Is Netflix's 'Vikings: Valhalla' het kijken waard?

Inhoudsopgave:

Is Netflix's 'Vikings: Valhalla' het kijken waard?
Is Netflix's 'Vikings: Valhalla' het kijken waard?
Anonim

Na meer dan drie jaar wachten kunnen fans van het historische drama Vikings van History Channel eindelijk kijken naar Valhalla, de vervolgserie die voor het eerst werd aangekondigd in januari 2019. Onder de volledige titel van Vikings: Valhalla, de Jeb Stuart -gemaakte show debuteerde op Netflix op 25 februari.

De Walhalla-cast is niet helemaal groen en heeft in verschillende films en andere tv-shows gespeeld die je misschien al kent. Toch hebben ze lang niet het soort roem bereikt dat hun voorgangers in de originele serie hadden.

Desalniettemin, als de populariteit van de eerste Vikingen iets afhangt, kunnen ze verwachten dat ze de volgende grote sterren van de televisie worden. Travis Fimmel, Katheryn Winnick en de meeste andere originele series werden ook beroemd gemaakt door hun werk op de History Channel-show.

Er is ook veel belofte in wat het nieuwe programma zou kunnen worden, gezien de vroege recensies van critici, evenals de liefde die het publiek ervoor heeft getoond. Alle acht afleveringen van het eerste seizoen zijn tegelijkertijd beschikbaar gemaakt om te streamen en Netflix heeft de show al met nog twee seizoenen verlengd.

We bekijken wat de recensies te zeggen hebben over Vikings: Valhalla.

Waar gaat 'Vikingen: Walhalla' over?

IMDb beschrijft Vikingen: Valhalla als '[een verhaal dat] begint in het begin van de 11e eeuw en de legendarische avonturen beschrijft van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd - Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische Koning Willem de Veroveraar.'

Wat de tijd betreft, speelt het verhaal zich ongeveer een eeuw na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke Vikingen af, die eindigden met de heldendaden van de zonen van Ragnar Lothbrok. In de tijd net voor Walhalla hebben leden van de Vikingstammen van Denemarken en Noorwegen zich in Engeland gevestigd, waarvan sommigen zelfs het christelijk geloof overnamen.

Het opruiende incident voor het verhaal is het bloedbad op St. Brice's Day, waarbij koning Aethereld van Engeland opdracht gaf tot een zuivering van alle Vikingen uit zijn land. Het belangrijkste verschil tussen de historische gebeurtenis en hoe deze in de show wordt weergegeven, is dat de beslissing in het echte leven een reactie was op aanhoudende, herhaalde aanvallen van de Vikingen op Engeland.

In het tv-drama lijkt de beslissing van koning Aethereld overhaast en niet uitgelokt, en zet een reeks gebeurtenissen in gang waarbij vooral de Viking-naties op zoek zijn naar wraak.

Wat de recensies zeggen over 'Vikings: Valhalla'

De kritische consensus voor Vikings: Valhalla op Rotten Tomatoes is uitbundig in zijn lof over de show: 'Valhalla, genietend van de glorie van ongecompliceerde avonturenverhalen, is een bloedig goede dramatisering van de veroveringen van Leif Eriksson.'

De site geeft de serie een Tomatometer-score van 89%. Dit zegt veel over hoe hoog dit eerste seizoen wordt gewaardeerd, aangezien het tweede seizoen van Euphoria op 82% staat. Het populaire misdaaddrama Narcos staat op gelijke voet met Valhalla met 89%, terwijl klassiekers als Outlander en Sons of Anarchy ook lager scoren, met respectievelijk 88% en 87%.

De critici waren ronduit onder de indruk, met zeer lovende recensies over de schrijf-, acteer- en productiewaarde van Vikings: Valhalla. 'Voor een beetje goede, eerlijke, stomme, harige-bros-met-bijlen actie, kan ik Vikings: Valhalla van harte aanbevelen', schrijft Hugo Rifkind van The Times UK.

CNN's Brian Lowry vond dat de nieuwe show precies hetzelfde is als de oude, alleen groter en beter: 'Zeilen van History Channel naar Netflix, Valhalla zou een nog grotere attractie moeten zijn, een nieuw hoofdstuk in kaart brengend, terwijl het de meeste van dezelfde wellustige charmes.'

Publieksrecensies van 'Vikings: Valhalla' zijn niet zo enthousiast als de critici'

In een serierecensie voor LA Weekly prees Erin Maxwell de show, maar gaf ook een disclaimer dat de positieve punten waarschijnlijk te wijten waren aan het vertrek van de schrijvers van historische nauwkeurigheid en een neiging tot de bloederige actie.

' Valhalla's biografie en slagerij is goed genoeg om de interesse vast te houden van mensen die het niet erg vinden meer fictie dan feiten in hun historische drama's, en de voorkeur geven aan bloederige verslagen, lijfscheuren en ongewassen ravotten boven nauwkeurigheid of realiteit, schreef Maxwell.

De publieksrecensies zijn iets minder enthousiast, maar niet zo slecht dat de lovende kritieken van de critici worden geneutraliseerd. 'Geweldige voorstelling. Als je de Vikings-show van eerder hebt gezien, hoef ik je niet te vertellen dat je hem moet bekijken - je ZAL ernaar kijken, ' merkte een van de meest positieve fans op, terwijl hij de show een volledige vijfsterrenbeoordeling gaf.

Een ander lid van het vijfsterrenpubliek was het daarmee eens, terwijl ze schreven: 'Ik vond het geweldig. Net zo meeslepend als zijn voorganger.' Voor degenen die niet onder de indruk zijn, lijkt het meer te maken te hebben met de historische onjuistheden, en minder met de feitelijke uitvoering van de productie.

Aanbevolen: