13 redenen waarom: alles wat we weten over seizoen 4

Inhoudsopgave:

13 redenen waarom: alles wat we weten over seizoen 4
13 redenen waarom: alles wat we weten over seizoen 4
Anonim

Populaire Netflix-serie 13 Reasons Why bereidt zich voor op de lancering van zijn 4e en laatste seizoen op de streamingdienst. Het voortdurende drama over het leven van studenten op Liberty High School is gegaan van de zelfmoord van een meisje en de verwarde gebeurtenissen eromheen, tot de finale van het moord-frame-gevangenis-moord vorig seizoen. De finale van seizoen 3 heeft fans met veel vragen achtergelaten die nog moeten worden beantwoord.

Er zijn recentelijk weinig details vrijgegeven over het komende seizoen. Showrunner Brian Yorkey sprak met Entertainment Weekly over de verhaallijn die eindigt met seizoen 4. "Onze Poolster is altijd geweest dat het opruiende incident van de hele serie de dood van Hannah is en de banden die ze achterlaat, en dus willen we dat volgen om zijn logische conclusie en ik denk en hoop dat dat is wat we doen in seizoen 4."

Zoals hij aangaf, gaat de middelbare school zelf niet verder dan vier seizoenen.

Wat gebeurt er in seizoen 4?

13 redenen waarom seizoen 4
13 redenen waarom seizoen 4

Netflix heeft de eerste reeks afbeeldingen vrijgegeven en Yorkey plaagde een paar details van de verhaallijn voor het komende seizoen. De personages zullen hun eindexamenjaar bereiken… maar zullen ze het allemaal halen? Het seizoen zal met slechts 10 afleveringen korter zijn, ondanks het "13 Reasons"-kader in het verhaal. "Het is het juiste nummer, dat zul je zien als we bij het einde zijn", zegt Yorkey.

Het verhaal springt een beetje vooruit om rond het tweede semester van hun laatste jaar te beginnen. Gezien de manier waarop seizoen 3 eindigde, is het zeker dat Winston - die nu weet dat de bende Monty erin heeft geluisd voor de moord - een grote rol zal spelen. Hij gaat op zoek naar antwoorden en bewijzen. Vissers halen geweren op en brengen sheriff Diaz in beeld. Fans kunnen ook verwachten dat Monty en Bryce opduiken in flashback-scènes.

Er moet een emotionele tol worden betaald, en vooral Clay lijdt onder de gevolgen van alles wat er is gebeurd. Met de druk op de kinderen en een hele reeks nieuwe geheimen die ze moeten bewaren, zal de grote vraag zijn: kunnen ze ermee wegkomen?

Het succes van de show is altijd gebaseerd op die combinatie van thriller/mysterie en tienerdrama.

Wat de cast heeft gezegd over het afronden van de serie

13 redenen waarom casten
13 redenen waarom casten

Vier seizoenen is een goede serie voor een serie die oorspronkelijk in 2017 werd gelanceerd als een eenmalige bewerking van de gelijknamige roman uit 2007 van auteur Jay Asher. Toen het eerste seizoen echter eenmaal was uitgezonden en het succes groeide, werden er plannen gemaakt voor een reeks van vier seizoenen.

Uitvoerend producent Selena Gomez heeft via sociale media een teaser-trailer uitgebracht voor seizoen 4, inclusief een paar scènes uit de serie, samen met een tafel die voorgelezen wordt met de hele cast, en verschillende castleden in tranen terwijl ze praten over hun ervaringen door de jaren heen, en velen van hen beschrijven het als een ervaring die ze nooit zullen vergeten. BTS-foto's laten zien dat de castleden erg close zijn geworden sinds het eerste seizoen in 2017.

De castleden vertellen fans dat ze "krachtige momenten" kunnen verwachten als de personages volwassen worden en verschillende waarheden over hun situatie gaan beseffen. Aisha Boe (Jessica) vertelt in een interview met ETonline over de emotionele laatste dagen van de opnames. "Er waren veel emoties. Soms voelde ik me als een krolse kat."

Terugkerende castleden Dylan Minnette, Alisha Boe, Brandon Flynn en anderen worden vergezeld door Jan Luis Castellanos in de rol van Diego Torres. Diego is een nieuwkomer die uiteindelijk Jessica's aandacht trekt, misschien ten koste van haar relatie met Justin. Justin ervaart ondertussen zijn eigen worsteling met nuchterheid.

13 Redenen waarom seizoen 4 op 5 juni 2020 op Netflix verschijnt.

Aanbevolen: