Hier is waarom Simon Cowell deze 'X Factor'-rechter heeft ontslagen

Hier is waarom Simon Cowell deze 'X Factor'-rechter heeft ontslagen
Hier is waarom Simon Cowell deze 'X Factor'-rechter heeft ontslagen
Anonim

Of je nu van hem houdt of hem haat, het v alt niet te ontkennen dat Simon Cowell de afgelopen 15 jaar een geweldige rol heeft gespeeld in de muziekindustrie. Cowell heeft enkele van de grootste muzikale acts ontdekt, beheerd en ondertekend, waaronder One Direction, Fifth Harmony, Leona Lewis, Susan Boyle en nog veel meer. Veel van zijn artiesten werden ontdekt in zijn hitshow, The X Factor, en hoewel hij verantwoordelijk is voor het helpen creëren van vele carrières uit de show, heeft hij er ook een paar beëindigd.

Vijf jaar geleden maakte The X Factor New Zealand-jurylid Natalie Kills ironisch genoeg een einde aan haar carrière op live televisie. Volgens Talent Recap beschuldigde Kills deelnemer Joe Irvine ervan te proberen te zijn zoals haar man Willy Moon. Moon, die ook een rechter in het panel was, vergeleek Irvine met de fictieve moordenaar Norman Bates.

Gerelateerd: 15 keer was Simon Cowell Savage AF

Kills zei dat de acties van Irvine "cheesy" en "walgelijk" waren en dat ze zijn optreden niet eens wilde bekritiseren. Terwijl het publiek uitgejouwd werd door het commentaar van de koppels, bleven Kills en Moon stoten naar de deelnemer. Ze beschuldigde Irvine ervan 'geen identiteit' te hebben. Rechter Melanie Blatt verdedigde Irvine door zowel Moon als Kills af te sluiten.

"Eigenlijk ben je beter gekleed dan haar man," zei Blatt.

Simon Cowell zei dat het gedrag van Kills 'hatelijk' was en dat ze 'gek klonk'.

Cowell is niet alleen de maker van The X Factor-franchise, maar hij is ook de producer en jurylid van de Britse versie.

Cowell vervolgde: “Waar ze op scherp stonden, was dat ze zich niet meteen verontschuldigden. Als ze allebei oprecht spijt hadden gehad en me hadden gebeld en hun excuses hadden aangeboden aan de man en zijn familie, wie weet wat er dan had kunnen gebeuren? Dat deden ze niet. Ze waren nogal defensief. Hun houding was: ‘En? Zo zijn we'. Het was de arrogantie ervan die het voor hen deed.”

Kills en Moony kregen veel kritiek van sociale media en noemden het paar veel te hard en pesters. Fans begonnen zelfs een petitie om ze allebei te laten ontslaan, en het gebeurde de volgende dag.

Irvine kreeg veel steun van zowel fans als beroemdheden. Zanger Lorde stuurde Irvine een doos cupcakes en een briefje.

Zangeres Ellie Goudling twitterde ook na de aflevering en noemde Kills and Moon 'gemeen'.

Sinds haar ontslag lijkt Kills zelf "geen identiteit" te hebben omdat ze haar artiestennaam heeft veranderd in Teddy Sinclair. Het is de zevende keer dat de zangeres haar naam in haar carrière verandert. Na haar vertrek werd ze gedropt van haar platenlabel en in 2016 begon ze haar eigen band, Cruel Youth with Moon, maar die had geen groot succes. De zangeres brengt nog steeds solomuziek uit, maar ze heeft niet de fanbase die ze ooit had voordat ze uit de show werd ontslagen.

Wat Irvine betreft, hij werd uiteindelijk uit de show geëlimineerd, maar kreeg veel steun van fans. Tien maanden na de verbale aanval onthulde Irvine dat hij er nog steeds door getraumatiseerd was.

"Toen het gebeurde was ik boos, maar ik wist dat kinderen zouden kijken, dus ik vocht tegen de drang om Willy en Natalia uit te proberen", zegt hij. "Het was verschrikkelijk."

Vandaag treedt Irvine op in kleine zalen in Nieuw-Zeeland. Hij schreef een lied over zijn tijd in de show, in het bijzonder hoe hij zich voelde over de opmerkingen van Kills en Moon.

Aanbevolen: