het moment om echt na te denken over social distancing, je handen wassen.”

“We leven momenteel in een verdeelde wereld. We kunnen het allemaal voelen , voegde hij eraan toe. “Maar nu is het tijd voor solidariteit, om aan elkaar te denken.”

Elba stelde fans gerust dat hij in orde was en adviseerde hen om "heel waakzaam" te blijven. “Op dit moment is transparantie waarschijnlijk het beste. Als je je ziek voelt, of je het gevoel hebt dat je getest moet worden, of als je bent blootgesteld, doe er dan iets aan.”

Voor de meeste mensen veroorzaakt het coronavirus slechts milde of matige symptomen, zoals koorts of verkoudheid. Voor anderen, vooral oudere volwassenen en mensen met bestaande gezondheidsproblemen (hartaandoeningen, diabetes en longaandoeningen), kan het een ernstigere ziekte veroorzaken, waaronder longontsteking.

Elba, 47, sprak onlangs op het WE Day 2020-evenement in Londen op 4 maart. Sophie Grégoire Trudeau, de vrouw van de Canadese premier Justin Trudeau, sprak ook tijdens het evenement en poseerde naar verluidt met de acteur. Ze testte vorige week positief op het virus.

Wendell Pierce, die naast Elba verscheen in The Wire van HBO, stuurde een beterschapsbericht op Twitter:

Elba is niet de eerste prominente beroemdheid bij wie het virus is vastgesteld. Zoals we vorige week meldden, kondigden Oscar-winnaar Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson aan dat ze positief waren getest op het coronavirus terwijl ze in Australië waren bij de pre-productie voor een biopic van Elvis Presley waarin Hanks zal schitteren. Hanks en Wilson, beiden 63, kondigden vorige week hun diagnose op Twitter aan en deelden dat ze geïsoleerd zullen blijven. In tegenstelling tot Elba had het paar symptomen.

COVID-19 heeft een grote impact gehad op de entertainmentindustrie. Filmreleases zoals Mulan en Fast & Furious 9 zijn uitgesteld of geannuleerd. Saturday Night Live heeft de productie voor onbepaalde tijd stopgezet. De bioscopen AMC, Regal en Landmark hebben al hun theaterlocaties gesloten en het Met Gala is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Vogue-redacteur Anna Wintour, die het gala organiseert, schreef op de website van het tijdschrift: Vanwege de onvermijdelijke en verantwoorde beslissing van het Metropolitan Museum om zijn deuren te sluiten, zullen About Time en het openingsavondgala worden uitgesteld naar een latere datum.”

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adviseert mensen met noodwaarschuwingssignalen voor COVID-19 om onmiddellijk medische hulp in te roepen. Noodwaarschuwingssignalen zijn onder meer ademhalingsmoeilijkheden of kortademigheid, aanhoudende pijn of druk op de borst, nieuwe verwarring of onvermogen om wakker te worden, blauwachtige lippen of blauwachtig gezicht.

Vaak handen reinigen, nauw contact vermijden en thuisblijven, vooral als je ziek bent, zijn slechts enkele manieren om jezelf en anderen tegen het virus te beschermen.

Aanbevolen: