An Inside Look: Mike Flanagan gaat de Midnight Club aanpassen voor Netflix

Inhoudsopgave:

An Inside Look: Mike Flanagan gaat de Midnight Club aanpassen voor Netflix
An Inside Look: Mike Flanagan gaat de Midnight Club aanpassen voor Netflix
Anonim

Het team achter het aanstaande The Haunting of Bly Manor is momenteel klaar om de roman van Christopher Pike, The Midnight Club, te verfilmen.

Mike Flanagan en Leah Fong zullen de serie voor Netflix maken. Flanagan vond succes met zijn originele Netflix-serie The Haunting of Hill House, die enorm populair werd.

Flanagan's vroege werk en succes

Flanagan was bijna voorbestemd om een carrière in horror te hebben, geboren in Salem, Massachusetts, de thuisbasis van de Salem Witch Trials. Na het maken van verschillende korte films, maakte Flanagan zijn speelfilmdebuut met Absentia in 2011. Hij financierde de film via Kickstarter en het vond succes toen het beschikbaar werd gesteld op Netflix en een samenwerking aanging.

Flanagans volgende film was Oculus in 2014, die was gebaseerd op een van zijn korte films. Hij regisseerde ook Before I Wake en Ouija: Origin of Evil. De eerste werd in 2013 neergeschoten, maar had moeite om distributie te vinden. Netflix bracht de film uiteindelijk uit in 2018. In 2016 regisseerde hij een film exclusief voor Netflix genaamd Hush.

Flanagan vond nog meer succes met de show The Haunting of Hill House, die losjes was gebaseerd op de gelijknamige roman van Shirley Jackson. De show kreeg kritiek en een vervolgserie, The Haunting of Bly Manor, werd in februari 2019 door Netflix besteld.

The Midnight Club

Christopher Pike's The Midnight Club werd gepubliceerd in 1994. Het gaat over een groep tieners in een hospice die om middernacht samenkomen om elkaar enge verhalen te vertellen. Ze sluiten dan een pact dat wie van hen het eerst sterft, contact moet opnemen met de anderen van over het graf.

Het boek is geïnspireerd door een fan van Pike, een jonge terminaal zieke vrouw in een ziekenhuis. Ze vertelde hem dat er een club in het ziekenhuis was die om middernacht over zijn boeken praatte, en vroeg hem erover te schrijven. Geen van de clubs heeft de voltooiing van het boek meegemaakt.

Netflix-aanpassing

Variety meldde dat Flanagan en Fong zijn ingehuurd om het boek aan te passen voor Netflix. In het artikel stond: "Flanagan zal uitvoerend produceren via Intrepid Pictures samen met Intrepid's Trevor Macy. Intrepid heeft momenteel een algemene deal bij Netflix. Fong zal ook uitvoerend produceren met Julia Bicknell. Elan Gale, James Flanagan en Chinaka Hodge zullen ook schrijven over de serie, met Adam Fasullo, de vice-president van televisie van Intrepid Picture, die toezicht houdt."

Fongs eerdere werk omvat The Haunting of Bly Manor, Once Upon a Time en The Magicians.

Flanagan tweette zijn reactie nadat het Variety-artikel was gepubliceerd. Hij zei: "Ik begon als tiener te brainstormen over een bewerking van The Midnight Club, dus dit is een droom die uitkomt. Het is een eer om een nieuwe generatie jonge horrorfans kennis te laten maken met de wereld van Christopher Pike."

"Oh, en voor jullie mede Pike-fans die er zijn … het artikel is correct, we zullen veel van zijn boeken in de serie opnemen. Dus wat je favoriete Pike-boek ook is, er is een kans dat het zal zijn onderdeel van de show, " vervolgde Flanagan in een vervolgtweet.

Fong twitterde dat ze was: "In de wolken en meer dan geluk om deze droomshow te maken met dit droomteam. Ik kan niet wachten om je Netflix-wachtrij aan te vullen met tienerromantiek, existentiële angst en dingen die in de nacht!"

Flanagan regisseerde ook Doctor Sleep uit 2019, een bewerking van de gelijknamige roman van Stephen King en een vervolg op The Shining. The Haunting of Bly Manor zal naar verwachting in 2020 in première gaan.

Aanbevolen: