Waarom werd de laatste aflevering van Tiger King gehost door Joel McHale?

Inhoudsopgave:

Waarom werd de laatste aflevering van Tiger King gehost door Joel McHale?
Waarom werd de laatste aflevering van Tiger King gehost door Joel McHale?
Anonim

Gemeenschapsacteur Joel McHale probeerde een einde te maken aan dat ongelooflijke treinwrak dat Tiger King was door de speciale aflevering 'Tiger King and I' te hosten.

De vreemdeling-dan-fictie-documentaire richt zich op exotische katachtigen en de mensen die aangetrokken worden door de particuliere dierentuinen in de VS. Afgelopen maart op Netflix gedropt, werd het van de ene op de andere dag een sensatie toen miljoenen mensen begonnen te kijken terwijl ze in lockdown gingen.

Tiger King

De meer dan levensgrote personages worden in een interessant licht geportretteerd in de achtdelige documentaire, maar het voelt alsof er nog veel meer niet goed is aangepakt tijdens het kijken naar de beoogde finale. Eerst en vooral de dierenmishandeling door de dierenverzorgers, maar ook de vele mensen die, wanneer ze niet openlijk worden lastiggevallen, door het titulaire karakter worden uitgebuit.

De Tiger King van de documentaire is Joe Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic.

De voormalige eigenaar van een dierentuin voor wilde dieren in Oklahoma werd veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor het beramen van de moord op de activist voor de rechten van grote katten en eigenaar van Big Cat Rescue, Carole Baskin, en voor meerdere schendingen van het wildleven, inclusief het doden van tijgers.

Gericht op het sensationeel maken van de feiten, wijdt Tiger King ook een hele aflevering aan het argument of Baskin betrokken zou kunnen zijn bij de verdwijning en dood van haar eerste echtgenoot, Don Lewis.

McHale op "Tiger King And I"

McHale werd door Netflix benaderd om een extra aflevering te hosten om enig licht te werpen op de levens van de mensen die betrokken waren bij de documentaire nadat deze was uitgebracht. Het is niet verwonderlijk dat de drie hoofdrolspelers - Joe Exotic, Baskin en de in South Carolina gevestigde grote kattendealer "Doc" Antle - niet bereid waren om deel te nemen aan de speciale aflevering. Maar vele anderen deden dat, zoals de huidige eigenaren van de dierentuin van Joe Exotic, Jeff en Lauren Lowe, en enkele medewerkers van Exotic, die het meest werden blootgesteld aan de plotselinge woede-uitbarstingen van hun voormalige baas. Ze kregen allemaal iPads om zichzelf op te nemen in 4K met McHale-hosting vanaf zijn bank en de speciale aflevering werd gemaakt, met productieverpakking in minder dan een week.

De acteur en komiek kwamen terug naar Netflix voor de special, ongeveer op hetzelfde moment dat de streamingdienst alle zes seizoenen van Community voor zijn catalogus in de wacht sleepte. McHale presenteerde eerder ook The Joel McHale Show op Netflix, waarbij hij een kijkje nam in de popcultuur en nieuws door middel van beroemde gasten, komische sketches en videoclips. Zijn betrokkenheid bij een van de grootste, gekste popcultuurfenomenen van de afgelopen maanden leek een natuurlijke beslissing.

Het zijn echte mensen

McHale zei dat hij bij deze gelegenheid zijn kenmerkende humor probeerde vast te houden, vooral wanneer hij sprak met degenen die het meest werden getroffen door de giftige omgeving die door Joe Exotic werd gecreëerd.

“Maar toen de onderwerpen serieuzer werden, was ik helemaal niet van plan om ze uit te spitten of te bagatelliseren. Ik wilde heel graag zien wat er met hen is gebeurd en hoe ze zich voelden. En ik denk dat je dat zag met Josh Dial en Rick Kirkham, en je zag het met Reinke en Saff. Je zag ze hopelijk attent zijn en ons vertellen wat er is gebeurd, vertelde McHale aan Variety.

De acteur was vooral geschokt door de zelfmoord van Joe Exotics voormalige echtgenoot Travis, een tragisch incident waarvan Joe Exotics politieke campagneleider Dial getuige was. De producers besloten om de clip te laten zien waarin Travis zichzelf per ongeluk neerschiet in de documentaire.

"Ik denk dat veel mensen ze uitlachen en gewoon gaan, 'zijn ze niet gek'", zei McHale ook in het interview.

“Maar [de voormalige echtgenoot van Maldonado-Passage] Travis’ zelfmoord was een van de meest schokkende en tragische dingen die ik ooit voor de camera of buiten de camera heb gezien. Ik denk dat het heel gemakkelijk kan worden om mensen gewoon voor de gek te houden. Maar dit zijn mensen. Er waren een aantal echte verslavingsstrijd aan de gang. Ik denk dat het heel gemakkelijk is om die af te schrijven. Als ik mensen hoor zeggen: 'Zijn de personages niet wild', denk ik, het zijn mensen. Ze zijn niet getekend. Het zijn echte mensen.”

Aanbevolen: