Maisie Williams ontkracht Game of Thrones alternatief einde

Maisie Williams ontkracht Game of Thrones alternatief einde
Maisie Williams ontkracht Game of Thrones alternatief einde
Anonim

We weten allemaal dat Game of Thrones eindigde met zeer gemengde recensies, sommige mensen genoten ervan, terwijl sommige mensen er absoluut een hekel aan hadden en een verzoek indienden om het opnieuw te doen. Fans konden er gewoon niet tegen dat een van hun favoriete televisieprogramma's op die manier eindigde, en speculeerden dat er een alternatief einde moest zijn om hen te redden van dat vreselijke einde. Blijkt dat, volgens Maisie Williams, er geen was.

Slechts een jaar geleden maakten we ons op om de langverwachte première van het laatste seizoen van Game of Thrones te bekijken. Fantheorieën kwamen als een lopend vuurtje binnen en er was zoveel om over te speculeren. Met slechts zes afleveringen, hoe zouden we waarschijnlijk alles zien wat we wilden vastgebonden in de show? Het leek een onmogelijke prestatie, en hoewel het sommige verhaallijnen mooi sloot, werden anderen gehaast achtergelaten en lieten ons ons gewoon afvragen.

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs de cast had gemengde recensies over het seizoen. Joe Dempsie, die Gendry speelde, was sceptisch over hoe het seizoen zou verlopen toen hij het script las, terwijl Sophie Turner aan de andere kant de petitie om de show opnieuw te laten doen "schandalig" noemde en Emilia Clarke uitriep dat het de "beste" was. seizoen ooit!". Williams had zelf gemengde opvattingen over het einde van haar personage Arya. Hoewel ze dacht dat Arya's einde oké was, was ze een beetje teleurgesteld dat Arya Cersei niet kon vermoorden.

"Ik wilde gewoon weer op de set met Lena, ze is erg leuk", vertelde Williams aan Entertainment Weekly. "En ik wilde dat Arya Cersei zou doden, zelfs als dat betekent dat [Arya] ook sterft. Zelfs tot het moment dat Cersei bij Jaime is, dacht ik [tijdens het lezen van het script]: 'Hij zal zijn gezicht eraf slaan [en zijn Arya onthullen] ' en ze gaan allebei dood. Ik dacht dat dat de drive van Arya was."

"Het is geen Game of Thrones-einde voor Arya, het is een happy end", eindigde ze. "Het gaf me een plek om Arya mee te nemen waarvan ik nooit had gedacht dat ik nog met haar mee zou gaan."

Maar ondanks haar kijk op het seizoen, heeft Williams onlangs ontkracht of er ooit een alternatief eindschot was. Na de seriefinale begonnen geruchten de ronde te doen dat David Benioff en Dan Weiss een alternatief einde hadden verzonnen, maar volgens Williams kon dit niet verder van de waarheid zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Er waren een miljoen verschillende manieren waarop de show had kunnen eindigen, dus natuurlijk begonnen fans te geloven dat sinds de druk om de show af te sluiten zo hoog was en dat ze een heleboel verschillende dingen hadden kunnen doen, ze moest een paar verschillende eindes hebben geschoten. Williams sprak tijdens de Sky Up Next-showcase en ontkende ze allemaal.

"We hebben niet [een alternatief einde gefilmd]", zei Williams volgens Metro. Williams legde uit dat het budget voor het finaleseizoen zijn breekpunt bereikte en dat er gewoon niet genoeg tijd was om met verschillende versies te experimenteren. Blijkbaar waren de draken hier de oorzaak van.

"Het kost zoveel geld en het schema was veel te krap. We gaven al het geld uit aan draken", vervolgde Williams tegen Metro. "Ik denk dat mensen zouden willen dat we dat deden. Maar… dat deden we niet! Dus dat is jouw lot!"

Het is niet verwonderlijk dat de productie van de show een soort geldeter was. Game of Thrones is een van de grootste producties op televisie, met tonnen CGI en extreem grote sets en kostuums. Maar natuurlijk is het script het verhaal, en het verhaal is alles.

Afbeelding
Afbeelding

Maar hoewel er misschien geen echt alternatief einde is, weerhield dat fans er niet van om er zelf een te maken. Een Twitter-gebruiker genaamd @KhaledComics maakte zijn eigen alternatieve einde waarin Bran de schurk aan het einde van de serie werd afgebeeld. Het toonde de clip waarin Jon Snow zich bij Bran verontschuldigt, en Bran antwoordt: "Je was precies waar je moest zijn", en zijn ogen worden helderblauw, insinuerend dat hij de Nachtkoning is. Je ziet hem ook Daenerys binnendringen vlak voordat ze King's Landing in brand steekt.

Aan de andere kant liet Casey Bloys, programmadirecteur van HBO, doorschemeren dat ze veel eindes hadden gefilmd. Bloys zei dat de reden hiervoor niet was vanwege het experimenteren met verschillende versies, maar omdat ze fans van hun geur wilden afwerpen. De makers van Game of Thrones waren extreem paranoïde dat het script zou lekken of dat een fan iets zou zien en verspreiden. Dus de beste manier om hiermee om te gaan, was door verschillende eindes te filmen, of het te laten lijken alsof ze iets anders aan het filmen waren.

Het blijkt dat Bloys verklaring "anekdotisch" was bedoeld. "Ik denk niet dat ze echt meerdere eindes hebben geschoten", zei Bloys tegen Deadline."Maar dat in de watertoevoer stoppen was geen slechte zaak om te beschermen tegen lekken. Ze hadden altijd een klein beetje twijfel omdat je niet helemaal zeker kon zijn."

Dus het lijkt erop dat we er vrij zeker van kunnen zijn dat er helaas geen alternatieve eindes waren voor Game of Thrones. Maar om boze fans te paaien, is er nog steeds een prequel-show, House of the Dragon, in productie en moet het einde van George R. R. Martin's A Song of Ice and Fire-serie nog komen. We zijn zo terug in Westeros.

Aanbevolen: