Dit is wat Chris Harrison zegt over het gebrek aan diversiteit op de bachelor

Dit is wat Chris Harrison zegt over het gebrek aan diversiteit op de bachelor
Dit is wat Chris Harrison zegt over het gebrek aan diversiteit op de bachelor
Anonim

Chris Harrison, de presentator van ABC's reality-tv-franchise The Bachelor, is klaar om de olifant in de kamer aan te spreken. Waarom lijken de sterren van The Bachelor bijna altijd op Barbie- en Ken-poppen? Toen de eerste zwarte vrouw werd gekozen als The Bachelorette, leek het alsof het tij aan het veranderen was. Toch gingen de producers onlangs voorbij aan een veelbelovende kandidaat die de eerste zwarte Bachelor had kunnen worden. Nu lijkt het alsof de show een stap achteruit heeft gedaan. Chris Harrison geeft toe dat er een probleem is, kan hij een adequate oplossing bieden?

Harrison casual
Harrison casual

Promoot de producenten van The Bachelor uitsluitend eendimensionale Europese schoonheidsnormen? Aangezien er na 39 seizoenen nog maar één zwarte persoon de hoofdrol heeft gespeeld in de hoofdserie, lijkt het antwoord duidelijk. Het tijdschrift People meldt dat Rachel Lindsay, de hoofdrolspeler van seizoen 13 van The Bachelorette, de eerste en enige zwarte persoon was die een van de twee hoofdseries kopte. Er is nog nooit een zwarte man geweest om The Bachelor te leiden. De meest recente hoofdrolspeler, Peter Weber, was echter de eerste Latino-man die de show kopte.

De producenten van The Bachelor-franchise kiezen over het algemeen een hoofdrol uit de deelnemers van vorige seizoenen die een sterke aanhang op sociale media trekken. Deze strategie is geldig omdat reality-tv draait om een sterke schare fans. Hannah Brown's seizoen van The Bachelorette, seizoen 15, bevatte Mike Johnson. Johnson is een zwarte man die aantrekkelijk, populair en charismatisch is. Hij heeft meer dan 600.000 Instagram-volgers. Hij werd niet gekozen als de volgende Bachelor. En hij is niet verlegen om te onthullen hoe hij over de situatie denkt.

Chris Harrison is eindelijk klaar om deze moeilijke vragen direct te beantwoorden. Mensen hebben het recente SiriusXM Radio-interview van Harrison met Bevy Smith gecoverd. Toen Bevy Smith Harrison vroeg waarom er niet meer zwarte en bruine mensen in de hoofdserie voorkomen, erkende de presentator de noodzaak van verandering. Harrison zei: "Nou, ik denk dat je gewoon de spijker op zijn kop slaat … Dus we moesten die eerste stap zetten en hebben beter gedaan in het casten en het plaatsen van meer diverse mensen in de show. Daarom zie je jezelf meer vertegenwoordigd." Volgens Harrison zijn de producenten van The Bachelor-franchise proactief op zoek naar meer diverse kandidaten. En dat is zeker een stap in de goede richting. Maar het is niet genoeg om diverse deelnemers te hebben, waarom kunnen zwarte en bruine personen de show niet headlinen?

Bachelor Nation staat bekend om zijn eindeloze spin-offs. Van de terugkerende seizoenen van Bachelor In Paradise tot eenmalige deals zoals Bachelor: Listen To Your Heart, de reality-tv-franchise vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit. Dus waarom geen race-specifieke spin-off om diversiteit te benadrukken? Chris Harrison stond niet open voor het idee. Volgens Cosmopolitan antwoordde hij: De slinger zwaait zo ver van de ene naar de andere kant. Ik weet niet of het antwoord is om helemaal naar de andere kant te gaan waar de andere kant zich niet vertegenwoordigd voelt. Mijn doel is om hopelijk die goede plek in het midden te vinden.”

Dus Chris Harrison is klaar om de dialoog aan te gaan over het gebrek aan diversiteit op The Bachelor en The Bachelorette, maar hij heeft nog geen veelbelovende oplossing geboden. De producenten hebben de cast gediversifieerd, maar minderheids-co-sterren lijken nog steeds niet door te dringen als hoofdrolspeler. Het feit dat The Bachelor wel zijn eerste Latino-lead had, is echter een stap in de goede richting. Toch laten een zwarte vrouw en een Latino-man, na 39 seizoenen, Bachelor Nation nog steeds gefrustreerd achter over het gebrek aan echte diversiteit in een van de meest populaire reality-tv-shows op prime-time televisie.

Aanbevolen: