Hoe Jerry Stiller zich geliefd maakte bij de cast van Seinfeld

Hoe Jerry Stiller zich geliefd maakte bij de cast van Seinfeld
Hoe Jerry Stiller zich geliefd maakte bij de cast van Seinfeld
Anonim

Helaas is de oude komiek Jerry Stiller maandagochtend op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was de vader van acteur Ben Stiller, die postte over de dood van zijn vader waarin stond dat het een natuurlijke dood was.

In de jaren zestig vormde hij een komisch duo met zijn vrouw Anna Meara. Ze verschenen in nachtclubs, op televisie, in variété- en talkshows. Naast acteren in een aantal films, speelde hij negen jaar lang Arthur Spooner in The King of Queens. Hij is natuurlijk vooral bekend als Frank Costanza, de vader van George op Seinfeld.

Het was op Seinfeld waar hij niet alleen geliefd was bij miljoenen fans, maar ook bij zijn medecastgenoten. In een show die van top tot teen gevuld is met hilarische mensen, kreeg Jerry Stiller de grootste lach in elke scène waarin hij zich bevond. Het is ongelofelijk. De show was zo komisch dat zelfs een afhaalbezorger of een bibliothecaris een grappig bot had, maar het was het personage van Frank Costanza dat het scherm domineerde toen hij erop stond.

Hoewel hij in minder dan dertig van de 180 afleveringen van Seinfeld speelde, was hij een belangrijk personage en werd hij zelfs genomineerd voor een Emmy in 1997. Het is niet verwonderlijk om te ontdekken dat niet alleen het publiek links in steken.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande video, konden zij en Jason Alexander in deze blooper die Julia Louis-Dreyfus deelde het gewoon niet bij elkaar houden terwijl Stiller zich een weg baande door take na take. Ze vertelde dat dit regelmatig voorkwam op de set en dat iedereen daarom van hem hield.

Hoewel ze ons aan het lachen maken, kunnen comedians vaak onbezonnen en meedogenloos zijn. Dat lijkt niet het geval te zijn geweest met de heer Stiller. Jason Alexander had ontroerende woorden over zijn tv-vader.

"Wat een triest nieuws dat mijn geliefde vriend, Jerry Stiller, is overleden. Hij was misschien wel de aardigste man met wie ik ooit de eer heb gehad om naast te werken. Hij maakte me aan het lachen toen ik een kind was en elke dag was ik bij hem. Een geweldige acteur, een geweldige man, een geweldige vriend. RIPJerryStiller Ik hou van je."

George Shapiro, een van de producenten van Seinfeld, deelde ook enkele woorden over het karakter van Stiller.

"Zo verdrietig dat Jerry Stiller ons verliet op de jonge leeftijd van 92. Er was niemand zoeter dan Jerry. Hij was een genot om mee te werken en bracht talloze lachers op de set van "Seinfeld". Een herinnering was zo levendig met hem en Julia die elkaar uit elkaar halen door "Je wilt een stukje van mij" te doen."

Shapiro is een van de meest gerespecteerde producers in Hollywood en is zowat iedereen in de comedywereld tegengekomen. Zijn lof voor Stiller spreekt boekdelen over de man die hij was.

Jerry Seinfeld hield zijn bericht kort en krachtig. Hij plaatste een foto van zichzelf met het komische album 'The Last Two People In The World' uit 1967, waarop Stiller en zijn vrouw Anne Meara te zien zijn. Hij twitterde ook over de levensduur van Stiller's komedie.

Als Frank Costanza was Stiller de bron van enkele van de meest memorabele stukjes uit de show. Hij gaf ons een Festivus voor de rest van ons, vond de manzier uit, de beha voor mannen, stopte met mevrouw Costanza. Stiller daagde onze geest uit door te smeken wie seks heeft met de kip? Hij kookte, hij schreeuwde, en hij was nooit bang om iemand een stukje van zijn geest te geven.

Gelukkig zal de komedie van meneer Stiller voor altijd voortleven, zoals Jerry Seinfeld zei. Zijn comedy-albums met zijn vrouw kunnen worden gestreamd op Spotify en zijn beste rollen op Seinfeld en The King of Queens zullen nog generaties lang toegankelijk zijn.

Rust in vrede voor een komische legende die iedereen die hij aanraakte, gelach en vriendelijkheid bracht.

Aanbevolen: