Hulu's 'Little Fires Everywhere' met Reese Witherspoon net gedropt

Inhoudsopgave:

Hulu's 'Little Fires Everywhere' met Reese Witherspoon net gedropt
Hulu's 'Little Fires Everywhere' met Reese Witherspoon net gedropt
Anonim

Het is eindelijk zover: Hulu's nieuwe miniserie Little Fires Everywhere werd uitgebracht op 18 maart. Gebaseerd op de New York Times-bestseller van Celeste Ng, werd er lang uitgekeken naar de show sinds de trailers voor het eerst op YouTube en sociale media verschenen. Maar voldoet het aan de hype?

Little Fires Everywhere toont het werk van vrouwen. Reese Witherspoon (van Legally Blonde) en Kerry Washington (van Scandal) spelen Elena Richardson en Mia Warren. Ze worden ook vermeld als co-executive producers naast Liz Tigelaar, Lauren Levy Neustadter, Pilar Savone en Lynn Shelton. Tigelaar schreef en ontwikkelde het script voor televisie.

Drie afleveringen zijn uitgekomen op woensdag, met elke week nieuwe afleveringen van de achtdelige miniserie. Terwijl Witherspoon en Washington al maanden opwinding opwekken, zijn de reacties enigszins gemengd. Zal de show, met een wankele start, net zo succesvol worden als andere Hulu-exclusives? Laten we het uitzoeken. (Let op, kleine spoilers vooruit.)

Afbeelding
Afbeelding

De toon zetten van aflevering 1

De serie begint met brandweerwagens die door een ongerepte buurt racen, loeiende sirenes. Ze stoppen voor een prachtig huis dat in vlammen opgaat. Elena (Reese Witherspoon) staat in een vest op de donkere straat, starend naar de heldere, woedende verwoesting van haar huis. Dit is haar laagste punt.

De politie benadert Elena en vertelt haar dat er aanwijzingen zijn dat iemand de brand opzettelijk heeft aangestoken, met haar en haar familie erin. Ze vermoeden dat iemand met de naam Izzy verantwoordelijk is. (Later ontdekken we dat Izzy de opstandige dochter van Elena is.) Elena is ervan overtuigd dat ze het niet heeft gedaan. "Wie dan?" vraagt de politie zich af.

Dit is de vraag die de rest van de serie doet ontbranden. Vanaf hier gaat Tigelaar terug naar vier maanden eerder als het huis niet brandt. Elena is in haar volle glorie als een mooie, succesvolle moeder uit een buitenwijk. Bohemian, alleenstaande moeder Mia (Kerry Washington) en haar dochter Pearl, worden geïntroduceerd vanuit hun auto. Ze zijn net in de buurt aangekomen. Levens botsen wanneer Mia en Pearl een duplex bezoeken die Elena beheert.

Alles in de eerste vijf minuten van aflevering 1 wijst erop dat Tigelaar een magnifieke visie had voor deze miniserie. De openingsscène doet denken aan Game of Thrones in zijn voortreffelijke cinematografie en verheerlijking van iets heel afschuwelijks: verschillende symbolische objecten, vermoedelijk uit Elena's huis, worden gestreeld door vlammen terwijl ze in slow motion door een zwarte achtergrond vallen.

Met een gepolijst gevoel, een met sterren bezaaide cast en een bestsellerverhaal, is Little Fires Everywhere ontworpen voor succes. Waarom ontvangt het dan gemengde beoordelingen?

Recensies van "Overal kleine brandjes"

Vanaf donderdag heeft Little Fires Everywhere een gemiddelde publieksscore van 80 procent en een topcritici van 80 procent op Rotten Tomatoes. Dat is niet slecht, maar ook niet geweldig.

Bovendien hebben verschillende critici de nieuwe miniserie bestempeld als melodramatisch en 'niet bijzonder goed'.

Vox-schrijver Constance Grady beschreef het als dat soort aanpassing: bij elke kans die het heeft, keert het zich af van de subtiliteit en nuance van het bronmateriaal ten gunste van het versterken van het melodrama tot 11. En geen leuk, zeepachtig melodrama zoals (dat andere Reese Witherspoon-drama) Big Little Lies: melodrama dat denkt dat het een serieus drama over sociale kwesties is.”

De New Republic-schrijver Philippa Snow schreef: "De esthetiek van de show is voor het grootste deel aantrekkelijk, maar niet interessant, net zo saai knap als de meeste andere prestigieuze drama's in het tijdperk van online streaming."

Afbeelding
Afbeelding

Twee meesterlijke actrices onderzoeken raciale spanningen en klassenverschillen

Hoewel het publiek niet kan beslissen of de discussie van Little Fires Everywhere over ras en klasse melodramatisch of zinvol is, kan bijna iedereen het erover eens zijn dat Witherspoon en Washington opmerkelijke prestaties leveren.

Philippa Snow had bijvoorbeeld veel lof voor Witherspoon en Washington.

"Meer dan de zeepachtige en enigszins voorspelbare wendingen van Little Fires Everywhere, het is het samenspel tussen de twee leads dat de meest waardevolle warmte genereert", schreef ze. "Een pas de deux tussen een blanke vrouw die zichzelf er niet van kan weerhouden racistisch ongevoelig te zijn en een zwarte vrouw die gesocialiseerd is om beleefd te glimlachen tot het moment van ontploffing."

Het is duidelijk uit de optredens van Witherspoon en Washington in de eerste aflevering dat de spanning snel over zal borrelen. Van de discussie van de familie Richardson of 'Afro-Amerikaans' of 'zwart' de juiste term is, tot Elena's botte suggestie dat Mia als haar dienstmeisje kan werken, de serie schreeuwt praktisch de belangrijkste thema's van ras, klasse, moederschap en privileges op de publiek.

Fans reageren op de eerste drie afleveringen

Ondanks wat veel critici als ernstige tekortkomingen in de miniserie beschouwen, hebben fans op sociale media over Little Fires Everywhere gepraat.

Op woensdag plaatste Kerry Washington een foto op Instagram met een lange post over haar personage, Mia Warren. Tameka Lynn schreef: Ik ben tot nu toe absoluut dol op deze show! Ik heb je nog nooit zo'n personage zien spelen en ik ben er zo door geïntrigeerd.'

Reese Witherspoon schreef ook over het seriedebuut in haar eigen Instagram-bericht. Een gebruiker merkte op: Ik heb alle 3 de afleveringen al gezien … Jullie zijn allebei geweldig. Ik kan niet wachten om te zien hoe dit zich allemaal gaat ontvouwen.”

Aanbevolen: