Tom Hanks heeft het coronavirus en de Simpsons hadden het misschien voorspeld

Tom Hanks heeft het coronavirus en de Simpsons hadden het misschien voorspeld
Tom Hanks heeft het coronavirus en de Simpsons hadden het misschien voorspeld
Anonim

Ironie werkt goed met satire, nou… meestal.

Afgelopen week werd gemeld dat Tom Hanks, samen met zijn vrouw Rita Wilson, beiden positief testten op het coronavirus.

Het stel ontdekte het probleem tijdens een filmopname in Australië.

Hun zoon Chet ging op sociale media om namens hen te spreken, en verzekerde fans dat het paar "in orde" is en dat ze een goed humeur hebben.

Hanks volgde zijn opmerkingen via Instagram:

Wilson was opvallend opgewekt en maakte haar eigen afspeellijst met 32 nummers voor de quarantaine. Haar afspeellijst bevat nummers van Eric Carmen en The Beatles tot Destiny Child en MC Hammer.

Het paar werd in quarantaine geplaatst in het Queensland Hospital, waar ze sindsdien waren vrijgelaten in hun huis in het land.

Het virus heeft een zware tol geëist van zowat elk aspect van het leven. Scholen zijn gesloten, grootschalige evenementen zijn gecompromitteerd en mensen van alle achtergronden zijn wereldwijd getroffen, ongeacht wie of waar ze zich ook bevinden. Om het in te dammen, moeten we onze toevlucht binnenshuis zoeken en fysiek contact vermijden als we buitenshuis moeten zijn.

Dit is iets ongekends, nog nooit eerder gezien in ons leven. Maar in een vreemde reeks van gebeurtenissen zou dit wereldwijde probleem allemaal voorspeld kunnen zijn.

De schuldige vraag je? Niemand minder dan The Simpsons.

Afbeelding
Afbeelding

Ja, het vervelende stel uit Springfield heeft mogelijk niet alleen de quarantaine van Tom Hanks aangekondigd, maar ook een situatie die lijkt op het virus dat we hebben leren kennen als COVID-19.

Nadat het nieuws was gemeld over de verblijfplaats van Hanks en zijn vrouw, duurde het niet lang om in de archieven te zoeken naar beelden die leenden aan het feit dat Hanks zelfquarantaine 13 jaar in de maak was. Tijdens The Simpsons Movie.

Dit komt niet zelden voor bij The Simpsons; die meerdere instanties hebben voorspeld, zoals Super Bowls:

Afbeelding
Afbeelding

Presidiums:

Zoals vele andere krankzinnige situaties afgeleid van de tekenfilmkomedie.

Terwijl velen de correlaties hebben geanalyseerd, hebben showrunners van de franchise hun frustraties geuit over de "vreselijke" en "grove" vertoningen van degenen die de oorsprong van de ziekte hebben gekoppeld aan een aflevering van niet-zo-recente geheugen.

Bill Oakley, schrijver van The Simpsons in de jaren 90, was woedend over de theorie dat een aflevering uit 1993 die hij co-auteur was, getiteld Marge in Chains, zinspeelde op de pandemie. De aflevering belichtte een ziekte die de "Osaka-griep" wordt genoemd en die Springfield trof nadat een zieke fabrieksarbeider uit Japan had gehoest in een pakket dat in de stad was afgeleverd.

Gezien als een snode minachting voor de Aziatische bevolking, veroorzaakte het behoorlijk verdeeldheid. Tot op het punt waarvan veel syndicaten alle theorieën hebben stopgezet die bijdragen aan het feit dat Springfield iets dergelijks heeft voorspeld.

Ondanks zijn bereik, is het intrigerend om te denken dat een show verhalen van de toekomst zou oproepen, laat staan een die zichzelf tot ver in het 31e seizoen opnieuw blijft uitvinden. Dat ze er nog steeds zijn voor de theorieën is een knipoog op zich.

Desalniettemin moet de veiligheid van iedereen, inclusief Hanks en Wilson, niet lichtvaardig worden opgevat. De lichtzinnigheid van de show biedt echter die broodnodige ontsnapping die we nodig hebben.

Aanbevolen: