Inside Ruby Rose's schokkende vertrek uit Batwoman Wat is de volgende stap voor de show?

Inhoudsopgave:

Inside Ruby Rose's schokkende vertrek uit Batwoman Wat is de volgende stap voor de show?
Inside Ruby Rose's schokkende vertrek uit Batwoman Wat is de volgende stap voor de show?
Anonim

Fans van de CW's Arrowverse zijn al lang gewend aan de schokkende wendingen van die superheldenshows. Maar niets had hen kunnen voorbereiden op deze verbluffende wending. Op 19 mei kondigde Ruby Rose zonder waarschuwing aan dat ze na slechts één seizoen stopte als de titelrol van Batwoman. De show had behoorlijke beoordelingen gekregen en werd beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Arrowverse met een tweede seizoen dat in 2021 debuteerde.

Rose had er warm over gesproken in interviews met hoe trots ze een iconisch stripfiguur speelde. Het leek goed te gaan met de actrice en de show, en weinigen zagen dit aankomen. Het is duidelijk dat er vragen zijn over wat Rose ertoe bracht dit plotselinge standpunt in te nemen en hoe een grote CW-show verder gaat zonder zijn leidende dame.

Toen Rose werd gecast als Kate Kane, was de buzz enorm. Het personage was al lang populair, niet alleen als superheldin, maar ook als een trots LGBT-icoon dat haar geaardheid niet schuwt. Rose was een van de meest prominente namen ooit gecast voor een Arrowverse-serie, met bekendheid op Orange Is The New Black en films als John Wick 2 en The Meg. Ook het feit dat ze zelf buiten de deur was, voegde een vonk toe aan hoe ze Kate's worstelingen begreep. Haar debuut in het "Elseworlds"-evenement was goed, maar leidde tot een terugslag.

Het was niet alleen een lelijk deel van het internet, niet blij met een homo-heldin op tv. Sommigen dachten zelfs dat Rose niet "homo genoeg" was voor Batwoman vanwege haar houding, oriëntatie en zelfs religieuze overtuigingen (Batwoman is joods, terwijl Rose dat niet is). Er waren ook klachten dat Rose gewoon niet de juiste actrice was voor de rol en simpelweg castte voor haar naam en reputatie in plaats van hoe ze het pak aankon. De terugslag was zo groot dat Rose haar feeds op sociale media uitschakelde en haar critici afwees. Dat zijn factoren die mogelijk hebben bijgedragen aan haar vertrek.

Wat ging er mis

Batwoman had alle componenten die nodig waren om te werken voor een Arrowverse-show, maar het eerste seizoen was niet helemaal de kijkcijfers waar de CW op hoopte. Hoewel er lof was voor verschillende elementen (zoals Rachel Skarsten als villainess Alice), werd de show bekritiseerd vanwege het slechte schrijven en Rose niet boeiend in de hoofdrol. De actrice kreeg het snel zuur toen ze tijdens het filmen van de piloot een ernstig nekletsel opliep. Hoewel ze snel herstelde, leek Rose geschokt door de ervaring.

Er zijn verhalen gegroeid dat Rose niet blij was dat ze in Vancouver moest zijn voor de lange uren filmen en de druk van haar eerste belangrijke hoofdrol. De ruwe beoordelingen en groeiende klachten van fans over het schrijven van de show en haar optreden droegen ook bij Rose en maakten haar moeilijk op de set. Hoewel ze dit in een verklaring omschreef als haar eigen keuze, lijkt het erop dat het meer een wederzijdse beslissing van Rose en de producenten was om zich terug te trekken voordat het nog erger werd.

Wat gebeurt er met de show?

Op een paar uitzonderingen na (Doctor Who en Spartacus zijn de meest prominente), heeft bijna geen enkele tv-show de hindernis gehad om de hoofdrol na slechts een jaar opnieuw te moeten spelen. De producers nemen even pauze, want Batwoman zou sowieso pas in 2021 terugkeren. Dat geeft ze alle tijd om een nieuwe actrice te vinden, en er zijn veel kandidaten. Brooklyn Nine-Nine-ster Stephanie Beatriz heeft haar hoed al in de ring gegooid, en WWE-worstelaar Sonya Deville lijkt ook geïnteresseerd. Het is ook de vraag of ze een gekke verklaring bedenken voor het feit dat Kate een nieuw gezicht heeft of gewoon de herschikking van de show negeren.

Dat de producenten al hebben beloofd om nog een LGBT-actrice in de rol te casten, lijkt misschien gewaagd, maar het laat zien dat ze recht willen doen aan het personage. Het zal lastig zijn om een andere actrice te vinden die zowel de fysieke actie als de emotionele reis van Kate aankan. Seizoen 2 is ingesteld om de schurk Hush te duwen, die nu chirurgisch is veranderd om te poseren als Bruce Wayne (gespeeld door Warren Christie). Het zorgt er ook voor dat Kate blijft vechten tegen krankzinnige zus Alice en een cross-over met de komende Superman & Lois-serie. Het is een enorme uitdaging voor de show om zichzelf opnieuw uit te vinden, maar ze hebben nu niet veel keus.

Batwoman had in het eerste seizoen wat problemen met ruwe kijkcijfers en een flinke terugslag. Toch wordt de exit van Rose de grootste uitdaging tot nu toe. Als ze goed kunnen herschikken, kan de serie terugveren met een spannend tweede seizoen en slagen. Maar er is ook de kans dat Rose vertrekt, een doodsklok is voor de show. Hoe dan ook, Rose die na slechts één seizoen een belangrijke tv-rol speelt, is misschien wel het grootste Arrowverse-verhaal ooit en een verhaal dat zich nog steeds ontvouwt.

Aanbevolen: